Görüş Bildir
Haberler
EYT Son Dakika: EYT'de Son Durum Ne Oldu? Toplantı Kararları Ne Yönde?

EYT Son Dakika: EYT'de Son Durum Ne Oldu? Toplantı Kararları Ne Yönde?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) uzun zamandır bekledikleri düzenlemeye kavuşmak için gün sayıyor! EYT çalışmalarında son aşamaya gelindi. EYT, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 7 Aralık Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı düzenlendi. Külliyede yapılan toplantının gündeminde EYT vardı. Peki toplantıda neler görüşüldü? EYT düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

EYT'de Tarih Belli Oldu!

EYT'de Tarih Belli Oldu!

Külliyede düzenlenen toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, TBMM AK Parti Grup Başkanı, AK Parti Genel Başkan Vekili, Ak Parti Grup Başkan Vekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı katılım gösterdi. 

Önemli isimlerin yer aldığı toplantıda EYT'de son durum değerlendirmesi yapıldı. Son kararın ve düzenlemenin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Aralık'ta açıklaması bekleniyor. 12 Aralık'ta bir kabine toplantısı düzenlenecek.

EYT Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

EYT Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

7 Aralık'ta yapılan ekonomi toplantısında EYT gündemdeydi. Toplantıda yeni düzenlemeler ve detaylar tartışıldı. Toplantıda alınan karar ise Cumhurbaşkanının onayına sunulacak. Aralık ayı kabine toplantısı sonrasında detayların açıklanması bekleniyor.

EYT hakkında yapılan düzenlemenin 2023 yılının Ocak ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kimler EYT Kapsamına Giriyor?

Kimler EYT Kapsamına Giriyor?

1999 yılının Eylül ayından önce sigortalı işe başlayanlar bu düzenlemeden yararlanabilecekler. Sigortalı kadın çalışanların 20 yıl, erkek çalışanların ise 25 yılı doldurmaları gerekiyor. Bu durumda doldurulması gereken prim gün sayısı ise kadınlar ve erkekler için 5 bin oluyor. 

EYT'den yararlanmak isteyen 4/B'li kadın çalışanların 7200 prim gününü ve erkeklerin de 9000 prim gününü doldurmaları gerekiyor. 4/C'li çalışanlar için de aynı gün sayıları geçerli oluyor. Bu prim gün sayılarını tamamlayan kişiler yaş şartı aranmadan yeni EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olabilecekler.

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SEÇİLs

Diken üzerindeyiz . 27 yıldır çalışıyorum bir de dün akşam itibari ile 48/50 yaş olayı çıktı .Bir dönem milletvekiliği yapan emekli olabiliyorken , işveren ş... Devamını Gör