Görüş Bildir
Haberler
Eylül Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Eylül Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Koskoca bir yazı geride bıraktık. Fakat serinleyen havalar ile beraber Eylül ayının sakin geçeceğini düşünmeyin; zira Aslan tutulmasının etkileri hala devam ediyor olacak. 

Bakalım Merkür retrosundan dolayı önümüzü görmekte zorlandığımız şu günlerde, hayat bize ne sürprizler hazırlıyor... :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de okumayı sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Onlar konuşur, Koç yapar!

Sevgili Koç,

Öncelikle geçen ayın sonundaki etkilerin bu ayın ilk haftası boyunca da etkili olacağı konusunda seni uyarmalıyım. Bu etkiler nelerdi?

  • Eski sevgililerden dönüşler - geçmişte kaldığını düşündüğün konuların yeniden gündeme gelmesi - iş yahut kariyere yönelik gelecek planlarında kaçırdığını düşündüğün fırsatların ikinci bir şans misali karşına çıkması

  • Tekrarlayabilecek sağlık sorunları, günlük işlerde aksaklıklar

  • İşlerin asla bitmiyormuş hissiyatı, önünü görememe...

Tarif veriyor gibi oldu ama durum bu! Bir hafta daha dişini sıkmalısın ki Merkür retrosunu sıkıntısız atlatabilelim. Bu Merkür retrosu etkisi kalıcı değil, Eylül çok daha aktif bir ay olacak, bu konuyu netleştirdiysek şimdi diğer meselelere gelelim.

Retro ayın 3'ünde bitiyor, Merkür'ün komple ileri hareketine dönmesi ise 6 Eylül'ü buluyor... Bu da demek oluyor ki; eğer konuşmak, tartışmak, başlamak istediğin ciddi meseleler varsa ilk hafta için ertelemek mantıklı olacaktır. Zaten üstüne bir de 6 Eylül'de gerçekleşecek olan Balık burcu dolunayı var! Bunun meali nedir diye sorarsan, şudur; Bir süredir beklediğin fakat bir türlü gelmeyen haberler netleşebilir, şüphelendiğin dostluk ilişkilerinde insanlar nihayet gerçek yüzlerini göstermeye başlayabilir, içsel bir sorununla yüzleşebilir ve şifalanma sürecine girebilirsin. Tüm bu ihtimalleri, etkisi hala sürmekte olan Aslan tutulması (ne demiştik hatırla: Ego, kendine verdiğin değer, seni sen yapan üretimlerin konusunda yeni bir süreç), hayatında beklenmedik gelişmeler yaşanacağını da göz önünde bulundurarak, alacağın kararları enine boyuna vaktini olabildiğince kullanarak düşün derim ben.

6 Eylül'de gerçekleşecek olan Balık dolunayından korkmamalısın. Sana şifa getirecek bir süreç olduğunu düşünüyorum. Özellikle ayın 13'ünde maddi konularda her türlü girişimin faydalı olacağı bir gün olacak. Gerçekçi düşünmek, ilişkiler konusunda gerçekçi adımlar atmak, kağıtlar imzalamak için güzel bir gün. Lakiiiin, hemen ertesinde takip eden günlerde fazla inatçı ve egolu davranmamaya dikkat etmelisin. Unutma, tutulma etkisi devam ediyor; hatta bu ay, retronun da bitişiyle işlerin değişme hızı seni şaşırtacak. Bu yüzden bu potansiyeli yüksek ve faydalı ayı iyi kullanmalı, dikkatli olmalı ve küçük gururlar ve hırslarla harcamamalısın.

Bu ay yine geçen ay gibi; aşk konusunda çok önemli. Aniden biriyle tanışabileceğin gibi, aynı zamanda netleşmemiş flört durumları da artık kadersel bir şekilde nihayete erebilir. 18 Eylül tarihini özellikle bir kenara not et! Hiç beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirsin. Umarım ayın ortasına ve sonuna serilen bu güzel etkileri, ay başındaki retro etkisinde kafanı bulandırmamış halde, taptaze bir ruh haliyle karşılarsın. 22 Eylül ve sonrası ise artık ciddi anlamda muazzam bir ilişki yaşama zamanı.

Gelelim ay sonuna: 20'sinden itibaren senin için artık goygoy zamanı sona eriyor ve çalışma vakti başlıyor. İş bulabilir, yeni projelere başlayabilirsin. Eğer hoşlandığın kişi yahut sevgilin aynı iş yerindense, durumlar yine şahanelik. İş yerinden arkadaşlarının desteğini görebilirsin. Yepyeni bir dönem başlıyor çalışmak konusunda. 

Eylül ayı, eğer geçen ay değişimleri yaşamadıysan, bu ay fazlasıyla hissedeceğin ve olayların hızlanmaya - doğru hamleler yaptığın sürece de pürüzsüzce akacağı bir dönem olacak. İşe koyulmalısın.

Biraz huzur, biraz aşk geliyor Boğa!

Sevgili Boğa, 

Bu aya başlamadan önce hala devam eden etkiler ile alakalı gerekli uyarıları yaparak başlayalım: Eski sevgililerin dönmesi konusundan nasibini alanlardan biri de sensin. Bence itibar etmemelisin ama sen bilirsin. Bu etki ayın 6'sına kadar geçerli olacak. Ayın 6'sından sonra ise seni çok güzel sürprizler bekliyor. 

Ayın 6'sından itibaren, dolunay ile beraber işlerin nasıl da hızlandığını göreceksin. Uzun süredir görüşmediğin dostlarınla görüşebilir, iyi vakitler geçirebilirsin. Hatta bu ortamlardan (arkadaşın arkadaşı gibi) tanışacağın birileriyle tatlı aşk durumları da olabilir. Yine de bir ayağın frende olsun. İlişkileri enine boyuna gerçekçi olarak düşünmek için 13 Eylül tarihi civarını öneriyorum. Eğer zaten sevgilin varsa, geleceğe yönelik gerçekçi planlar yapmak, birlikte yeni işlere girişmek için yine 13 Eylül tarihi oldukça güzel. 

Geçen ay sana ev ve aile ile alakalı geçmişe ait meseleler yeniden gündeme gelebilir demiştim. İlk hafta boyunca bu etki yine devam edecek. 6 Eylül ve sonrasında bu konuyu çözmüş olacağını tahmin ediyorum; bu çözümün ise karşılıklı anlayış ve toleransla olması elbette ki en hayırlısı olacaktır. Yine aynı şekilde taşınma konuları, ev sahibi yahut kiracılarla sıkıntılar varsa, çözüm çok yakın. 12-13 Eylül tarihleri mülk alım satımı yahut bir ay boyunca uzak durmanı önerdiğim alışverişler açısından uygun. Artık biraz evde gevşeme, iyi vakit geçirme ve daha da önemlisi: Geçmiş ile barışma vakti. Güzel misafirler ağırlayabilir, tatlı anlar paylaşabilirsin. 15 Eylül'den sonra artık huzuru evinde ve ruhunda komple hissetmeye başlayacaksın. Zira daha önceki yorumlarda hatırlarsan; Satürn'ün seni biraz 'ruhsal' konularda zorladığını, psikolojik anlamda adeta test ettiğini söylemiştim. Bunun uzun ve hayat değiştirici bir süreç olduğuna da değinmiştim (hani geriye dönüp bakıp '2017'yi nasıl da atlattım be!' dedirtecek bir etki); lakin bu ay ortasından itibaren evren sana nefes alman için biraz mola vermeye karar vermiş :) Ruhani ve psikolojik anlamda rahatlayıp, diğer faniler gibi eğleneceğin güzel bir dönem bu.

Ay sonu ise daha da iyi; kariyer konusunda gelişmeler seni bekliyor. İş arıyorsan bulabilir yahut iş yerinde yeni projelere başlayabilirsin. Bu sıradan bir haber; fakat asıl vurgulamak istediğim nokta şu ki, bu ay içerisinde hayatına kalite katacak her gelişmede dostlarının desteğini göreceksin. İnsanlara çok da çekimser davranmamanı öneririm. 

Şimdi ay başına gidelim yeniden; ilk hafta içerisinde bilgi güvenliğine kesinlikle dikkat etmeni öneriyorum. Herkeslerden gizlediğin bir Twitter hesabı olabilir, yahut gizli yazışmaların... Fark etmez; teknolojiye yönelik bir takım paylaşımlarının ortaya çıkma riski var. Dikkatli ol.

Geleceğe yönelik her türlü girişimi 6 Eylül ve sonrasına ertelediğin gibi, aynı şekilde 30 Eylül'de de alışveriş ve aşk konularına dikkat etmeni öneriyorum, sevgili Boğa. Yanılgılara çok açık bir süreç olacak çünkü. Gerçekleri görmek istemeyebileceğimiz gibi, yanlış kararlar alma yahut tutamayacağımız sözler verme ihtimalimiz var.

Ayın ortası senin için tek kelimeyle şahane. İlk haftayı atlat ve tadını çıkar. Ayın sonunda da fazla havalara uçma yeter. Sen zaten aklı başında birisin, gerçekçisin. Bu ayı güzel bir nefes alma vakti olarak düşün. :)

Nihayet sana da aşk konusunda iyi haberler var İkizler!

Sevgili İkizler, 2016'dan beri aşk konusunda sürekli uyardığım, içini kararttığım biricik burç, nihayet bu ay sana da güzel şeyler söyleyebileceğim :) Ama tatlı kısma gelmeden önce, ufak tefek meseleleri aradan çıkaralım hele!

Geçen ay bahsettiğim gibi, bu ay da tutulma etkisinde geçecek ve Merkür retrosu devam edecek. Bu ne demekti? Bu, biraz yavaşladığını hissetmek, geçmişi özlemek, günlük işleri aradan çıkaramadığını düşünmek şeklinde tezahur ediyordu sende. Bu ay ise ilk hafta etkili olacak olan bu etkiler seni daha çok aile-ev-geçmiş konularında bulacak. Geçmişe ait, halının altına süpürülmüş konular yeniden gündeme gelebilir. Ev sahipleri ya da kiracılarla, ev arkadaşlarıyla sıkıntılar olabilir. Bunların hepsinin 6 Eylül'e kadar çözüleceği kanaatindeyim fakat bu defa bu konuları halı altına süpürerek değil; karşılıklı anlayış ile konuşup bitirerek aradan çıkarmak lazım. Sonrası ise iyi güzel; misafirler ağırlayabilir, eve alışverişler yapabilirsin. Bunun için en uygun tarihler kesinlikle 13 Eylül! Sadece ev ile alakalı değil; uzun süredir istediğin pahalı şeyleri almak, bereketli alışverişler yapmak için doğru zaman. Aynı şekilde mülk alım satım, yeni eve çıkmak gibi meseleler için de gayet doğru seçim olacaktır.

Kardeş, kuzen, yakın arkadaşlar konusunda dramalar ise bu ay devam edecek gibi duruyor. İletişim konusunda biraz dikkatli olmak yine fena olmaz. Özellikle ilk hafta içerisinde bilgi güvenliğine kesinlikle dikkat etmeni öneriyorum. Herkeslerden gizlediğin bir Twitter hesabı olabilir, yahut gizli yazışmaların... Fark etmez; teknolojiye yönelik bir takım paylaşımlarının ortaya çıkma riski var. Dikkatli ol.

Kariyerin açısından olumlu bir dönem, bu süreçte yakın çevrenden fazlasıyla destek görebilirsin. Eğer basın yayın gibi yazmaya yönelik işlerde çalışıyorsan; yahut eğitim sektöründeysen, ayın 15'i ve civarı sana son derece olumlu sürprizler hazırlıyor. Bu süreçte gözün kulağın açık olsun, çevrenden gelen fırsatları iyi değerlendir derim ben.

Gelelim aşka; ayın 20'sinden itibaren nihayet kısmetin açılıyor. Bir süredir sana sürekli ilişkiler konusunda test edildiğini ve evrenin seni 'daha stabil, daha güvenilir' yapmaya çalıştığını söylüyordum, eğer hatırlarsan. Bu senin hilekar olduğun anlamına gelmiyor, bu senin 'gerçekten ne istediğini' anlaman yönünde bir işaret. Artık bu ayın 20'sinden itibaren, kendi değerini fark etme, gerçekten değer vereceğin insanlarla olma vaktin. Yalnızsan, biriyle tanışabilirsin; 18 Eylül tarihinin altını çiz! Eğer bir sevgilin ya da eşin varsa da; ilişkinizde çok çok güzel vakitler geçirebilir, ilişki sorunlarını çözebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak istiyorsan yine uygun bir zaman. Tadını çıkar.

Para diyeceksin; bu ay öyle çok ekstra bir gelir gider durumu görünmüyor. Ayın ilk haftası alışveriş yasak; sonuna doğru 30'u civarında da pek alışveriş etmesen iyi edersin. Bol şans.

Bu ay her şey bir Yengeç'e göre!

Sevgili Yengeç, 

Bu aya başlamadan önce geçen ay dediklerimizi bir hatırlamalıyız çünkü ayın ilk haftası özellikle yine aynı etkileri hissedeceğiz. Fakat bunun olumlu yanları da var; iş ve özellikle para konusunda çoktan kaçtığını düşündüğün trenleri yeniden yakalayabilirsin. Evren sana ikinci bir şans tanımak konusunda kararlı. Eğer herhangi bir iş, ticaret, kariyer girişim niyetin varsa, nolur umudunu en azından ayın 6'sına kadar kaybetme derim. Bu illa çok büyük bir atılım olmak zorunda değil; kendi evinde yaptığın bir el işi üretim de olabilir, başvurduğun bir iş de... Sonuçlar olumlu olacak, yeter ki cesur ol ve dişini sık. Ayın 6'sından itibaren işlerin nasıl da hızlandığını göreceksin. İkinci şansları havada kapmak için fazla gurur yapmamalı, gözü açık olmalısın. Özellikle 9 ve 13 Eylül günleri son derece olumlu. Bu tarihler alışveriş yapmak için de iyi. Para konusunda eğer sıkıntıdaysan, kurtuluş kapıda. Tutulma etkisi hala devam ediyor. Bu defa kalıcı, stabil bir gelir kapısına kavuşacağın kanaatindeyim; fakat hep dediğimiz gibi, piyango çıkması için önce bilet almalısın. (Para ve gelirden kastım elbette ki piyango değil, bunu bir benzetme olarak kullanıyorum. Gelir, kesinlikle kendi emeklerinde gelecek.)

Özellikle en geç 15 Eylül tarihinde artık 'tamam, bu' dediğin maddi çözülmeleri ve yapmak istediğin işi kafanda netleştireceğin dönemdesin. Bu noktada aynı şekilde evlilik, aşk gibi konularda da yeni gelişmeler seni bekliyor. Fakat ayın odak noktası aşktan çok 'seni sen yapan işler'

Ayın 20'sinden itibaren evine huzur geliyor. Ailenle sorunlar varsa çözebilir, geçmişinde kalan ve seni rahatsız ettiğini düşündüğün meseleleri sonlandırabilir, güzel misafirler ağırlayabilirsin. İşten güçten sıkılmaya başladığını hissettiğinde, ay sonuna doğru evindeki huzur seni rahatlatacak.

Eğitim konusunda son derece olumlu bir dönem kapıda. İlk iki hafta bu açıdan önemli. Özellikle yurt dışına yönelik yüksek eğitim yahut dil kursu gibi niyetlerin varsa yeni gelişmeler olabilir fakat altını çizmeliyim: Yanılgılara çok çok açık bir süreç olacak. Dolduracağın her türlü belgeyi elli kere kontrol etmelisin. Garantici davranmalısın. Seyahat planların varsa, biletlerini iyice teyitlemeli ve eşyalarına sahip çıkmalısın. Biraz kayıplar görünüyor zira...

Yine ayın ilk yarısına yayılacak bir etki olarak da, kardeş ve kuzen gibi yakın akraba (yahut eve girip çıkan derecede yakın kankalar ile) bazı anlaşmazlıklar olabilir. Bu 'anlaşmazlıkların' biraz senin sinirlerinin gergin olmasından kaynaklanabileceği gibi bir ihtimal var ama. :) Geleceğini, işi gücü ve aşkı düşünürken en yakınındaki insanları kırmamaya da dikkat etmek lazım. Zira bazen yanımızda tek kalanlar onlar oluyor, biliyorsun.

21 Eylül tarihinde ilişki konuşmalarından kaçınmak, tutamayacağımız sözler vermemek ve her söylenen söze inanmamak lazım. Bunu yaz bir kenara. 

Ay sonunda küs olduğun insanlarla barışabilirsin. Affedici olmak lazım bazen :) Kendine dikkat et.

Sahneyi kimselere bırakmıyorsun Aslan!

Sevgili Aslan,

Yine bu ay sana odaklı! Geçen ayın tutulma ve retro etkileri tam gaz devam ediyor. Bu yüzden önce gerekli hatırlatmalarımızı yapalım: Eski sevgililer geri dönebilir, senin aklın eskiye gidebilir, nostaljik, olmayan şeyleri özlüyor gibi hissedebilirsin. İşler yavaşlamış gibi gelebilir, 'hiçbir şey olmuyor' tribinde üzülebilirsin. Sık dişini ve yolundan taviz verme, zira bu etkiler bir hafta içerisinde geçip bitiyor. 6 Eylül'den sonra (eğer geçen ay yaşamadıysan) büyük bir deri değiştirme dönemine giriyorsun. Bu ilk bir hafta içerisinde (yine retro kuralları geçerli), kılı kırk yararcasına düşünmeden yeni işlere girişmek, gözü kara bir cesaret ve büyük vaatlerde bulunmak pek hayırlı değil. 6'sından sonra ise iyi.

6'sı ve sonrasında, eğer dışarıdan bir gelir kaynağın varsa (burs, kredi, miras vesaire) bu konuda değişimler yaşanabilir. Benim tavsiyem ise ayın 13'üne kadar, herhangi bir yerden vaat edilen hiçbir paraya güvenmemen yönünde. Çünkü yanılgılara biraz açık bir süreç. Mesela bir arkadaşın, ona verdiğin borcu ödeyeceğini söyledi ve sen de buna güvenerek bir alışveriş yaptın diyelim... İşte bu yanılgıya düşmemelisin. Para konusu biraz alengirli bu aralar.

Eğer kadın hastalıklarına meyilliysen, yine dikkatli olmanı öneririm. Her zaman küçük kontroller yaptırmakta fayda var, biliyorsun. 14 Eylül tarihinde özellikle, bedenine dikkat etmek, iyi bakmak önemli.

Para konusu alengirli olsa da kariyer konusu gayet iyi görünüyor, sevgili Aslan. Özellikle iletişime ve yayına yönelik işlerde çalışıyorsan gayet bereketli bir süreç kapıda. İş arıyorsan bulabilir, iş arkadaşlarından destek görebilirsin. Freelance çalışan biriysen, yakın dostlarından birinin aracılığıyla güzel bağlantılar kurabilirsin. Bunların hepsi ise ilk haftayı atlattıktan sonra seni bekliyor olacak. 

15 Eylül'de özellikle 'deri değiştirme' lafını bizzat deneyimleyebilirsin. Bunun için yine 6 Eylül'deki dolunaya dönüp bakacağız, bunların hepsi birbiriyle zincirleme halde nitekim...

Bağımlılıklardan kurtulma vakti. Bu elbette sigara yahut alkol gibi kötü şeyler de olabilir; 'bir insana ya da duyguya bağımlılık' gibi soyut şeyler de. Kısacası ruhunu özgür bırakacak süreç burada seni bekliyor, Aslan. 

Ay sonunda ise hiç beklemediğin yakınlarından, beklemediğin derecede büyük destekler görebilirsin. Maddi anlamda özellikle işlerini oturtacağın ve gelir kaynaklarını sabitleyeceğin ihtimali çok güçlü - 20 Eylül ve sonrası. 

Aşk mı? Aşk sana 18 Eylül civarında vurabilir. Bu ay daha çok kendine odaklı geçireceksin ve bu elbette ki kişisel gelişimin ve ruhun için iyi olacak fakat kafanı kaldırıp çevreye bakarsan bu tarihlerde güzel sürprizlerle karşılaşman olası. :)

Geçmişin yükleri gidiyor; aşk ve para geliyor Başak!

Sevgili Başak, 

Geçen ayın etkileri maalesef ki bu ayın ilk haftasında da devam edecek. Lakin 6 Eylül'e kadar olan şu süreci atlattıktan sonra geri senin için adeta bal kaymak! Yine de önce uyarılarımızı yapalım: 

Evet, eski sevgililerin dönme olasılığı, senin aklının geçmişe takılma ihtimali, gizli düşmanlar ve dedikodular riski hala var. İtibar etmediğin ve iradene sarıldığın sürece güvende olduğunu unutma.  Şu ilk haftayı atlattıktan sonra işlerin nasıl da hızla akmaya başladığını görüp şaşıracaksın. 

6 Eylül'de Balık burcundaki dolunay sana ilişkiler konusunda büyük bir gelişme yaşatacak gibi duruyor. Bir ilişkiye başlayabilir, olan bir ilişkiyi üst seviyeye taşıyabilir ya da bitirebilirsin. Lakin altını çizmeliyim: Bu süreç yanılgılara açık bir süreç olacak. Gerçekçi düşünmelisin. Bu yüzden bence ilişkilerle ilgili ne gelişme olursa olsun, ciddi bir aksiyona girmeden önce (özellikle eğer bir ilişkiye başlayacaksan) 13 Eylül tarihini beklemelisin. 13 Eylül tarihi senin için son derece olumlu, sezgilerinin de güçlü olduğu bir dönem olacak.

18 Eylül de aşk konusunda senin için vurgulu; sevgilin varsa çok güzel romantik vakitler geçirebilir, beklenmedik sürprizlerle karşılaşıp sevinebilirsin. 

Lakin bence bu ayın senin açından en kısmetli dönemi ayın 20'sinden sonra başlıyor. İlişkiler konusunu netleştirdikten sonra, para - iş - kariyer açısından yılın en bereketli dönemine giriyorsun. İş arıyorsan bulabilir, iş yerinde yeni projelere başlayabilirsin. Daha önceden başladığın projelerin de meyvelerini (paralarını) almaya başlayabilirsin. Bu süreç, senin burcunda gerçekleşecek olan Yeni ay ile beraber son derece güzel bir etki yaratıyor. 

Kötü alışkanlıkları bırakmak -bu elbette sigara yahut alkol gibi kötü şeyler de olabilir; 'bir insana ya da duyguya bağımlılık' gibi soyut şeyler de- için en uygun zaman ay sonunda. 

Yine ayın 30'u ve civarı, büyük sözler söylememek, iddialı konuşmamak, özellikle iş arkadaşlarıyla zıtlaşmamak lazım. Trafikte de dikkatli olunmalı ve sağlığa dikkat edilmeli. Bol şans!

Alemler Venüs görsün, Terazi!

Sevgili Terazi,

Sana çok güzel haberlerim var ama önce tembihlemelerimi yapmalıyım. Geçen ayın tutulma ve retro etkisi ilk hafta içerisinde hala güçlü ve aktif olacak. O yüzden körkütük işlere gözü kapalı girişmiyoruz, dikkatli davranmaya devam ediyoruz. Ayrıca ilk hafta içerisinde bilgi güvenliğine kesinlikle dikkat etmeni öneriyorum. Herkeslerden gizlediğin bir Twitter hesabı olabilir, yahut gizli yazışmaların... Fark etmez; teknolojiye yönelik bir takım paylaşımlarının ortaya çıkma riski var. Dikkatli ol.

İlk haftanın ardından gerçekleşen dolunay, sana beden sağlığın konusunda bazı işaretler veriyor olabilir. Kendine dikkat etmeni öneriyorum. Doktor kontrolleri sıkıcı gözükse de gereklidir, biliyorsun.

Yine aynı dönemde iş yerinde bazı gerginliklerin yaşanması söz konusu olabilir. Özellikle arkandan işler çevrildiğini, dedikodular döndüğünü hissedebilirsin. Bu durumda beklemekten ve sabırlı olmaktan başka çare maalesef ki yok. 6 Eylül haftasında tüm bunların çözülmeye başlayacağını ve iş yerinde (yahut beraber çalıştığın insanlar her kimler ve nerede iseler) maskelerin düşmeye başladığını göreceksin. Ani tepkiler vermek yahut kararlar almak için bence beklenmesi gereken tarih 13 Eylül. Gerçekçi ve mantıklı düşünebileceksin. Ayrıca, dostlarından da çok fazla destek göreceksin. Bu ay dostluklar senin için fazlasıyla ön plana çıkıyor. Hiçbir sıkıntıda yalnız kalmayacaksın, dik dur.

Gelelim asıl güzel meselelere; Venüs senin burcuna yani ait olduğu yere geliyor. Aşk var demek bu. Ama unutma ki piyango çıkması için önce bilet alman gerekir. Günlük hayatın sıkıcı ayrıntılarından kafanı kaldırıp biraz çevrene bakınırsan, özellikle ayın 20'sinden sonra çok güzel rastlantılar yaşayabilirsin. Bunların arkadaş çevrenden yahut İnternet üzerinden olması da çok büyük bir ihtimal. 

Yine ayın 20'sinden sonra ruhani bir ferahlama ile beraber, dış görünüşünde de değişimler yapabilirsin. Saç boyatmak, kestirmek ve diğer estetik müdahaleler için uygun vakit. Alışverişler de bereketli olacak -fakat yine de alışverişleri 30'u civarında yapma.

18 Eylül, arkadaş grubundan çok güzel sürprizler görebileceğin, güzel gelişmeler yaşayacağın bir gün. Aynı şekilde eğer eğitim yahut basın yayın gibi işlerde çalışıyorsan güzel fırsatlar seni bekliyor olacak. Bu fırsatları kaçırmamak için ay başındaki gergin etkilerin tuzağına düşmemek lazım, unutma. 

Bol bol eğleneceğin, kendine bakacağın ve ışık saçacağın bir zaman dilimi 20'si ve sonrası. Bu ışığı iş görüşmelerinde de kullanabilirsin, aile içinde de, aşkta da... Yeter ki sen iste!

Kimse Akrep'in gücünü sınamaya kalkmasın!

Sevgili Akrep, 

Geçen ay bahsettiğim tutulma ve retro etkisi hala devam ediyor. Bu durumda hala ani kariyer değişikliklerine gitmemeli ve harcamalarına dikkat etmelisin. İletişim konusu da özellikle ilk 6 günlük süreçte son derece yanılgılara açık, bu yüzden yazışmalara ve konuşmalara çok dikkat etmeye devam etmeliyiz. 

Retro süreci ayın 6'sından itibaren son bulacak, sonrasında nasıl da işlerin hızlandığına ve aktığına şaşıracaksın. Bu süreçten sonra seni neler bekliyor? Bir süredir hakettiğin halde alamadığın övgülere, statüye yahut insanların gözündeki takdire kavuşacaksın. Bu sana kuru ego gibi gelmesin ve bu etkileri küçümseme; insanların gözünde seni sen yapan emeğin, karşılığını bulacak. Bu etkiye aynı zamanda 6'sında gerçekleşecek olan Balık dolunayı da eşlik edecek ve kendinle gurur duyacağın, tatmin olduğunu hissedeceğin bir doyum süreci yaşayacaksın. Buraya kadar her şey iyi; lakin yine de ilk hafta çok dikkatli olmayı lütfen unutma. Hakettiğin mükafata özellikle 13'ünde kavuşacağını düşünüyorum. Adalet tecelli edecek yani. Fakat tüm bunlar olurken, garantici davranmayı unutma. Mesela; eline geçmeyen parayı harcamaya kalkma, büyük sözler verme, dikkatli ol.

6 Eylül dolunay haftası sana aşk da getiriyor. Beklenmedik bir anda karşına çıkabilir, oldukça güzel bir etki. Fakat yanılgılara açık olduğunu unutma. Bunun için de sana 15 Eylül'ü beklemeni öneririm. Yani tanıştığın ve hoşlandığın insanla işleri resmiyete dökmeden (illa evlilik gibi ciddi bir şey olmak zorunda değil, sadece büyük sözler vermek anlamında) önce biraz düşünmeli ve 15 Eylül'ü atlatmayı beklemelisin bence. 18 Eylül ise sana yine çok güzel sürprizler hazırlıyor. Sevdiğin insanla güzel vakitler geçirebilir, bir teklif alabilir, sevdiğin kişiyi ailenle tanıştırabilirsin. 

Ayın 20'sine kadar arkadaşlarından göreceğin destek son derece olumlu, sonrasında ise biraz inzivaya çekilmek isteyebilirsin. Bu asla 'küskünlük' tadında bir inziva değil! Gayet olumlu, ferah bir süreç. Bir hastalığın varsa, şifa da getirecek!

Yine ayın 20'sinden sonra arkadaş ortamında bir temizliğe gitme ihtiyacı hissedebilirsin. Bunun dramatik olaylarla olacağını değil lakin kişisel bazda alacağın yeni kararlarla alakalı olacağını düşünüyorum. Elbette yenilik iyidir fakat ayın 30'u civarı çok fazla yalanlara ve yanlış anlaşılmalara açık olacağını bilmeli ve ona göre davranmalısın. İnsanlar hakkında yanlış kararlar vermediğine dikkat etmelisin. Zira kırılan bir kalbi onarmak zordur.

Para konusunda olumlu gelişmeler önümüzdeki aylarda seni bekliyor olacak lakin şu aralar, özellikle ayın 14'ünde, harcalamalar yapmamaya bak. Para konusunda garantici davranmaya devam. Her şey iyi olacak!

Şans artık sana da gülüyor, Yay!

Sevgili Yay,

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; geçen ay bahsettiğimiz zorlayıcı tutulma ve retro etkileri bu ayın ilk haftasında da gayet aktif olacak. O yüzden gerekli uyarıları başlamadan yapalım: Yeni işlere fazla düşünmeden başlamak, belgeler imzalamak, büyük yolculuklar planlamak için çok da uygun bir zaman değil. Tüm bunlar için Eylül'ün 6'sını atlatmayı beklemelisin. Yeni girişimler için en uygun tarih ise 13 Eylül olarak gözüküyor. Sen bu süreçte, özellikle yurt dışına yönelik eğitim ve kariyer fırsatları konusunda kaçırdığını düşündüğün şansları yeniden yakalayabilirsin. Gözün açık olsun.

Gelelim 6 Eylül'ün ve sonrasının diğer getirilerine! Ayın 6'sında gerçekleşecek olan Balık dolunayı, ailen, yaşadığın evin yahut geçmişin ile alakalı bir takım konuları bu defa kesinlikle çözmen için gündeme getirebilir. Bu bir taşınma olacağı gibi, hayırlı olduğu sonradan fark edilecek olan bir değişiklik de yaşatacak gibi duruyor. İlk günlerde bulanık görünse de, işin hayrı ve şerri sonradan belli olacak. Bu yüzden, 6-7-8 tarihlerinde evin-ailen-iç dünyan ile alakalı meselelerde ani tepkiler vermemeye çalış. 

Aynı şekilde evin tesisatıyla ilgili sorunlar da yaşayabilirsin. Ev kazalarına çok dikkat etmeyi unutma.

Ayın 18'i geleceğe yönelik kariyer konularında sana beklenmedik sürprizler getirebilir. Aynı şekilde bir sevdiğinden sürpriz bir davet, bir yere bilet, gezi planı duyarsan da şaşırma; bavulun bir kenarda hazır beklesin bence! 

Bu ay aşk konusunda çok kısmetlisin; mevcut bir ilişkin varsa yeni bir seviyeye taşıyabilir, ailenle tanıştırabilir ve samimiyeti arttırabilirsin. Yalnızsan da yine 18 Eylül civarı yeni birileriyle tanışmak için ideal zamanlar. Özellikle bir yolculuğa çıkmayı planlıyorsan, uzaklardan bir aşkın olabilir :)

Fakat ay sonuna biraz dikkat etmek gerekiyor! Kariyerine, toplum önündeki duruşuna; kısacası itibarına dair bir takım değişiklikler seni bekliyor. Yeni sorumluluklar alabilirsin, bazı işler altından kalkabileceğini düşündüğün halde biraz fazla zorlayıcı olabilir. Bu yüzden verilen görevleri üstlenirken; kaldırabileceğin kadarını almaya özen göster bence. Sonradan pişman olmaktan iyidir.

Ayın 20'sinden sonra ise arkadaş grubun şenleniyor. Son derece güzel bir şekilde sosyalleşebilir, yine bu sosyalleşmeler arasında flörtler bulabilirsin. Teknoloji basın yayın alanlarında bir meslekteysen, kazançların da artabilir. Fakat özellikle ay sonuna doğru, 30'unda özellikle, harcamalara dikkat et. Ay sonu yanılgılara çok açık bir süreç olacak. Yalanlara maruz kalabilir, yanlış anlaşılmalara sebep olabilirsin.

Bu ay da en az geçen ay kadar önemli; yeni yollar açılıyor, hedef giderek yaklaşıyor sevgili Yay. Neyse ki bu ay dostların desteği ve aşk yanında olacak. Tadını çıkar!

Rehavet bitti, Oğlak!

Sevgili Oğlak, 

Bu ay yine en az geçen ay kadar kritik. Zira tutulma ve retro etkisi ilk hafta boyunca devam ediyor. Bu da şu demek oluyor; özellikle yükselen Oğlak isen, borç, banka kredisi, burs, miras, harç gibi konularda hala çok dikkatli olmalısın. Örneğin bir borç verdiğin arkadaşın, borcunu ödeyeceğini söyledi; o parayı eline geçirene kadar herhangi bir alışveriş planlamasan iyi olur. Sen zaten bu tarz hareketler yapmazsın elbette ama yine de uyaralım. Aynı şekilde kadın hastalıklarının da riskinin yüksek olduğu bir dönem. Minik kontroller her ne kadar sıkıcı olsa da, fazla temkinli olmaktan bir zarar gelmez. 

Bu ayın odağı para olarak görünse de sevgili Oğlak, asıl mesele ayın ortasından sonra başlıyor. Ayın 13'ünde yakınlarından maddi anlamda güzel bir destek görebilirsin. Yine ayın 18'i de maddiyat anlamında güzel bir potansiyel taşıyor. Para gelebilir yani, evet, ama garantici olmaktan vazgeçmiyoruz, ona göre! Evrenin sembolikleri biraz karmaşık çalışır!

Ayın ortasından itibaren, hayalini kurduğun geleceğe yönelik ne varsa (eğitim ya da kariyer) dileklerinin duyulacağı ve sinyallerin geleceği dönem başlıyor. Bol bol pozitif düşün, hayal kur! Harekete geç! Dil kursu, yurt dışı gezileri, yüksek lisans... Artık nasıl bir hayalin varsa, 'olmaz' demeden çaba göstermek önemli. Önün kesinlikle açık. Sosyal anlamda da destek göreceksin.

Aşk konusu bu ay biraz alengirli. Özellikle ayın sonuna doğru mevcut ilişkinde bazı sıkıntılar gözüne çarpabilir. Gerçekçi düşünmeye çalışırken karamsar olmamak bu noktada önemli. Belki de detaylara fazla takılıyor olabilirsin. Ben sabırlı olmanı öneririm, zira özellikle ayın 30'u civarında çok fazla belirsizlik olacak; kafalar karışacak ve bazen kendimizi dahi anlamıyor olabileceğiz. Pişmanlık duymayacağın ağır laflar kullanmamak önemli. 

Yine ay sonunda imzalaman gereken belgeler vesaire olursa, buna yolculuk biletleri de dahil, çok dikkatli olmalısın. 

Dostlarından destek gördüğün bu süreçte; kardeş kuzen gibi yakın çevrenle biraz gerilmen söz konusu olabilir. Bazen en yakınımızdaki insanları, belki de garanti gördüğümüzden, daha kolay incitebiliriz. Biraz sakin ve sabırlı kalmak iyi olacaktır. Kariyer, gelecek hayalleri derken en yakınımızdaki desteklerimizi unutmamalıyız.

Fırtınalar durmak üzere, Kova!

Sevgili Kova,

Geçen ay sana oldukça şenlikli zamanların geldiğini haber vermiştim. Eğer yeterince şaşırmadıysan, sen daha dur hele! Zira geçen ayın tutulma ve retro etkileri bu ayın ilk haftası boyunca da gayet güçlü bir şekilde aktif olacak. Bu etkiler sana yine ilişkiler konusunda gündemler yaratacak ama önce küçük detayları aradan çıkaralım; çünkü hala Merkür retro'da!

Büyük alışverişler yapmak, ani kararlar almak, kariyer konusunda değişikliklere gitmek için çok da uygun zamanlar değil. İletişimde de hala çok dikkatli olmak zorundayız. Eski sevgililerden hala dönüşler olabilir. Bence itimat edilmemeli. 

Ayın 6'sından itibaren retro bitiyor ve Balık burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Bu retronun bitişi özellikle insan ilişkilerindeki anlaşmazlıkları rahatlatırken, senin de bir taraftan maddi sorunlarını çözecek -en azından önünü görmeni sağlayacak bir etki yaratıyor. Riskli finansal girişimlerin varsa; en azından 13 Eylül'e kadar beklemeli ve enine boyuna düşündükten sonra harekete geçmelisin. 6'sı ve sonrası kariyer anlamında iyi: İş bulabilir, iş yerinde yeni bir projeye başlayabilir yahut ürettiklerini satabilecek alan bulabilirsin. Bu noktada, yani mesleki anlamda, en büyük desteği bir partnerden göreceğin ihtimali çok güçlü. Doğru bağlantılar ile kalıcı bir gelir kapıda görünüyor.

Aşk hayatının tutulma etkisi ile nasıl değişeceğini geçen ay anlatmıştım. Bu ay da özellikle 18'inde harika bir sürpriz ile karşılaşabilirsin. 20'sinden sonra bu etki daha da güzelleşiyor; sevgilin varsa beraber tatile çıkabilir, gelecek planları yapabilirsiniz. Sevgilin yoksa da bir yolculukta ya da okulda flört edeceğin birileri çıkabilir. Bu ay gayet olumlu, sevgili Kova. Lakin sana tavsiyem, özellikle ay sonunda 30'u ve civarında, çok büyük sözler vermemek, emin olmadan yeni işlere girişmemek yönünde. Zira o tarihlerde kafalar biraz karışık olacak.

Yine ay sonuna doğru sağlığa ve trafiğe dikkat etmek gerek. Gelecek planlarına odaklan, sevgili Kova. Aşk işleri bu ay güzel etkilerde, bu yüzden akışına bırak bence. Zorlama ya da aceleye getirmenin bir faydası olmayacaktır. Maddi çözümler de inceden kapıda. Değişime açık fakat huzurlu bir ay seni bekliyor.

Dolunay'ın altındasın, Balık!

Sevgili Balık,

Geçen ay bahsettiğim tutulma ve retro etkileri bu ayın ilk haftasında da son derece etkili olacak. O yüzden en azından 6'sına kadar temkinli davranmaya dikakt ediyoruz, ona göre. Gerekirse gidip gerçekçi bir Oğlak'tan tavsiye alıyoruz; bir belge imzalamamız ya da karar vermemiz gerekirse de bir Başak'a danışıyoruz. Ona göre! Geri dönmeye çalışan eski sevgililer olabilir, yüz vermiyoruz!

Gelelim ilk haftayı takip eden Balık dolunayına. Senin burcunda gerçekleşecek olan bu dolunay elbette enerjini çok yükseltecek. Fakat durağan halden yeni çıkmış Merkür, hala yanılgılar ve belirsizlikler içinde olduğunu işaret edebilir; tepkilerinde bu yüzden çok dikkatli olmalısın. Alacağın haberlerin kesinliğini teyitlemeden büyük kararlar vermemelisin. Özellikle iş yerin konusunda bazı kaygıların, iş arkadaşlarınla alakalı bazı şüphelerin olabilir fakat gerçeklerin ortaya çıkması zaman alacaktır. Bence ayın 13 ve 15'ini beklemelisin. Kararlarını ondan sonra almalısın. 

Aşk konusunda 6 Eylülden itibaren sıkıntılar çözülmeye başlıyor; sevgilinle iletişimini yeniden güçlendirebilir ve sorunları çözebilirsin. Sevgilin yoksa da flörtleri ilişkiye çevirmek için kesinlikle uygun zamandasın. (Bu uygun zaman aralığı ayın 2. ve 3. haftası) Ayın sonu, özellikle 30'u yine biraz karmaşalara açık olacak.

Ayın 20'sinden sonra maddi sorunların çözülmeye başlayacağı, maddi destek göreceğin bir sürece giriyorsun. Yine de harcalamalara dikkat!

Sunum, proje, ödev, kariyer tarzı konularda arkadaşlarından fazlasıyla destek göreceğin ve takdir toplayacağın süreç de ayın 3. ve 4. haftası olacak. Bu ay iyisin; değişimler bol ama huzur da var! Yeter ki şu dolunay enerjisini fazla ağır tepkiler vermeden atlat!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1957
761
273
204
152
149
132
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İrem Demirli

ekim ayı yorumlarını yükleseniz keşke 🤦🏻‍♀️

Pasif Kullanıcı

Bu ay da sevgili yapmazsam bırakıyorum arkadaş hem akrepten hem yükselen koç'tan gazı aldım. Tutmazsa Sapanca'ya yerleşirim :D

Symbol Poseidon

He ay neredeyse flört ve aşk var zaten Yayda anlamıyorum ben mi yay burcu değilim?

zeynep ç

artık aşk bölümünü atlayarak geçiyorum çünkü her ay yazıyor, çıkmıyor