Görüş Bildir
Haberler
Evini Satandan Halüsinasyon Görene: Canlandırdıkları Karakterlerden Kalıcı Hasarlarla Ayrılan Ünlü Oyuncular

Evini Satandan Halüsinasyon Görene: Canlandırdıkları Karakterlerden Kalıcı Hasarlarla Ayrılan Ünlü Oyuncular

Birçoğumuz film izlerken oyuncunun sergilediği performansla büyülenip filmdeki karakterle oyuncuyu ayırt edememişizdir. Rollerine çalışırken kendilerini kaptırıp ilginç sonuçlarla karşılaşan oyuncuları sizler için içeriğimizde derledik. Buyurun beraber inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Heath Ledger - The Dark Knight

1. Heath Ledger - The Dark Knight

Joker karakterini en iyi yorumlayan aktörün Heath Ledger olduğu aşikardır. Heath Ledger, Joker rolünün fiziksel ve psikolojik olarak bezdirici olduğu itirafında bulunmuş. Hatta film bittikten sonra uyumakta zorluk çektiği bile olmuş!

2. Anne Hathaway - Les Miserables

2. Anne Hathaway - Les Miserables

Oyuncular için başka bir zorluk ise rol gereği kilo alıp vermektir. Anne Hathaway Les Miserables filmindeki Fantiene rolü için tam 25 kilo vermiş! Ayrıca kendini role o kadar kaptırmış ki filmden sonra bazı şeyleri normale yakın hissetmesi haftalar sürmüş.

3. Shelley Duvall - The Shining

3. Shelley Duvall - The Shining

Shelley Duvall Wendy Torrance rolünü o kadar olağanüstü sergilemiştir ki birçoğumuz izlerken gerçekten korkmuştur. Böylesine problemli bir rolden geriye kalan etkiler aktriste uzun süre devam etmiştir. Hatta öyledir ki filmden sonra Shelley Duvall'i etrafta garip bir şekilde yürürken gören komşuları olmuş!

4. Adrien Brody - The Pianist

4. Adrien Brody - The Pianist

Adrien Brody The Pianist filminde role girebilmek için her şeyini ortaya koymuş! Evini ve arabasını satmış hatta telefon bile kullanmamaya başlamış. Karakterine fiziksel olarak hazırlandığı süreçte ise çaresizliği daha iyi deneyimleyebilmek adına kendini aç bırakmış! Filmin ardından aklını kaybedeceği zamanlar geçirdiğini söyleyen Adrien Brody'nin günlük rutinine dönüş yapabilmesi uzun süresini almış.

5. Johnny Depp - Fear and Loathing in Las Vegas

5. Johnny Depp - Fear and Loathing in Las Vegas

Johnny Depp genellikle birbiriyle tutarlı hareketleri bulunmayan karakterlere hayat vermiştir. Fear and Loathing in Las Vegas filmindeki rolüne hazırlanırken bodrum katında bir evde aylarca yaşamış ve çok nadir uyumuş. Filmde karakteriyle çokça bütünleşen Johnny Depp filmden sonra karakter detoksu yapmak zorunda kalmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bob Hoskins - Who Framed Roger Rabbit?

6. Bob Hoskins - Who Framed Roger Rabbit?

Who Framed Roger Rabbit? isimli film gerçek oyuncular ve çizgi karakterler arasında geçtiği için oldukça ilgi çekicidir. Filmde çizgi karakterler sonradan eklendiği için bazı sahnelerde Bob Hoskins karşısında kimse olmadan oynamak zorunda kalmış. Rolünü mümkün olduğunca gerçekçi sergilemek isteyen Bob Hoskins, karşısında çizgi karakterler varmış gibi oynadığı için filmden sonra halüsinasyonlar görmüş! Bob Hoskins'in doktoru birkaç ay çalışmamasını önerse de kendisi oyunculuğu tamamen bırakma kararı almıştır.

7. Jackie Chan - Operation Condor

7. Jackie Chan - Operation Condor

Eğer aksiyon sahnelerini bile dublör kullanmadan korkusuzca sergileyen bir aktör varsa bu elbette ki Jackie Chan'dir. Kendisi Operation Condor filminde beyin ameliyatı gibi ciddi bir operasyon gerektiren bir yaralanma yaşamış. Ameliyatında doktorlar kafasının içine bugün bile hala hissedebildiği bir platin koymuşlar.

8. Bill Skarsgård - It

8. Bill Skarsgård - It

Söz konusu Bill Skarsgard olduğunda canlandırdığı karakterler onu pek rahat bırakmıyor gibi duruyor. It filmi için role girerken karanlık alanlar tercih eden Bill Skarsgard, filmin ardından korkunç bir palyaçonun kabuslarından çıkmadığını itiraf etmiş!

9. Geena Davis - Thelma and Louise

9. Geena Davis - Thelma and Louise

Geena Davis, önceki oyuncuların aksine Thelma and Louise filmindeki rolünden sonra hayatında pozitif değişimler yaşadığı için yazımıza dahil olmuştur. Film çıktıktan sonra birçok kadından olumlu tepkiler toplamayı başaran aktris, filmde eğlence sektörü ve medyada cinsiyet dengesinin önemini vurgulamaya çalışan bir kadın rolündedir. Bu rol sayesinde hayatı o kadar değişmiş ki Medyada Toplumsal Cinsiyet Enstitüsü'nü kurarak diğer kadınların da güçlenmesinde yardımcı olmuştur.

Peki siz bu oyuncular hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Elalemin oyuncularına bak sibel kekillide kredi kartı borcu için porno çeksin kadeerr….