Görüş Bildir
Haberler
Evet/Hayır Psikolojik Teste Göre Sen Neden Kaçıyorsun?

Evet/Hayır Psikolojik Teste Göre Sen Neden Kaçıyorsun?

Bizi kötü hissettiren düşüncelerden, insanlardan ve davranışlardan uzaklaşırız. Bize kötü anları anımsatan bütün bu duygular aynı zamanda bizim zayıf noktamızı da ortaya çıkartır. Sen bu evet/hayır testine göre neden kaçıyorsun?

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Seni mutsuz eden kişileri hayatından hemen çıkartır mısın?

2. Pekii eskide yaşadığın her şeyi özlüyor musun?

3. Yaşadığın her olumsuzlukta kendini mi suçlarsın?

4. Küçük bir dikkatsizlik büyük sorunlara yol açarsa, bu duruma sinirlenir misin?

5. Yeni insanlar tanımak sana yorucu geliyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eskiden daha küçük dertlerinin olduğunu düşünüyor musun?

7. Motivasyonunu kolay kaybeden birisi misin?

8. Yalnız kaldığında kendini kötü hissediyor musun?

9. Sence etrafındaki kişiler sana bir şey katıyor mu?

10. Son olarak eleştirilmekten rahatsız olur musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen geçmişinden kaçıyorsun!

Sen geçmişte yaşadığın her şeyden kaçıyorsun. Belki güzel belki de çok zor şeyler yaşamışsın. İçinde bir türlü bitip, tükenmeyen duygulardan kaçıyorsun. Yaşadıklarından, kararlarından bazı pişmanlıklar duyuyorsun. Hayatında en çok 'keşke' diyorsun. Bazı şeylerin zamanının çok yanlış olduğunu düşünüyorsun. Belki farklı bir zamanda tekrar aynı şeyleri yaşasaydın daha farklı sonuçları olabilirdi diye düşünüyorsun. Biraz cesaretinle, etrafındaki kişileri değil kendini düşünebilirdin. Yaşadığın bu pişmanlık geçmişinden geldiği için sen geçmişi çok özlüyor ama aynı zamanda geçmişinden de kaçıyorsun. O anlardaki kendin, etrafındaki kişiler, duyguların seni bambaşka yapan şeyler. Eski mutluluğun bile şimdikinden çok daha farklı. O günleri özlemek sana biraz acı veriyor. Eğer tekrar aynı günleri yaşama şansın olsaydı sonuçlarını tam da istediğin gibi olacağından eminsin. Biraz geç alınmış kararların var. Şimdi kendinden, hayatından eminsin ama önceki seçenekleri bulamıyorsun. Sen geçmişinde kaçtığın ve aslında oraya dönme cesareti kendinde bulamadığın sürece mutlu olamıyorsun. Yaşadığın her şey senin için çok kıymetli. Her gününü özenle anıyorsun ama içinde istemsizce bir burukluk oluşuyor. Bu burukluğun nedeni eski de kalan her şey... Sen geçmişinden kaçmayı bırakıp, yaşadıklarınla yüzleşirsen şu anki hayatına adapte olabilirsin. Her şey zamanında güzeldi. Sen şimdi geçmişte yaşadığın şeyleri yaşasan belki de umduğun şeyi bulamayacaksın. Şimdiki hayatında geçmişi aramayı bırakmalısın.

Sen etrafındaki insanlardan kaçıyorsun!

Sen etrafındaki insanlardan kaçıyorsun. Bazen yalnız kalmaya fazla ihtiyaç duyuyor ve kendini dinlemen gerektiğini hissediyorsun. Açıklama yapmak bile bazen sana yorucu geliyor. Etrafında sevdiğin birçok kişi var. Yanında olmasından mutluluk duyduğun, iyi ki var olduklarını düşündüğün kişiler... Ama bazı anlarda herkesten kendini soyutlamak istiyorsun. Seni anlamayacakları için değil. Kendini dinlemek için. Yaşadıklarını, yaşayamadıklarını veya yaşamak istediklerini düşünüyorsun. Kalabalık ortamlarda dertlerini unuturken senin tam olarak istediğin şey de dertlerini unutmak değil. Onları belki de her gün düşünüp, hatırlamak. Çünkü problemlerin bile senin için oldukça önemli. Tekrarlanmaması için, sana kazandırdıkları ve kaybettirdiklerini fark etmen için hatalarından bile zevk alabilen birisin. Sen etrafındaki herkesten kaçarken belki de en çok sorulardan kaçıyorsun. Kendine bile itiraf etmekte zorlandığın soruların cevaplarını bir başkasına vermen çok zor. Aslında etrafındaki kişiler sayesine şanslı birisin. Sana değer veren çok insan var. Bazen bu değerden daha fazlasını istiyor ve bunu göremiyorsun. Çok fazla düşünmek; hatalarını, geçmişini, başardıklarını, hayatından geçen insanları düşünmek sana zamanla zarar veren şeyler. Sen belki yalnız kalarak daha mutlu olan birisin ama bunu sürekli ve sık yapmak aslında seni mutlu etmez. Etrafındaki kişilerden ne kadar kaçarsan kaç yine sonunda onların yanına gidiyorsun. Her ne kadar yalnız kalmak sana iyi geldiğini düşünsen de başkaları ile olmak sana çok daha iyi geliyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
21
20
17
13
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın