Görüş Bildir
Haberler
Evdeki Malzemelerle Yapması Kolay 11 #EVDEKAL Lezzeti

Evdeki Malzemelerle Yapması Kolay 11 #EVDEKAL Lezzeti

Onedio Yemek
20.03.2020 - 16:36

Evdeki malzemelerle yapılacak en lezzetli ve pratik 11 tarifimizi sizin derledik. Çorbasından-aperatifine, ana yemeğinden-tatlısına kadar düşündük. Bugün ve #evdekal 'dığımız süre boyunca sofranıza konuk olmaktan mutluluk duyarız. Şimdiden afiyet olsun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

TÜRK KAHVELİ KEK

3 yumurta

1 SB şeker

2 fincan Türk kahvesi

1/2 SB sıvı yağ

1/2 SB süt

4 YK yoğurt

4 YK kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2,5 SB un

Üzeri için:

Çikolata sos

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın ve üzerine süt, yoğurt, Türk kahvesi ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilini ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırın. Karışımınızı yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çikolata sosu döküp servis edin.

TAVUKLU KABAK SANDAL

3 adet orta boy kabak

2 parça tavuk göğsü

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 domates

1/2 TK karabiber

1 TK tuz

1/4 TK kimyon

1/2 TK pul biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için:

1 YK salça

2 SB su

Üzeri için:

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kabakları ortadan ikiye kesin ve orta kısmını kaşıkla çıkartın. Tavada arkalı önlü ön pişirme yapıp bir fırın tepsisine dizin. Bir tavada küp küp doğranmış tavuğu soteleyin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin ve sotelemeye devam edin. Domatesi ve baharatları ilave edip pişirin. Tavuklu harcı kabağın içerisine paylaştırın. Salça ve sıcak suyu karıştırın. Kabakların olduğu tepsiye döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından çıkartın ve kaşar peyniri serpip tekrar fırınlayın.

PATATESLİ MERCİMEK KÖFTESİ

2 SB kırmızı mercimek 

1 patates

2 SB ince bulgur

1 adet soğan

7 YK sıvı yağ

3 diş sarımsak

4 TK biber salçası

2 TK domates salçası

2 YK nar ekşisi

Limon suyu

Kimyon

Karabiber

Tuz

1/4 demet maydanoz

5 dal taze soğan

Mercimekle patatesi 5 su bardağı su ile pişirin. Sos için soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda soğanları ve sarımsağı kavurun. Salçaları ilave edip kavurmaya devam edin. Kimyon, karabiber, nar ekşisi ve limonu ilave ettikten sonra ocaktan alın. Pişen mercimek ve patatesin üzerine bulguru ilave edip kapağını kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerine sosu, ince kıyılmış maydanozu, taze soğanı ve limon suyunu ilave edin ve elinizle şekil verin. Bol marulla servis edin.

PASTANE KURABİYESİ

125 gram tereyağı

1/2 SB sıvı yağ

1 adet yumurta

3/4 SB şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 çimdik tuz

3,5-4 SB un

Üzeri için:

Erimiş çikolata

Fındık

Antep fıstığı

Hindistan cevizi

Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker, kabartma tozu, tuzu ve vanilini karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamurdan ufak parçalar alın ve rulo yapıp uçlarını birleştirin. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 21-22 dakika pişirin. Kurabiyeleri önce erimiş çikolataya sonra diğer malzemelere batırın ve servis edin.

PATATES OTURTMA

6-7 adet patates

300 gram dana kıyma

2,5 SB sıcak su

3 adet domates

1 kuru soğan

4 diş sarımsak

Sıvı yağ

1 YK tereyağı

1 TK domates salçası

1 TK tuz

Karabiber

Toz kırmızı biber

Üzeri için:

1 domates

2 biber

1 tutam maydanoz

Kıymayı, tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edin, sonrasında salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domates, baharatları ve suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Patatesleri soyun ve ince dilimleyin. Fırın kabını yağlayın, patatesleri ve kıyma harcını dizin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. Üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin. Pişmesine yakın üzerini açın ve kızartın. Maydanoz ile servis edin.

MİLFÖY MANTI

1 paket milföy hamuru

300 gr kıyma

1 soğan

Tuz

Karabiber

1 TK salça

Yoğurt

Tereyağı

Kırmızı toz biber

Sarımsak

Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Milföy hamurlarını açın ve kare kare kesin. Harçlardan koyup kapatın ve kıvırın. Sonrasında sırayla tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dk pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ ile servis edin.

FIRINDA PEYNİRLİ ERİŞTE

1 paket erişte

Makarna sosu için:

2 SB yoğurt

3/4 SB krema

9-10 YK beyaz peynir

1 TK tuz

1 demet maydanoz

Üzeri için:

Kaşar peyniri

Makarnayı az diri kalacak şekilde haşlayın. Sos için gerekli malzemeleri karıştırın. Sosu makarna ile birleştirin ve borcama dökün. Üzeri hafif kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrardan üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis edin.

ÇITIR PATATES KIZARTMASI

4 adet patates

2 SB ılık su

2 TK karbonat

1 paket kabartma tozu

5 YK zeytin yağı

Baharat karışımı için:

1/2 TK kimyon

1/4 TK zerdeçal

1 TK toz biber

Tuz

Karabiber

Sarımsak tozu

Kekik

Patatesleri alacalı soyup bir kaba alın. Üzerine ılık su, karbonat ve tuz ilave edin, 15-20 dakika bekletin. Suyu süzüp patatesleri yıkayın ve iyice kurulayın. Üzerine kabartma tozunu, tuzu ve zeytin yağını ilave edip karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın. Fırından çıkmaya yakın baharat karışımını hazırlayın ve patatesler sıcakken güzelce kaplayın. Arzu ettiğiniz sos ile servis edin.

ALMAN PASTASI

Kek için:

2 adet yumurta

3/4 SB şeker

1/2 SB süt

1,5 SB un

1/2 SB sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

Kreması için:

2,5 SB süt

3 YK un

1 YK nişasta

1/2 SB şeker

1 adet yumurta

2 TK tereyağı

1 paket vanilin

Üzeri için:

Pudra şekeri

Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra sıvı malzemeleri ve en son kuru malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 165 derece fırında 22-23 dakika pişirin. Krema için tereyağı ve banılın hariç bütün malzemeleri ekleyip çırpın. Krema kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilini ekleyip çırpın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Keki ortadan ikiye kesin ve arasına kremayı ekleyin. En üst kısma pudra şekeri eleyip soğuttuktan sonra servis edin.

MAKARNA BÖREĞİ

1 paket makarna

1/2 SB süt

1/4 SB soda

6 YK zeytinyağı

1 TK tuz

1/2 TK karabiber

1 TK pul biber

2 tane yumurta

Kaşar peyniri rendesi

Makarnayı haşlayın. Sıvı malzemeler ve baharatları iyice çırpın. Sosu haşlanmış makarna ile karıştırın. Makarna karışımını yağlanmış bir tavaya alın, aralarına kaşar peyniri serpin. Ocağın altını kısık seviye de yakın ve makarnanın her iki tarafını da pişirin.

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

Tavuk göğsü

1 litre su

Tuz

Karabiber

1 adet defne yaprağı

1 adet havuç

2 SB sıcak su

1/2 SB tel şehriye

Tuz

Karabiber

Terbiyesi için:

1 yumurtanın sarısı

2 TK un

1 TK limon suyu

Tencereye tavuk göğsü, 1 litre su, ufak doğranmış havuç, defne yaprağını tuz ve karabiberi koyun. Tavukları haşlanana kadar pişirin. Sonrasında defne yaprağını ve tavuğu suyun içinden alın. Tavuğu tiftip tavuk suyunun içerisine dökün. Üzerine tel şehriye ve 2 su bardağı sıcak suyu da ilave edin. Tel şehriye pişene kadar karıştırarak pişirin. Terbiye için gerekli malzemeleri karıştırın. Topaklanmaması için sıcak karışımdan da içerisine bir iki kepçe dökün ve terbiyeyi iyice karıştırın. Sıcak terbiyeyi çorbanın içerisine dökün. 2-3 dakika kaynattıktan sonra sıcak servis edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
20
12
5
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın