Görüş Bildir
Haberler
Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
28.02.2022 - 10:25

Hamilelikle ilgili şüpheleri olanlar için evde hamilelik testi yapmak en pratik ve hızlı yanıt almanın yollarından biridir. Gebelikle ilgili sonuç ne kadar erken öğrenilirse bu faydalı olacaktır. Bu sayede beslenme düzenini gözden geçirebilir ve almanız gereken takviyelere zamanında başlayabilirsiniz. Bilindiği üzere gebelik hormonunu tespit eden hamilelik testleri eczaneden ya da süpermarketlerden kolayca temin edilebilmektedir. Kısa sürede kafanızdaki soru işaretlerini gidermeniz için evde hamilelik testi nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını sizler için hazırladık. İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hamilelik bazen kişilerin planladığı bazen de plansız şekilde ortaya çıkar. Gebeliğin net olarak belirlenmesi için sağlık kuruluşuna başvurmak yeterli olabileceği gibi birçok yerden satın alınarak uygulanan hamilelik testleri de gebelik hakkında sonuç vermektedir. Kimi zaman sonuç o kadar merak edilir ki daha fazla sabretmeye tahammül kalmaz ve sanki hayatın en uzun anı yaşanıyor gibi hissedilir. Tam da bu nokta da idrarda gebelik testi akıllara gelir. Peki, evde gebelik testi nasıl yapılır? İşte cevabı…

Evde Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılmalı?

Evde Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılmalı?

Evde gebelik testi geciken adet döneminden 5-10 gün sonrasında yapılabilir. Adet gecikmesi ve mide bulantıları gibi hamilelik belirtileri yaşıyorsanız evde gebelik testi için uygun bir zaman içindesinizdir. Evde uyguladığınız gebelik testi hamileliği doğrularsa bu test sonucunu netleştirmek için mutlaka bir doktor randevusu alın.

Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Evde hamilelik testi yapması oldukça kolay bir testtir. Doğru sonuçlara ulaşabilmek için yapmanız gerekenler şunlardır;

• Öncelikle gebelik testinin son kullanma tarihine dikkat ederek bir test alın. Daha sonra kullanma talimatını mutlaka gözden geçirin.

• Test çubuğunda bir idrar bölmesi yer almaktadır. Bir miktar idrarınızı plastik bir bardağa toplayın.

• İdrar toplama çubuğu yardımıyla idrar bölmesine birkaç damla idrarınızı damlatın. Kullanma talimatında kaç damla damlatacağınız ve ne kadar süre beklemeniz gerektiği yazacaktır.

• Buna göre; test çubuğu üzerinde tek çizgi belirdiğinde negatif, çift çizgi ise pozitif anlamına gelmektedir. 

• Eğer hiç çizgi belirmezse test geçersiz sayılır. Yeniden deneyebilirsiniz.

Sonucunuzun negatif çıkmasına rağmen gebe olduğunuzu düşünüyorsanız yine doktorunuzdan randevu almanız fayda olacaktır. Doktorunuz kanınızdan bir örnek alarak hamilelik hormonu olan Beta HCG hormonunun varlığını kontrol etmek amacıyla aldığı kan örneğini laboratuvara gönderecektir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın