Görüş Bildir
Haberler
Hamilelikte Yüzmeye Ne Zaman Başlanmalı?

Hamilelikte Yüzmeye Ne Zaman Başlanmalı?

Şebnem Sucu
22.02.2022 - 10:19

Kas ve dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunan yüzme, hamilelik döneminde hem anne hem de bebek sağlığı açısından yararlı spor dallarından biridir. Gebelikte sıkça yaşanan Sırt ağrıları, stres ve ödem gibi birçok şikayet yüzme sayesinde önemli öcüde azaltılabilir. Ancak bu süreçte enfeksiyon riskine karşı girilen deniz ya da havuzun temiz olması önem taşımaktadır. Peki, hamilelikte yüzmeye ne zaman başlanmalı? Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yüzme gebelik döneminde güvenli egzersizlerden biridir. Gebelik dönemi ilerledikçe büyüyen rahim damarlara bası yaparak anne adayının vücudunda ödem ve sırt ağrıları gibi istenemeyen ağrılara neden olmaktadır. Yüksek risk taşıyan gebeler haricinde yüzme bu dertleri azaltırken anne adaylarının psikolojik açıdan da rahatlaması için yüzme tavsiye edilmektedir. Bu süreçte tercih edilecek en iyi yüzme alanı denizdir. Aşırı klorlama yapılmayan, sirkülasyonu iyi havuzların kullanımında da bir sakınca bulunmaz. Şimdi, hamilelikte yüzmeye ne zaman başlanmalı? Gelin merak edilen bu sorunun cevabına daha yakından bakalım…

Hamilelikte Yüzmeye Ne Zaman Başlanmalı?

Hamilelikte Yüzmeye Ne Zaman Başlanmalı?

Gebelik döneminde yaşanan birçok fiziksel ve duygusal değişim ağrı, sancı, şişlik gibi şikayetleri beraberinde getirir. Ayrıca bu süreçte alınan kilolar da cabasıdır. Anne adayları hem bebeğinin hem de kendi sağlığını korumak için gün içinde aktif kalmaya özen göstermelidir. Bunun için yapılabilecek en iyi egzersizlerin başında yüzme gelmektedir.

Hamilelik döneminde yüzmeye istediğiniz zaman başlayabilirsiniz. Yüzmeye başlamadan önce doktorunuzun görüşünü almayı unutmayın. Çünkü gebelik bazı anne adayları için birtakım riskler taşıyabilir. 

Deniz suyunun daha güvenilir olması nedeniyle gebe kadınların deniz suyunda yüzmeleri önerilmektedir. Klor oranı düşük ve temiz havuzların kullanımında da hiçbir sakınca yoktur. Yani temiz olduğu konusunda emin olduğunuz deniz ya da havuzlarda gebeliğiniz her döneminde gönül rahatlığı ile yüzebilirsiniz.

Hamilelikte Yüzme Pozisyonları Nasıl Olmalı?

Hamilelikte Yüzme Pozisyonları Nasıl Olmalı?

Gebelik sürecinde yüzme pozisyonları arasında en ideal pozisyon serbest stil yüzmedir. Aynı zamanda sırt üstü yüzmek ve kurbağalama pozisyonu anne adayları için uygundur. Her iki yüzme şeklide anne adaylarının zorlanmadan yüzmelerine fayda sağlar. Özellikle gebeliğin ilk 3 ayında sırt üstü yüzme etkili olmakla birlikte son 3 ayda daha çok önerilmektedir. Bu süreçte vücut ağırlığı arttığı için bel ve sırt bölgelerindeki ağrılar da haliyle artmaya başlar. Sırt üstü yüzmek bu ağrıları hafifleyemeye yardımcı olmaktadır.

Yüzmeye küçük seviyelerde başlayabilirsiniz. Dalış gibi etkinliklerden kaçınmanız da fayda bulunur. Oluşabilecek kramp risklerine karşı çok derin sularda yüzmekten ve fazla açılmaktan kaçınmalısınız. Deniz veya havuzdan çıktıktan sonra bakteri gelişimini önlemek için ıslak mayo ya da bikinin değiştirilmesi gerekir. Enfeksiyon oluşumuna karşı tampon kullanımı aklınıza gelebilir. Tampon kullanımından ise anne adayları mutlaka uzak durmalıdırlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın