Görüş Bildir
Haberler
Ev Sahiplerinin Derdi Başka: Ödenmeyen Kiralar ve Hor Kullanma Şikayetleri Arttı

Ev Sahiplerinin Derdi Başka: Ödenmeyen Kiralar ve Hor Kullanma Şikayetleri Arttı

Türkiye’de ev sahipleriyle ile kiracılar arasında son yıllarda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Artan enflasyon sebebiyle ev kiraları bazı bölgelerde yüzde 100’ün üstünde artarken, ev sahipleri eski kiracılarını çıkararak yüksek kira geliri elde etmek istiyor. Tahliye davaları son zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, ev sahiplerinin yeni derdi de ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Kiralar ödenmiyor, evler hor kullanılıyor’

‘Kiralar ödenmiyor, evler hor kullanılıyor’

Akşam Gazetesi’nden Şenay Büyükköşdere’nin haberine göre; ev sahipleri özellikle 3-4 katına kiraya verdikleri yabancı kiracılardan şikayetçi.

Evi ederinin üzerinde rakamlara tutup, sonra taahhüt ettikleri tarihten erken çıkan, hasar bırakıp ortadan kaybolan veya kirasını ödemeden çıkan kiracılar nedeniyle mağduriyet yaşayan ev sahiplerinin bir kısmı çareyi dava açmakta buluyor.

‘Kontrat veya kaparo önerisi’

‘Kontrat veya kaparo önerisi’

Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, bu sorunların özellikle kısa dönem kiralamalarda yaşandığını belirterek, 'Bu tarz davalarla karşılaşıyoruz. Ortada kontrat da olmayınca, ev sahipleri zararlarının nasıl karşılanacağını bilmiyorlar. Burada hukuki olarak tavsiyemiz, kısa dönem için de olsa mutlaka taraflar arasında bir protokol imzalanması ve de yazlıklarda olduğu gibi kaparo alınması' diyor.

Kiracılar, kiracı arıyor!

Kiracılar, kiracı arıyor!

İSTOÇ İş adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Araç Demir ise hemen ev bulma telaşıyla yabancı uyrukluların evleri fiyatına bakmaksızın tuttuğunu ancak özellikle Antalya ve Alanya'dan son zamanlarda gelen haberlerin, bazı kiracıların bu yüksek kiraları ödeyemediği yönünde olduğunu söylüyor. Demir 'Hatta yabancılara yönelik sosyal medya platformlarında, bazı yabancı uyruklu kişilerin, zaten kiracı oldukları daireleri, başkalarına kiraya verme çabası içerisinde olduklarını da görüyoruz' diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın