Görüş Bildir
Haberler
Ev Kredisi Çekip Yiyebileceğiniz Dünyanın En Pahalı 13 Yemeği

etiket Ev Kredisi Çekip Yiyebileceğiniz Dünyanın En Pahalı 13 Yemeği

1. Çilek Tatlısı (3.95 Milyon Dolar)

1. Çilek Tatlısı (3.95 Milyon Dolar)

Neden bunun en pahalı tatlı olduğunu anlamakta zorluk çektik fakat New Orleans Arnoud's restoranında eğer 4.71 karat değerinde bi yüzükle tatlınızı yemek istiyorsanız 3.95 milyon doları bir kenarda hazır tutun. Yüzüksüz fiyatı ise yalnızca 8.25 dolar. İçinde marine edilmiş çilek, kırmızı şarap, baharat, limon ve vanilyalı dondurma var.

Anladığımız kadarıyla bu insanlar tatlı yemenin değilde pahalı hediye vermenin başka bir yolunu bulmuşlar.

2. Pudding (35.000 Dolar)

2. Pudding (35.000 Dolar)

İngiltere sınırları içinde Chef Marc Guibert'in Lindeth Howe Country House Otel'inde bu tatlıyı yapmak adına pahalı bir çikolata, altın yaprakların, şampanyanın, havyar ve elmasın dibine vuruyorlar. Siz tefeciden paranızı aladurun zaten 2 hafta önceden sipariş vermeniz gerekiyormuş.

3. Sıcak Çikolata (25,000 Dolar)

3. Sıcak Çikolata (25,000 Dolar)

Aslında sizi kandırdık, bu kadar parayı veriyorsanız bunu da bilmek hakkınız, bu sıcak çikolata aslında soğuk! New York'da Serendipity 3 restoranında bu tatlı için dünyanın en pahalı 14 kakao'su mutfaklarına getiriliyor, trüfler is La Madeline au Truffle'dan alınıyor. 23K yenilebilir altın ve yine tatlı yiyin tatlı takıştırın diye 18K altın ve beyaz zincirli elmas bilezikle geliyor.

4. Balıkçının Tatlısı (14.000 Dolar)

4. Balıkçının Tatlısı (14.000 Dolar)

Sri Lanka'da The Fortress Resort&Spa şimdide. Bu yeşil görünümlü tatlının içerisinde yine altın yaprak ile yapılan İtalyan Cassata, meyve aroması enjekte edilmiş İrlanda Kreması ve Dom Perignon şampanyası ile yapılmış sabayon var. Ha unutmadan 80 karatlık pahalı taşlar ile servis ediliyor.

5. Kokteyl (10.000 Dolar)

5. Kokteyl (10.000 Dolar)

Yine muhtemelen bir mücevher ile gelecek bir kokteyl derken Las Vegas XS Gece klübünde Ono adlı kokteyl Charles Heidsieck Şampanyası Charlie 1981 ve Louis XIII de Remy Martin Black Pearl konyak ile karıştırılarak yapılıyor. Tabi adının hakkını vererek 18K siyah incili beyaz altın zincir ve erkek kol düğmesi ile servis ediliyor.

6. Hamburger (5,000 Dolar)

6. Hamburger (5,000 Dolar)

Bilirsiniz işin içine trüf mantarı girince milletin ağzı burnu bir şekil değiştiriyor aslında ülkemizde kenevir mantarı da aynı görevi üstleniyor zavallım.

Neyse gelelim Huber Keller'In Las Vegas'da Fleur Restoranda sunduğu bu hamburgere, Kobe etiyle yapılan köftesi, kaz ciğeri ve trüfle beraber brioche ekmeğinde can buluyor. Bu hamburgeri söyleyenin evine bir adet 1995 Chateu Petrus yollanıyor.  E bir zahmet taksi parasını da verselermiş.

7. Sushi (2,750 Dolar)

7. Sushi (2,750 Dolar)

Sushi hep pahalıydı zaten ama Angelito Araneta'nın altın sushisi diğer sushilere köy sushisi muamelesi yapıyor.

Üzerinde yine nedenini pek anlayamadığımız altın yapraklar ve 20K pırlantalar ile geliyor.

Vallahi bunu yedikten sonra Kaşıkçı Elması s.çarsanız şaşırmayın.

8. Pizza (2,420 Dolar)

8. Pizza (2,420 Dolar)

Bu pizza Malta'da Margo Restoranda veriliyor.

Şimdi pizzanın içindeki malzemelerin pahalı olması var bir de sırf pahalı olsun diye içine bir şeyler atmak var. Bu pizzada gördüğünüz 24K altın yapraklar aslında hiç bir aroma vermiyor ama yine beyaz trüf mantarı, organik mozzarella peyniriyle bu fiyata 'layık' olmaya çalışıyorlar.

9. Omlet (1,000 Dolar)

9. Omlet (1,000 Dolar)

Bu Istakozlu ve havyarlı omlet New York'da Norma'da veriliyor.

283 gr. havyar ile servis ediliyor, altında yumurtalı ıstakoz ve kızarmış patates ile devam ediyor. Yılda 10-12 tabak satılan bu tabağa Ziltrilyon Dolarlık Istakoz Omleti deyyolağğ.

10. Pizza (1.000 Dolar)

10. Pizza (1.000 Dolar)

Yine bir pizza, yine aklımızın fazla almadığı pizzaya yakışmayan ama pahalı malzemeler.

Evet, New York'da otel ve uçak paranızı pizzaya yatırmak isterseniz Nino's Bellisima tam size göre. Dört farklı havyar ve ıstakoz kuyruğu ile servis ediliyor.

Alternatifi Dominos'da Bol Malzemos olsa gerek.

11. Cupcake (750 Dolar)

11. Cupcake (750 Dolar)

Şef Olivier Dubreuil Vegas Palazzo'da cupcake zaten servis ediyordu ta ki Venezuela'dan gelen çikolata malzemeleri ve Tahiti'den gelen vanilya havyarını keşfedene kadar. Yine bir Louis XIII de Remy Martin Konyak'da işin içinde suç ortağı.

Artık neler gördüysek, 750 dolar az gözüktü. Zenginlik hastalığına mı tutulduk ne manaaa????

12. Balık Tartı (632 Dolar)

12. Balık Tartı (632 Dolar)

Charlie Bigham'ın Dom Perignon'da kaynattığı ıstakoz, deniz tarağı ve midyesi ile birlikte somon ve kalkan ile taçlandırılıyor.

Olmazsa olmaz havyar ve altın yapraklar da işin içinde.

'Çocuğum aç bakiim ağzını, bak altın yapraklı ıstakozun ağlar sonra arkandan :('

13. Sandviç (100 Dolar)

13. Sandviç (100 Dolar)

Eveeet, varlıklıysanız ve Nisan ayındaysanız Ritz-Carlton Otelinde verilen Peynirli Sandviçi yiyebilirsiniz. 40 yıl yıllandırılmış Wisconsin Çedar peyniri, beyaz trüflü aioli sosu ve 100 yıl yıllandırılmış balzamik sirkesi yanı sıra ıstakozlu mac&cheese ile servis ediliyor.

10 kişi paylaşırsanız 10 dolara geliyor aslında o mantık :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
597
342
99
72
45
37
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?