Görüş Bildir
Haberler
Etkili Bir Satıcı Olmak İsteyen Herkesin Mutlaka Okuması Gereken 15 Kitap

Etkili Bir Satıcı Olmak İsteyen Herkesin Mutlaka Okuması Gereken 15 Kitap

İster ürün ister hizmet satışı ile uğraşıyor olun, kitap okumanın satış başarınız üzerinde önemli bir etkisi var. Listedeki kitaplar; sektörde fark yaratmayı başarabilmiş kişilere ait yöntemler ve hemen uygulayabileceğiniz pratik tavsiyeleri içeriyor. 

Başlık her ne kadar satış profesyonellerine ait olsa da listenin tamamı satış ile ilgili kitaplardan oluşmuyor. Çünkü iyi bir satıcı olmak için satış dışındaki bilgi ve becerilerinizi de geliştirmeniz gerekiyor. Okumanın ve öğrenmenin sınırı olmadığından, hoşuma giden yalnızca on beş kitaba yer verdim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı - Stephen R.Covey

1. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı - Stephen R.Covey

İyi bir satıcı olmanın özünde bilgiden ya da deneyimden ziyade ilk önce sahip olunan ilkeler geliyor. Stephen Covey hayatta bazı yöntem ve tecrübelerin zamanla geçerliliğini kaybedebileceğini yalnızca ilkelerin kalıcı olduğunu vurguluyor. Kişisel, mesleki ve ailevi sorunların çözümünde ilke merkezli bir yaklaşım benimsemeniz gerektiğini öğütlüyor. Günlük hayattan örnek ve açıklamalara yer veren kitap kendi üzerinizde çalışmanız için tam bir başyapıt.

2. Bir Tek Şey - Gary Keller

2. Bir Tek Şey - Gary Keller

Aynı anda birçok şeyi yaparak ve alanınızı daraltmadan başarıya ulaşabileceğinizi düşünüyorsanız bu kitap tam size göre. Bir gayrimenkul profesyoneli olan Gary Keller, başarının bir tek şeye odaklanma doğrultusunda geldiğini kendi hayatı ve genel örnekler üzerinden anlatıyor. Gündelik hayatta en çok karşılaştığınız sorunun birden fazla konuya odaklanmak olduğunu ve hayatınızın merkezine ‘BİR TEK ŞEY’i koymanız gerektiğini vurguluyor. Yazar aynı zamanda soruları ile sizi faaliyetleriniz üzerinde düşünmeye sevk ediyor. İşte onlardan bazıları;

'Bugün yapmam gereken en önemli şey nedir?'

'Yapmam halinde hayatımı değiştirecek o ‘bir tek şey’ nedir?'

3. Görünmeyeni Satmak - Harry Beckwith

3. Görünmeyeni Satmak - Harry Beckwith

Aslında ne sattığınızı öğrenmek mi istiyorsunuz? O zaman ‘Görünmeyeni Satmak’ ile tanışın. Bu kitabı bitirdikten sonra satışa, fiyata ve müşteri hizmetlerine bakış açınız değişecek. Yazar sizi asıl sattığınız şeyin ürününüz veya hizmetiniz değil müşterilerle ilişkiniz olduğuna ikna edecek. Hikayeler ile desteklenen anlatımıyla yazar ‘ İnsanlar neden satın alır?’, ‘Fiyatları düşürmek satışları arttırır mı?gibi sorulara yanıtlar arıyor.

4. Satışın Kutsal Kitabı - Jeffrey Gitomer

4. Satışın Kutsal Kitabı - Jeffrey Gitomer

'İnsanlar kendilerine bir şey satılmasını sevmezler ama satın almaya bayılırlar.' -Gitomer

Birileri satıştan söz ediyorsa mutlaka Jeffrey Gitomer’den de söz eder. Kırk yılı aşkın satış tecrübesi ve çok satan kitaplarıyla mutlaka okumanız gereken bir yazardan bahsediyorum. Satışın Kutsal Kitabı'nda satıcıya A’dan Z’ye satışı öğretiyor. İster mesleğe yeni başlıyor ister kariyeriniz ileriki aşamalarında olun Gitomer, sizi müşterileriniz ile temaslarınızdan, kartvizitlerinize, broşürlerinize ve sorduğunuz sorulara kadar kendinizi geliştirmeniz için motive ediyor.

Gitomer ile tanıştıktan sonra kendisinin size diğer kitaplarını da satacağından hiç kuşkunuz olmasın.

5. Düşün ve Zengin Ol - Napoleon Hİll

5. Düşün ve Zengin Ol - Napoleon Hİll

Etkili bir satıcı olmak istiyorsanız yapmanız gerekenlerin en başında düşünce tarzınızı geliştirmek geliyor. 1937’de aralarında Henry Ford, Thomas Edison gibi birçok tanınmış ismin de bulunduğu çok başarılı 500 insan üzerinde yaptığı 25 yıllık bir araştırma sonucunda yazdığı ‘Düşün ve Zengin Ol’ bu alanda bulabileceğiniz en iyi kitap desem sanırım abartmış olmam. Milyoner yetiştiren adam olarak bilinen Hill kitabıyla önce düşüncelerinizi ve bu yolla da hayatınızı değiştirebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kıvılcım Anı - Malcolm Gladwell

6. Kıvılcım Anı - Malcolm Gladwell

Neden bazı fikirler davranışlar ya da ürünler yayılıyor da bazıları yerinde sayıyor?

En düşük maliyetli satış yöntemi şüphesiz ağızdan ağza pazarlamadır. Malcolm Gladwell sayesinde ağızdan ağza pazarlamanın doğasını daha iyi anlayacak, bir ürünü nasıl çok popüler kılabileceğinizi öğreneceksiniz. Gladwell’in söylemiyle; Kıvılcım Anı‘nı okuduğunuzda sigara bağımlılığının, intihar eğiliminin, isyanların, şehirde işlenen suçların, televizyon programlarının aldığı reytinglerin ve ağızdan ağza pazarlamanın doğasını daha iyi anlayacak; bireye ve topluma zarar veren salgınları önlemeye ve tam tersine yararlı akımları başlatma ve yönetmeye dair ufuk açıcı fikirler edineceksiniz.

7. Zengin Baba Yoksul Baba - Robert Kiyosaki

7. Zengin Baba Yoksul Baba - Robert Kiyosaki

Zengin Baba, Yoksul Baba'yı okuduktan sonra zengin olmak için yüksek bir gelire sahip olmanız gerektiği saplantısı yerle bir olacak. Evinizin bir aktif varlık olduğuna inancınız sarsılacak, çocuklarınıza para kazanmanın yollarını öğretmek için okuldaki sisteme güvenemeyeceğinizi göreceksiniz. Aktif ve pasif varlıkları yeniden tanımlayacaksınız. Çocuklarınızın gelecekte finansal başarı sağlamaları için parayla ilgili onlara öğretmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz. Robert Kiyosaki insanlara milyoner olmayı öğretir. Ona milyoner öğretmen denmesinin nedeni bu. 'İnsanların maddi sıkıntılar içinde boğuşmasının neden, okulda geçirdikleri onca yıl boyunca para konusunda hiçbir şey öğrenmemeleri. Sonuçta para için çalışmayı öğrenirler, ama parayı kendileri için çalıştırmasını hiç bilmezler.'

8. Asla Yalnız Yeme - Keith Ferrazzi

8. Asla Yalnız Yeme - Keith Ferrazzi

Yeni insanlarla tanışmayı sıkıcı bir ritüel olarak mı görüyorsunuz? Sizde bir konferans ya da seminerde kendi köşesine çekilenlerden misiniz? Kişisel ve kariyer gelişiminde ilişki kurmanın gücünü anlıyor ancak iletişim kurmakta çekingen mi kalıyorsunuz?

Keıth Ferrazzi size bu konuda oldukça eğlenceli yöntemleri ve bunları doğallıktan uzaklaşmadan nasıl hayata geçirebileceğinizi tüm detaylarıyla anlatıyor.

9. İçindeki Devi Uyandır - Tony Robbins

9. İçindeki Devi Uyandır - Tony Robbins

'Yaşantımızı değiştirebiliriz. Yapabiliriz, sahip olabiliriz ve tam istediğimiz gibi olabiliriz.' -Tony Robbins

Robbins herkesin içinde uyuyan bir dev olduğunu ve gerek satış, gerek fiziksel, gerek ailevi hedeflerinize ulaşmak için içinizdeki devi uyandırmaya ihtiyacınız olduğunu söylüyor. Kitapta o devi uyandırmanın kendi geliştirdiği yöntemlerine yer veren Robbins fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal anlamda başarı sağlamak isteyen herkesin mutlaka okuması gereken bir yazar.

10. Önemli İşlere Öncelik - Stephen Covey

10. Önemli İşlere Öncelik - Stephen Covey

Yapmaya başlamanız halinde başarınıza büyük katkı sağlayacağını ve hayatınızı değiştirebileceğini bildiğiniz ancak yapmadığınız faaliyetler nelerdir?

Başarıyı etkileyen başlıca faktör; önemli veya acil işlere verilen öncelik olsa gerek. Gündelik şartlar sizi sürekli acil işlerle ilgilenmeye iterken önemli işler konusunda ertelemeye yönlendirir. Acil işler yaşamınızı sürdürme, önemli işler ise daha değerli bir yaşama sahip olma imkanı sunar. Stephen Covey, 'Önemli İşlere Öncelik'de ilke merkezi yaklaşımıyla zamanınızı nasıl en verimli şekilde yönetebileceğinizi öğretiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mor İnek - Seth Godin

11. Mor İnek - Seth Godin

'Kalabalık bir pazarda araziye uymak sizi  başarısızlığa mahkum eder.' -S.Godin

Zeki pazarlamacı, günümüz koşullarında tüketicinin dikkatini çekmenin farklı olmaktan geçtiğine inanıyor. Başarınızın kendi mor ineğinizi bulmanıza bağlı olduğu vurgulayan yazar soruları ve vaka analizleriyle sizi keyifli bir yolculuğa çıkartıyor.

12. Gönlünü İşe Vermek - Howard Schultz

12. Gönlünü İşe Vermek - Howard Schultz

Howard Schultz kahve barı fikri ile Starbucks’u bambaşka bir noktaya taşımış, onu küçük bir kasabada kahve çekirdekleri satan 3-5 dükkandan çıkarıp uluslararası bir zincir haline getirmiştir. (Dünyada hala her gün yeni bir Starbucks şubesi açılıyor)

İşçi bir ailenin oğlu olan Howard Schultz kitabında mütevazi kökenlerin girişimcilik ruhuna etkisini, tutkunun başarıdaki önemini ve Strabucks'ın sürükleyeceği hikayesine yer veriyor.

13. Sosyal Patlama - Jeffrey Gitomer

13. Sosyal Patlama - Jeffrey Gitomer

Siz hala soğuk aramalar mı yapıyorsunuz? Müşterileriniz hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Google'da kendi isminizi arattığınızda ne durumdasınız?

Satışın kuralları gün geçtikçe değişiyor. Değişen standartlara ayak uydurabilmek ve satışlarınızı arttırabilmek için Gitomer, 'Sosyal Patlama'da Facebook, Linkedln, Twitter ve YouTube gibi mecraların avantajlarını nasıl kullanmanız gerektiğini anlatıyor.

14. Satış 101 - Zig Ziglar

14. Satış 101 - Zig Ziglar

Satış kavramına sadece ürün satmaya odaklı değil psikolojik, sosyal, ekonomik etkiler ışığında yaklaşan Ziglar'ın bu kitabıyla işe yeni başlayanlar bile hızlı bir satış eğitiminden geçmiş gibi olacak.

Satış 101 satışın esas 101 kuralının sırrını açıkladığı için bu adı taşıyor. Müşterilere daha çok soru sormanın, onları dinlemenin, doğru kelimeleri en iyi üslupla birleştirerek müşteriye yaklaşmanın püf noktalarını içeren kitap, her şeyden evvel çok bilgiyi özet cümleler ve eğlenceli bir üslupla aktardığı için kendini sattırıyor zaten.

Öyleyse siz de satmak için bir tane bu kitaptan satın alın! Satış ve pazarlama alanının duayenlerinden Zig Ziglar'ın satışın temel motivasyonlarını anlattığı bu kitap, içeriğiyle büyük bir başvuru, şekliyle küçük bir başucu kitabı.

15. Dünyadaki En Büyük Satıcı - Og Mandino

15. Dünyadaki En Büyük Satıcı - Og Mandino

Tüm dünyada 36 milyondan fazla satmış ve 18 dile çevrilmiş dev bir eser!

Satış üzerine öğreneceğiniz her şeyin ötesinde Og Mandino size müthiş bir hayat bilgeliği katacak. Üstelik ilk bakışta, bir solukta okuyabileceğinizi sandığınız bu kitabı bitirmek o kadar kolay değil. Mandino okuyucusuna katkı sağladığından emin olmak için kitap içerisinde size birçok görev veriyor. Deve çobanı Hafid’in hayatını değiştiren ve çok eski bir miras olarak devraldığı on parşömeni sizden sabah, öğle ve akşam yatmadan önce okumanızı istiyor. Her alışkanlığın tekrar ile kazanıldığını söyleyen Mandino’nun kitabını bitirdiğinizde birçok yeni alışkanlık edinmiş olacaksınız. Ve kim bilir belki de‘Dünyadaki En Büyük Satıcı’ siz olacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
8
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
celi0n

bu adamlar dereyi geçerken at değiştirir suya düşerler sonrasında sizlere "yine dört nala gidiyorum diye yazarlar" hayat bu değildir.

TOLGA YUMRUKAYA

İşte tam bu sebepten dolayı listede uluslararası anlamda başarı kriterlerine sahip olmayan (kitlesel bir iş kuramamış veya başarı etki alanı kısıtlı) yazarla... Devamını Gör

_orca_

Bu insanlar bu kitaplardan dünya para kazanıyorlar sen niye gönüllü satıcısı oluyorsun bunların?

TOLGA YUMRUKAYA

Hocam listenin yüzde %30'u zaten şuanda hayatta değil zaten dolayısıyla kendilerininde para kazanmaya pek ihtiyacı yok.Ayrıca listedeki kitaplardan birçoğunu... Devamını Gör

Fıstıkçı Şahap

satın alma linki vermeyip eziyet ettirdiğin için çok teşekkürlerr

TOLGA YUMRUKAYA

Link vererek bir türlü yayına aldıramadım.Kusura bakmayın.