Görüş Bildir
Haberler
Doğu Anadolu'nun En Güzellerinden Erzincan'a Gittiğinizde Yemeniz Gerekenler ve En İyi Yapan Mekanlar

Doğu Anadolu'nun En Güzellerinden Erzincan'a Gittiğinizde Yemeniz Gerekenler ve En İyi Yapan Mekanlar

Anadolu'nun en eski kültür merkezlerinden olan Erzincan, leziz yemekler denince şüphesiz akla gelen ilk şehirlerimizdendir. Doğu Anadolu Bölgesi, birçoğunuzun da biliyor olduğu üzere yöresel yemeklerinde eti ön plana çıkarmaktadır. Erzincan da bu bölgede yer alan ve et yemekleriyle meşhur, eti en iyi tanıyan ve yanına en çok ne yakışır bilenlerden. Sizler için 'Erzincan'da ne nerede yenir?' sorunuza cevap niteliğinde bir içerik hazırladık. Gelin birlikte bakalım.

1. Gül Restaurant

1. Gül Restaurant

Çeşitli ve birbirinden leziz seçeneklere sahip olsa da Gül Restaurant'ın öne çıkan ve müşterilerin müdavimi olmasını sağlayan özelliği şahane tavukları. Akarsunun hemen kenarında yer alan işletme size doğa ile iç içe, güne güzel başlamanızı sağlayacak güzel bir kahvaltı ya da nefis bir akşam yemeği yemek için bayılacağınız bir ortam sunuyor. 

Adres: Şelale Cd., 24002 Çağlayan/Erzincan Merkez/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Her yıl Erzincan'a geldiğimiz de buraya bir akşam gelip tavuk yemeden dönmüyoruz. Yıllardır bizim için bir gelenek haline geldi . Tavuğun lezzetini başka yerde bulamazsanız hizmet aynı şekilde standartları değişmeden bozulmadan devam ediyor. Daha nice yıllara diyelim, Teşekkürler 👏👏

2. Konak Mazlum Sofrası

2. Konak Mazlum Sofrası

Yerel halkın favorilerinden olan Konak Mazlum Sofrası, bizlerin de favorisi oldu. Çeşitli menüye sahip olan mekan, kahvaltıdan, ana yemeğe her öğün için rahatlıkla tercih edebileceğiniz türden. Yolunuz  düşerse mutlaka Tereyağlı Keşkek üzerine servis edilen Döneri yemelisiniz, bayılacaksınız!

Adres: İnönü, Halit Paşa Cd., 24180 Erzincan Merkez/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Erzincan'da yemek yiyecekseniz başka bir arayışa girmeyin. Erzincan standartlarının üstünde hatta büyükşehir standardında bir hizmet aldım. Güler yüzlü ve hızlı hizmet. Saygılı personel.

3. Erzincan Döner

3. Erzincan Döner

'Erzincan deyince aklımıza ilk olarak yaprak döner geliyor, nerede yemeliyiz?' dediğinizi duyar gibiyiz. İşte Erzincan Döner. Yerli olsun turist olsun herkesin döner yemek için tercih ettiği işletme bugüne kadar yediklerim döner değilmiş dedirtecek kadar leziz dönerlere sahip. Gittiğinizde biraz kalabalık olabilir ama bizden size tavsiye beklemeniz ve yemeden dönmemeniz olacaktır.

Adres: İnönü, Ordu Cd. No:19, 24000 Erzincan Merkez/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Erzincan seyahatimizde özellikle döner yemek için uğradığımız restoran... Mekan iki katlı olmasına rağmen her iki katı da dolu gibiydi. Çok kalabalık olmasına rağmen servis çok hızlı, çalışanlar ilgili ve güler yüzlü idi. Yaprak dönerler ve iskender kebaplar çok lezzetli idi. Fiyatlar ise gayet makul...👍🙂

4. Boğaziçi Restaurant

4. Boğaziçi Restaurant

Müşterilerine oldukça nezih bir ortam ve bununla birlikte tarif edilemeyecek kadar güzel lezzetler sunan Boğaziçi Restaurant, Erzincan'ın  en meşhurlarından desek yeridir. Erzincan'a gittiğinizde ilk duraklarınızdan biri olmalı ve ızgarasını yemelisiniz, ızgarasının yanı sıra süzme yoğurtları da adeta büyükannelerimizin köyde yaptıkları kadar lezzetli.

Adres: Atatürk Cd., 24002 Işıkpınar/Erzincan Merkez/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Mercimek çorbası harika, bifteği, pirzolası hem yumuşak hem güzel pişmiş. Hele fındıklı sütlacı. Tarif edilemez yemek gerekir...

5. Kebapistan

5. Kebapistan

Kebap diyarı adının hakkını veren, tam anlamıyla kebap yemeye doyacağınız bir işletme Kebapistan. Erzincan'a geldik layığıyla et dönerin, iskenderin, kebabın en iyisini yiyelim diyorsanız, Kebapistan'a mutlaka uğrayın deriz.  

Adres: İnönü, Vali Recep Yazıcıoğlu Cd. No:63, 24180 Erzincan Merkez/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Erzincan'a olur da yolunuz düşerse kesinlikle uğramanız gereken bir yer. Enfes lezzetli yemekleri, süper hizmet ve hijyen. Teşekkürler kebapistan.🤗🙏

6. Seven Kevser Restoran

6. Seven Kevser Restoran

İster Erzincan'ın meşhur ev yemeklerini tatmak isteyin, ister dönerini, isterseniz de pidelerini, Seven Kevser Restoran zengin menüsüyle size neredeyse aradığınız her lezzeti sunuyor desek fazla olmaz. Ama bizim size önerimiz meşhur yaprak döneri bir de burada denemeniz.

Adres: Karaağaç, 24040 Erzincan Merkez/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Döner şahane, sabah tirit oldukça güzel. Masa üzerindeki bakır ekmek kabı ve bakır su sürahisi Erzincan'ı simgeliyor ve masada çok şık duruyor. Hepsinden önemlisi hizmet ve ilgi alaka üst seviyede. Teşekkürler...

7. Cumhuriyet Lokantası

7. Cumhuriyet Lokantası

Buraya kadar geldim yöresel yemeklerini yemeden dönmem diyorsanız Cumhuriyet Lokantası tam size göre. Menü sisteminin aksine günlük taze olarak çıkan yemeklerden var olanları size sayıyorlar ve seçiyorsunuz. Yöresel yemekler bir kenara hayatınızda yediğiniz tüm kavurmaları unutturacak kadar enfes olan kavurmalarını da buraya kadar gelmişken kesinlikle yemelisiniz.

Adres: İshakpaşa, Otopark Meydanı No:7, 24600 Kemaliye/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Kavurması oldukça yumuşak ve lezzetliydi. Hakeza pilav ve cacık da iyiydi. Bir gün yolum düşerse yine uğrar yine yerim. Fiyatlar da normal sayılır şu piyasada. Tavsiye edilir. 👌🏾

8. Sefa Köfte

8. Sefa Köfte

Adı üstünde Sefa Köfte, Erzincan'da köfte yemek istiyorum dediğiniz anda size herkesin tavsiye edeceği bir mekandır. Alışılmış yassı ve yuvarlak köftenin aksine şişte yapılan köftelerin bağımlısı haline geleceksiniz. Köftenin yanı sıra acılı ezmeleri de yemeye doyamadıklarınızdan olacak.

Adres: İnönü, 6. Sk. No:12, 24180 Erzincan Merkez/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Köftesinin lezzeti ile damakta harika bir tat bırakan, köftenin yanında gelen çeşitli salata ve ikramları ile keyifle karnınızı doyuracağınız kapıdan girdiğiniz andan ayrılacağınız ana kadar çalışanların her daim ilgisi ile karşılaşacağınız güzel bir mekân. Fiyatları gayet uygun. Şimdiden afiyet olsun.

9. Hacegan Mangalda Ciğer & Kebap Salonu

9. Hacegan Mangalda Ciğer & Kebap Salonu

Ciğer severler buraya! İster ciğer ister et şiş yiyin ama Hacegan Mangalda Ciğer & Kebap Salonu'na size bu işin enlerinden olduğunu kanıtlayacak. Ciğer sevmeyen biri olsanız bile burada denedikten sonra sevmeye başlayacağınıza eminiz. Erzincan'dan dönmeden bir şans verin, pişman olmayacaksınız.

Adres: Atatürk, 353. Sk., 24180 Erzincan Merkez/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Müşteri memnuniyeti en üst seviyede lezzeti mükemmel masalarda nar ekşisi her masada var bunu her restoranda göremiyorum porsiyonlar gayet iyi ben ciğer ile kuzu şiş yedim süperdi...

10. Bozkurt Restaurant

10. Bozkurt Restaurant

Biraz da sulu yemekler, yöresel lezzetler yiyelim diyorsanız, hepimizin severek tükettiği yöresel çorbalar, kuru fasulye, sac kavurma, tavuk sote gibi lezzetleri bir de Bozkurt Restaurant imzasıyla tatmalısınız. 

Adres: Sandıkbağı, Cumhuriyet Cad. No:16, 24600 Kemaliye/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Birçok yerde kavurma yemiş biri olarak buranın kavurması gerçekten efsane. Pilav güzel kuru fasulye güzel tarhana çorbası nohutlu buğdaylı falan değişik yöresel bir tat. Bozkurt otel ile aynı binada. Konuma göre gelecekseniz otele gelin.

11. Çınar Restaurant

11. Çınar Restaurant

Ve son önerimiz Çınar Restaurant. Erzincan'ın en meşhurlarından olan Çınar Restaurant'ı da listemize eklemezsek olmazdı. Kelle paça çorbası, adale çorbası, döner, pide, soğan piyazı ve daha nicesi. Anlayacağınız Çınar Restaurant başlangıç, ara sıcak ve ana yemek olarak her konuda oldukça başarılı. Son olarak gitmişken günü güzel sonlandırmak adına meşhur fırın sütlacını da yemeyi unutmayın.

Adres: Atatürk, Ordu Cd. no 34, 24100 Erzincan Merkez/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Yediğimiz her şey lezzetliydi. Çorba gayet güzel terbiyeli bir kelle paça. Döner son derece sade bir sunumla geliyor fakat malzeme kalitesi iyi olduğu için çok leziz bir döner yemiş oluyorsunuz. Ne kadar yerseniz yiyin kesinlikle mideye rahatsızlık vermiyor. Servis ve hizmet olması gerektiği gibi. Erzincan’da güzel et yemekleri tadabilecek bir yer özetle.

Bonus: Cafetelli

Bonus: Cafetelli

Yöresel lezzetlere minik bir ara verip birer çay kahve içelim, tatlı yiyelim tatlı sohbet edelim diyorsanız, Erzincan'ın en sevilen kafelerinden bir önerimiz, Cafetelli. Hoş atmosfer, yerinde hizmet kalitesi olan Cafetelli'de gezilere bir mola vermek, biraz da şehri izlemek size iyi gelecektir.

Adres: Atatürk, Fevzi Paşa Cd. No:17, 24180 Erzincan Merkez/Erzincan

Ziyaretçi Yorumu: Mükemmel bir serpme kahvaltı yaptık ailece. Çeşitler ve kalite muazzamdı. Termosla taze çay veriliyor masalara. Çok iyi doyduk. Erzincan'a tekrar gelirsem mutlaka uğrayacağım bir mekan.

Bu içeriklerimiz de ilginizi çekebilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
7
5
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kerem k

güzel reklam 😅😆

Gizem Yenikler

Güzel şehir.