Görüş Bildir
Haberler
Erkek Erkeğe Sohbet Hayat Kurtarabilir: Her Erkeğin Hemcinsine Kesinlikle Sorması Gereken 11 Soru

Erkek Erkeğe Sohbet Hayat Kurtarabilir: Her Erkeğin Hemcinsine Kesinlikle Sorması Gereken 11 Soru

Araştırmalar gösteriyor ki erkekler hem zihinsel hem de fiziksel olarak hissettikleri hakkında pek konuşmuyorlar. Hatta erkekler aile hekimlerini kadınlara oranla %25 daha az ziyaret ediyorlar. Yani konu sağlık olduğunda birçok erkek korku ve utanç arasında kalıp konuşmuyor. Halbuki tam tersi hayat kurtarabilir. 

Kaynak: The Sun

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nasıl hissediyorsun?

1. Nasıl hissediyorsun?

Her 5 erkekten 1'inin 65 yaşına gelmeden öldüğü ve bu ölümlerin fiziksel hastalığın yanı sıra intiharın da sonucu olduğu düşünülürse bu soru oldukça önemli. Alacağınız cevap basit bir 'iyi' ise ve siz aksinden eminseniz bu cevap ile yetinmeyerek karşı tarafla iletişim halinde kalmaya gayret edin.

2. Ne kadar işiyorsun?

2. Ne kadar işiyorsun?

Sorduğunuz kişi gece sürekli uyanıp veya gün içinde sık sık tuvalete gidiyorsa 'tesisatta' bir problem olabilir. Unutmayalım ki prostat kanseri riski erkekler için hep geçerli olup ayrıca bu durum genetiktir.

3. Seks hayatın nasıl?

3. Seks hayatın nasıl?

Samimi şekilde sorulacak bu soru ve alınacak cevap, muhatabın birçok açıdan kendisini size açmasını sağlar. Çünkü 40 yaş üstü her 5 erkekten 2'si ereksiyon problemi yaşıyor. Ve bu durum şahsa zihinsel problemin yanında diyabet, kalp hastalığı veya prostat kanserinin belirtisi olarak geri dönebiliyor.

4. PSA değerlerini ölçtürdün mü?

4. PSA değerlerini ölçtürdün mü?

PSA prostatın kendisi tarafından salgılanan ve meninin kıvamını sağlayan bir enzimdir. PSA testi ise bir kan testi olup prostatınızdaki değişiklik hakkında size doğrudan bilgi verir. Her erkek PSA testi yaptırmasa da kendisinden şüphelenen biri bunu ihmal etmemelidir.

5. Baban testis kanseri geçirdi mi?

5. Baban testis kanseri geçirdi mi?

Testis kanseri olan biriyle doğrudan bir genetik bağınız (baba ya da kardeş) varsa hastalığa yakalanma riskiniz sekiz kat daha fazla. Bu yüzden bu soru oldukça önemli. Eğer testis kanseri erken teşhis edilirse tedavisi de oldukça kolay.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ne sıklıkla kaka yaparsın?

6. Ne sıklıkla kaka yaparsın?

Dışkımız sağlığımız hakkında bize çok fazla ipucu verir. Dışkının şekli, rengi, kanlı olup olmaması ve ne sıklıkla dışarıya atıldığı birçok hastalığın göstergesi olabilir. Kabızlık, IBS, diyabet, tiroid sorunları veya Parkinson hastalığının bir işareti olabilirken normalden fazla kaka yapmak veya kanlı dışkı bağırsak iltihaplanmasının bir göstergesi olabilir.

7. Yüksek tansiyonun veya kolesterolün var mı?

7. Yüksek tansiyonun veya kolesterolün var mı?

Yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ile bağlantılıdır. Eğer ailenizde yüksek kolesterol varsa veya ailenizdeki insanlar genç yaşta kalp krizi geçirmişse, kalp krizi riskiniz fazladır.

8. Nasıl uyuyorsun?

8. Nasıl uyuyorsun?

Arkadaşınız, kardeşiniz ya da babanız sürekli yorgunluktan şikayet ediyor ve geceleri sizi uyandıracak şekilde horluyorsa nefes almayı bırakmaya bile neden olabilecek uyku apnesi hastalığına sahip olabilir. Bu hastalığa sahip olanların boğaz kasları aralıklı olarak gevşer ve uyurken hava yollarını tıkar.

9. Antreman yapıyor musun?

9. Antreman yapıyor musun?

Burada sorunun amacı erkekleri 'spora başlatmak' değil aslında. Merdiven çıkmaktan köpek gezdirmeye kadar basit aktiviteler size hayatınızda oldukça yardımcı olacak. Unutmayın yavaşladıkça yaşlanıyoruz, hem fiziğimiz hem zihnimiz.

10. Ne kadar içersin?

10. Ne kadar içersin?

Eğer içiyorsanız tadında alkol hiç de fena değil. Ancak içmeniz aşırı ise ya da alkole gerçekten bir sorununuz varsa bu durum zayıf bir zihnin göstergesi olduğu kadar fiziksel problemlere de gebe bir durumdur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. En son ne zaman doktora gittin?

11. En son ne zaman doktora gittin?

Yapılan bir araştırma erkeklerin erkek doktor tercih ettiğini böylece kendilerini sert, kendine güvenen ve cesur hissettiklerini ortaya koyar. Ne kadar saçma olsa da erkek doktorları kadınlara nazaran daha yetkin gören erkeklere durumun böyle olmadığını izah etmek şart gibi duruyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lysandra Black

Toplumsal yapıdan kaynaklı olabilir.Kadın cinselliği tabu olarak görüldüğü için kadınlar bu tarz konuları kendi aralarında rahatça konuşabiliyor çünkü kendil... Devamını Gör

Handan Epikol

Şu erkeklik egolarından ve bazı konularda saçma olan güç kaygılarından vazgeçebilirlerse mis gibi toplum oluruz. Kendilerine bile doğruyu itiraf edemiyolar k... Devamını Gör