Görüş Bildir
Haberler
Ergenlik Döneminde Sıklıkla Yaşanan 5 Durum

Ergenlik Döneminde Sıklıkla Yaşanan 5 Durum

H.Basri Çümen
02.09.2014 - 16:29 Son Güncelleme: 02.09.2014 - 17:11

Ergenlik :(

Çoğumuzun korkulu rüyası olmuştur zamanımızda ergenlik , çıkan sivilcelerle hep bir savaş içinde olmuşuzdur.Çevremizle çok sık sıkıntılar yaşamış artık 'BEN BÜYÜDÜM' lafları çıkmaya başlamıştır ağzımızdan . Tarzımız imajımız bir çok kez değişir ergenlikte . Bazen sıradan bir insanken bazende , adrenalin tutkunu olabilirsiniz , çevrenizdekileri örnek alırsınız kendinize.

        Ama ergenlik döneminde en önemlisi ruhsal ve bedensel değişikliklerdir bana göre . Bazıları evrim geçirirken , bazılarına da evrim geçirir :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Çıkan sivilce ve siyah noktalarla ilk karşılaşma !

1- Çıkan sivilce ve siyah noktalarla ilk karşılaşma !

Evet belki bir ufoyla belkide başka birşeyle geldiler vücudumuza . Bir sabah kalktık babyface suratlı biri beklerken aynaya bakınca birde ne göreyim ? Sağımda solumda , değişik şişkinlikler . Anlama süreci başlar sonra tabi illaki bir süre sonra alışır insan :)

2- Kendini yanlız hissetmek.

2- Kendini yanlız hissetmek.

Çoğumuzun yaşadığı şeydir bu .Ergenlik döneminin vazgeçilmezidir. Kendini arabesk şarkılara atarsın . Gider sanki içindeki çocuk ve yerine 80 yaşında bir amca oturur gibi his yaşatır insana . Birde çocukluk aşkı varsa , amaaan tadından yenmez :)

3- Dış dünyadan bağlantıyı koparmak .

3- Dış dünyadan bağlantıyı koparmak .

Teknolojiye adanan ruhlar gibi  , o sıkıntılı dönemde başlanan oyun , açılan müziklerin sonu gelmez. Yemek hazır sözüne ; ' tamam geliyorum' diye yanıt verilsede , ben o yemeğin ayağına gitmem o benim ayağıma gelsin düşüncesi yemeğe gitmemize engel olur  , bu dış dünyadan kopmanın en basit örneği :)

4- Ailenin sözünü dinlememek.

Anne-baba ne derse desin bildiğini okuyan bir gençle karşılaşırsınız o dönemde. Başına buyruk haraketler gibi gözüksede yaptıkları temelinde yinede anne- baba etkisi yatar . Tabi arkadaş ortamı bozmadıysa o temeli.

5- Büyüdüm ben artık , düşüncesi :)

5- Büyüdüm ben artık , düşüncesi :)

Büyümek için can atar , etrafındakilerin ona karşı tutumu biraz daha olgun olduğu zaman onun için vakti gelmiş demektir. Babasından senelerdir gördüğü ama hiç yapmadığı traş düellosu başlar . Ama bunlar pişman olacağı zamanlardır, Ozamanlar bir an önce sakalım çıksın düşüncesi varken , biraz büyüyünce biraz geç çıksa şu sakallar ne olurdu düşüncesi alır yerini :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kişi bir süre sonra görünümüne alışır :) Malesef kaderin cilvesidir bu .

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
12
8
8
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın