Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan 'Vesayetçileri' Suçladı: 'Depreme Dayanıklı Yapı İnşasını İhmal Ettiler'

Erdoğan 'Vesayetçileri' Suçladı: 'Depreme Dayanıklı Yapı İnşasını İhmal Ettiler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Uzun yıllar ülkeye hakim olan vesayetçi zihniyetin en çok ihmal ettiği alanlardan biri de afetlere dayanıklı yapı inşasıdır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı ve AKP Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin  Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen Van 7.Olağan İl Kongresi'ne katıldı. 

Dün yaşanan İzmir depreminde 26 can kaybı ve 885 yaralı 15 yoğun bakımda olan hasta olduğu bilgisini veren Erdoğan 'İzmir’e ve depremi hisseden tüm şehirlerimize geçmiş olsun diyorum. Depremin olmasının ardından hep birlikte İzmirli kardeşlerimizin yardımına koştuk. Yardım faaliyetleri eksiksiz yerine getirilmektedir' dedi.

"Vesayetçi zihniyet" eleştirisi

Yaşanan her depremin ardından Türkiye'nin tehlikeli bir deprem kuşağında olduğunun bir kez daha hatırlandığını ifade eden Erdoğan, Uzun yıllar ülkeye hakim olan vesayetçi zihniyetin en çok ihmal ettiği alanlardan biri de afetlere dayanıklı yapı inşasıdır' dedi.

"İzmir'de yıkılan evlerin yenilerini yapacağız"

"İzmir'de yıkılan evlerin yenilerini yapacağız"

Şehirleri bir kanser gibi saran tek katlı veya çok katlı gecekonduların acısının, afetlerde yıkım ve can kaybı olarak yaşandığını belirten Erdoğan, Van'ın da bu acıları en derinden yaşamış şehirlerden biri olduğunu anlattı.

Bundan 9 yıl önce Van'ın Erciş ve Edremit ilçelerinde meydana gelen depremlerde 644 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 4 binin üzerinde kişinin de yaralandığını hatırlatan Erdoğan, Van'ın belki de ülkede, bu çapta bir yıkımın, bu derece hızla telafi edildiği ilk örneklerden biri olduğu ifade etti. 

Erdoğan, 'Van'da deprem sonrası 25 bin 172 konut, kamu binası, okul, cami, sosyal tesis ile 2 bin 325 ahırı inşa ederek sahiplerine teslim ettik. Ocak ayında yaşanan depremin ardından Malatya'da 5 bin 24 ve Elazığ'da 18 bin 868 konutun önemli bir kısmını bitirdik, kalanlarını da depremin yıl dönümüne kadar tamamlamış olacağız. İzmir'deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza da inşallah en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'ın "vesayet" çıkışına sosyal medyadan tepkiler geldi...

Erdoğan'ın "vesayet" çıkışına sosyal medyadan tepkiler geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
191
77
28
6
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

arkadaş uzun yıllar diye cümleler sen kuramazsın ya. uzun yıllardır bu ülkenin başında kim var aq? düzelttiniz mi yanlışları? yok. üstüne daha da beter ettin... Devamını Gör

thesivasli

Aga sen her şeyde birisini suçlayacaksan neden varsın? Niye devletin başındası? Niye CB diye sana 88 bin lira ödüyoruz?

Halil Değerli

Reis.... .... İmar barışını kim getirdi..... ..... Tarım ve orman alanlarını kim imara açtı.... (Eski ismiyle) imar ve iskan bakanlığı yıllarca kime bağlıyd... Devamını Gör