Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Terör ve Terörist Tanımı Yeniden Yapılmalı'

etiket Erdoğan: 'Terör ve Terörist Tanımı Yeniden Yapılmalı'

Onedio Medya
14.03.2016 - 20:16

Beştepe'de Tıp Bayramı buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Elinde silahı olan teröristle, unvanını ve kalemini teröre destek olma noktasında kullananların arasında fark yoktur” diyerek ‘terörist’ ifadesinin Ceza Kanunu’nda tekrar tanımlanması gerektiğini söyledi. 'Türkiye'nin önünü kimse kesemeyecektir' diyen Erdoğan, 'İçeride ve dışarıda bize bedel ödettiklerini sananlar gerçek bedeli kendileri ödeyeceklerdir' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'Son saldırı Ankara'da yaşayan veya Ankara'ya yolu düşen herkesin bulunma ihtimali olan bir yerde, pazar gibi insan çeşitliliğinin zirvede olduğu bir günde kalabalığın en fazla olduğu akşam saatlerinde gerçekleştiriliyor. Kızılay'daki eylem şu veya bu kesime değil, doğrudan toplumun tamamına yönelik bir saldırı olması dolayısıyla yani toplumun özetine yönelik bir saldırı olması dolayısıyla terör örgütünün gerçek yüzünü gösteren bir hadisedir.

‘Terörist tanımı tekrar yapılmalı’

Akademisyen olması, gazeteci olması, STK yöneticisi olması, aslında o kişinin terörist olduğu gerçeğini değiştirmez. Bombayı patlatan terörist olabilir, ama o eylemin amacına ulaşmasını sağlayan bu yardakçılardır.

Terör tanımını, terörist tanımını en kısa sürede yeniden yapılarak Ceza Kanunumuza derç etmeliyiz diye düşünüyorum. Terör örgütlerine destek verdikleri için güvenlik güçlerimizce yakalanan kişilerin adliyenin bir kapısından girip, diğerinden çıkıp gitmesi artık tahammül edebileceğimiz bir durum değildir. Bu mesele düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü veya örgütlenme özgürlüğü meselesi değildir.

'Ya bizimle ya da teröristlerin yanında olacaklar'

Bu işin ortası yoktur. Ya bizimle ya da teröristlerin yanında olacaklar. Bugüne kadar kazanan terörist yok. Bir kez daha hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

'Gerçek bedeli kendileri ödeyecekler'

Türkiye'nin önünü kimse kesemeyecektir. İçeride ve dışarıda bize bedel ödettiklerini sananlar gerçek bedeli kendileri ödeyeceklerdir. Biz devletimizin bekaası için bin yıldır bedel ödüyoruz. Terörün amacı gündemi kontrol altına almaktır. Kayıplarımızın acısını yaşayacak, kanlarının yerde kalmamasını sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Teröristleri sevindirmeyeceğiz, yola devam edeceğiz.

Bugün bize en alçak, en sinsi, en insanlık dışı yöntemlerle saldıranlar, inanın bana bedel ödeme günü geldiğinde hayvandan daha aşağı bir konuma düşecekler ama yine de kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklardır'

"Ferhat Göçer'i dinleyecektik, başka zaman dileriz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından 'Ferhat Göçer' Twitter'ın en çok konuşulanlar listesine girdi.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
398
95
36
17
15
12
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkut Keskin

katılıyorum yeni tanım; terör=akp. teröristbaşı=rte

kemal leblebi

Bu olsa ülkenin en büyük sorunu ne terör ne işsizlik ne ekonomi bu ülkenin en önemli sorunu RECEP TAYYİP ERDOGAN SORUNUDUR.

blackbrain.

Umarım bedel ödediklerini görmeden ölmeyiz.