Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, İ.Ü. Rektörlüğü'ne Seçilen Yerine YÖK'ün Önerdiği İsmi Atadı

Erdoğan, İ.Ü. Rektörlüğü'ne Seçilen Yerine YÖK'ün Önerdiği İsmi Atadı

Deniz Gök
02.04.2015 - 23:50 Son Güncelleme: 03.04.2015 - 12:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut Ak'ı atadı. Üniversitede yapılan rektörlük seçiminde Prof. Dr. Raşit Tükel açık ara birinci çıkmış ancak YÖK'ün önerdiği listede ikinci sırada yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün akşam saatlerinde 6 üniversitenin rektör atamasını yaptı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

'Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından;

  • İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut AK'ı, 

  • Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf ULCAY'ı,

  • Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul KARSAK'ı, 

  • Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ramazan TAŞALTIN'ı,

  • Tunceli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ubeyde İPEK'i,

  • Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Peyami BATTAL'ı, atamışlardır.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Farklı üniversitelerden 257 akademisyenin desteklediği Tükel, 12 Mart’ta gerçekleşen ve 2 bin 595 oyun kullanıldığı seçimde 1202 oy almıştı.

İstanbul Üniversitesi eski rektörü Yunus Söylet’in AKP’den milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesinin ardından gerçekleştirilen yeni rektör seçimini Prof.Dr. Raşit Tükel kazanmıştı.

Son olarak 25 Mart’ta üniversitede Tükel’e destek yürüyüşü yapılmış, Tükel atanmaması durumunda da üniversite bileşenleri olarak ortak karar alacaklarını belirterek, “Her süreç kendi içinde yaşansın. Şu anki talebimiz atanma yönünde. Eğer atanma gerçekleşmezse tekrar oturup konuşacağız” demişti.

Uludağ ve Harran'da da 'akademik irade' göz ardı edildi

Uludağ ve Harran'da da 'akademik irade' göz ardı edildi

Uludağ ve Harran üniversitelerinde de akademik irade göz ardı edilerek akademisyenlerin oylarıyla seçtikleri değil, YÖK tarafından uygun bulunan isimleri atandı.

  • Uludağ Üniversitesi'nde Prof. Dr. Kamil Dilek seçimlerden 1. sırada çıkmasına rağmen YÖK listesinde 2. sırada gösterildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 265 oyla  Prof. Dr. Kamil Dilek'in arkasında yer alan  Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı rektör olarak atadı.

  • Harran Üniversitesi'nde en çok oyu alan aday Prof. Dr. Mehmet İridam YÖK'ün listesinde 1. sırada yer almasına rağmen Erdoğan, 58 oyla seçimi 5. bitiren  ve YÖK'ün de listede 3. sıraya taşıdığı Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ı rektör olarak görevlendirdi.

  • Galatasaray Üniversitesi'nde rektörlüğe atanan Prof. Dr. Ertuğrul Karsak hem seçimde hem de YÖK'ün listesinde 1. sırada yer alıyordu.

  • Tunceli Üniversitesi'nde yapılan seçimlerde en çok oyu alan ve Erdoğan tarafından rektörlüğe atanan Prof. Dr. Ubeyde İpek YÖK'ün listesinde de 1. sırada yer alıyordu.

  • Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin rektörü ise hem seçimlerde hem de YÖK listesinde 1. sırada bulunan Prof. Dr. Peyami Battal oldu.

Cumhurbaşkanlığı ve Diken

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan Tepkiler

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0