Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın 'Faiz Düşmeli' Açıklamasının Ardından Dolar Kuru Rekor Kırdı!

Erdoğan'ın 'Faiz Düşmeli' Açıklamasının Ardından Dolar Kuru Rekor Kırdı!

Erdoğan'ın 'Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart' açıklamasının ardından dolar kuru 8.78 seviyesine yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir canlı yayındaki 'Bugün Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart' sözlerinin ardından dolar/TL paritesi sert yükseldi. Dolar, Türk Lirası karşısında dakikalar içerinde yaklaşık yüzde 2,5 değer kazanarak 8,78 seviyesine geldi.

TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştüğünü söylerken, 'Bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart. Onun için de temmuz ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından dolar/TL paritesi sert yükseldi. Saat 00.24 itibariyle 8,7795 seviyesine yükselen dolar/TL, tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş oldu.

Dolar/TL'nin bir önceki rekoru 8,61 seviyesiydi.

T24

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
174
68
50
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SEMİR DÖNDER

Bunların ekonomiyi bir bilim olarak görmemeleri bu ülkeye iflas yaşatacak. Dolara müdahale etmenin birkaç yolu vardır. 1. yol ülkeden çıkış yapan dövizin ye... Devamını Gör

demet s.

"Ben ekonomistim..." Spekülatif açıklamaları nedeniyle spk hakkında soruşturma açmalı

tutski yançek

dolar 10 lira olacahh 15 lira olcahhh yaa 6 liradan 7 liradan toplayalım dolarları heee 10-15'e satarız diyerek elini sallayan bir hırsız vardı... nedense ... Devamını Gör