Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Emrah Serbes'e Bir Dava Daha

Erdoğan'dan Emrah Serbes'e Bir Dava Daha

FreiGeist
25.12.2014 - 15:00 Son Güncelleme: 25.12.2014 - 17:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve küçük oğlu Bilal Erdoğan’dan yazar Emrah Serbes’e bir kez daha ‘hakaret’ ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında CNN Türk ekranlarında yayınlanan Mesut Yar’ın sunduğu Burada Laf Çok’ adlı programa katılan Serbes konuşmasına Madımak otelinde yakılan aydınları anarak başlamıştı. Konuşması arasında gezi şehitlerini unutmadıklarını dile getirdi. Gelen röportaj tekliflerini kabul etmediğini ve CNN Türk ekranlarına katılma gerekçesini şöyle açıklamıştı. “Kitap çıktıktan sonra gelen röportaj tekliflerini kabul etmiyordum. CNN Türk kanalı geldim çünkü 31 mayıs 2013 gecesi elinde penguen belgeseliyle müdürün odasına girip ‘müdürüm böyle bir belgesel var acaba bunu mu yayınlasak’ diyen adamı bulmak için geldim.’

'VERGİLER SON MİLYON BÜKÜCÜ BİLAL'E'

Kitap fiyatlarını ve kendisinin yazdığı kitabında pahalı olduğunu dile getiren yazar konuşmasında ‘ Benim kitabımı yoğunluklu gençler öğrenciler alıyor. Biraz pahalı olduğunu kabul ediyorum ama kitaptan yüzde 18 havyardan ise yüzde 8 vergi alınıyor. Devlet, kitap okumayın havyar yiyin demek istiyor sanırım. Sonra bu vergiler de son milyon bükücü Bilal’e gidiyor’ demişti.

'BU ÜLKENİN GENÇLERİ ERDOĞAN'DAN KORKMUYOR'

Sorulan bir soru üzerine Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma’da ki tavırlarını da eleştiren yazar ‘Ben Başbakan olsam yüz tane korumayla markete dalıp çocuğu çoluğu tokatlamam. Bir kere herşeyden önce bu davranış ayıptır. En başta efendi olmak lazım. Kucaklayıcı olmak lazım. Recep Tayyip Erdoğan’a ezkaza biri yazar kasa fırlatsa Bülent Ecevit’e yapıldığı gibi bu gider adam uçan tekme atar. Vatandaşa aduket çekecek’ dedi.

Konuşmasına ‘Bu ülkenin gençleri senden korkmuyor. Ben 33 yaşındayım ben de senden korkmuyorum. İstediğiniz zulmü yapın gözlerimizde korkuyu göremeyeceksiniz. Bizim hükümet hep ucuz kabadayılık yapıyorlar. Siz ucuz kabadaysanız bende Behzat Ç.’nin yazarıyım. Doktor değiliz belki ama bizim de hastamız çok‘ diye devam etti.

Daha öncede Emrah Serbes’e ‘Devlet büyüklerine hakaretten’ dava açılmış ama mahkemece konuşmalarının ‘eleştiri’ olduğuna kanaat getirilip beraat etmişti.

Haber: Önder Abay | Fotoğraf: Vedat Arık

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/erdog...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0