Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Boykot Çağrısı: 'Sakın Fransız Markaları Satın Almayın'

etiket Erdoğan'dan Boykot Çağrısı: 'Sakın Fransız Markaları Satın Almayın'

Günün ana maddesi 8 TL'yi aşarak rekor kıran dolar ve değer kaybeden Türk Lirası iken, Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı bir konuşmayla bir anda gündemin eksenini değiştirdi. Erdoğan, vatandaşlara boykot çağrısı yaparak; 'Buradan milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markaları satın almayın' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda yaptığı konuşmada Fransa ile yaşanan gerilime ilişkin de konuştu ve vatandaşlara Fransız markalarını satın almama çağrısı yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Fransa'da Almanya'da yaşananlar tüm dünyanın gözleri önünde oluyor.

  • Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığının veba gibi yayıldığını görüyoruz.

  • Fransa'nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başlandı.

🎥 "Fransız markalara iltifat etmeyin, satın almayın"

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Fransa'da, Samuel Paty adlı bir öğretmenin, Hz. Muhammed'in tartışmalı karikatürlerini öğrencilerine göstermesinin ardından başı kesilerek öldürülmesi sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan İslam'a yönelik sert açıklamalar gelmişti.

Macron, İslam'ı 'Dünyanın her yerinde krizde olan bir din' diye betimleyerek Fransa'nın laik değerlerini İslamcı radikalizme karşı korumaya yönelik bir plan açıklamıştı.

Fransa'daki bazı binalara, Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerinin yansıtılması da İslam dünyasında tepki ile karşılanmıştı.

Fransa'daki bazı binalara, Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan Hz. Muhammed karikatürlerinin yansıtılması da İslam dünyasında tepki ile karşılanmıştı.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Macron, için 'Zihinsel tedaviye ihtiyacı var' demişti. Fransa ise Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Türkiye'deki büyükelçisini geri çağırmıştı. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alman polisinin camideki operasyonu da tepkilere yol açtı

Alman polisinin camideki operasyonu da tepkilere yol açtı

Türkiye'nin tepkisine yol açan Almanya'daki olay ise Berlin'deki Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg ilçesinde gerçekleşmişti.

Alman polisi çarşamba günü devletin verdiği koronavirüs yardımlarının usulsüzce kullanıldığına ilişkin soruşturma kapsamında Mevlana Camisi'ne baskını düzenlemişti.

Dışişleri Bakanlığı'nın polis baskınını kınadığı açıklamasında, 'Polislerin baskın bahanesiyle cami içinde botlarıyla dolaşmaları ve ibadethaneyi kirletmeleri hiçbir şekilde mazur görülemez' ifadelerine yer verilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
66
59
35
10
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Batuhan Aktepe

Elveda Total, Axa, Carrefour, Pierre Cardin, Airfrance, Airbus, Yves Saint Laurent, Peugeot, Renault, Citroen, Michelin, Novalgin, Danone, Tefal, Vichy, La R... Devamını Gör

Serenay bilgin

Fransız markalarinin geneli halk kullanamiyor zaten. Bize cok koymaz. Kendi cemiyetindeki insanlara koyar Onlarda para oldugu icin genelde

Halil Değerli

Fransız markaları zaten lüks ürünler.... Para olmayınca zaten alamıyoruz... .... Yani biz yıllardır "doğal boykottayız" ..... 😠😡🤪

Uygar Aytun

Oooooo reno, citroen ve pejoları yakma zamanı gelmiş :)