Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Başörtüsü İçin Teklif: Gelin Çözümü Anayasa Düzeyinde Sağlayalım

Erdoğan'dan Başörtüsü İçin Teklif: Gelin Çözümü Anayasa Düzeyinde Sağlayalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin başörtüsü konusunda yasa teklifi için 'Eğer dürüstseniz çözümü yasa değil Anayasa düzeninde sağlayalım' dedi.

CHP'nin 132 milletvekilinin imzasıyla TBMM'ye sunduğu yasa teklifi

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Biz bu konuyu ülke gündeminden çıkardık"

"Biz bu konuyu ülke gündeminden çıkardık"

Partisinin meclis gurubunda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başörtüsü konusunda CHP'yi riyakarlık kokan oyunlar peşinde koşmakla suçladı. 

Erdoğan şunları söyledi:

Önceki akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı yaptığı açıklama ile bizim ömrümüzü verdiğimiz mücadele neticesinde çözdüğümüz başörtüsü meselesiyle ilgili güya günah çıkarıyor. Gerçi dün açıkladıkları kanun teklifiyle, önceki akşam atıp tuttukları arasında dağlar kadar fark var.

Bu zatın bu teklifini anlamakta zorlandık. Biz bu konuyu ülke gündeminden çıkardık. Ülkemizde şu anda böyle bir mesele var mı? Ülkemizde kamuda veya özel sektörde böyle bir mesele var mı? Türkiye bir dönem Meclis'e başörtüsüyle girdiği için kürsüden senin fikir baban haddi bildirmeye davet edilen milletvekilleri görmüştü. Siz de bunları alkışlamıştınız. Meclis'ten atmak için alkışlamıştınız. 

"Bugün Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele artık kalmamıştır"

"Bugün Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele artık kalmamıştır"

'Bugün Türkiye'nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele artık kalmamıştır' diyen Erdoğan 'Geçmişte bu ülkede başörtüsü diye bir mesele yaşandıysa bunun müsebbibi CHP zihniyeti, CHP faşizmidir. Genelde kılık kıyafet ve başörtüsü meselesi ne yasa ne anayasa konusu olmaması gereken tabii bir haktır. Bu ülkede başörtüsünü örten niye örtüyor, Rabbimin emri olduğu için örtüyor. Bu seni niye rahatsız ediyor?' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kılıçdaroğlu'nun teklifini bir taktik adım olarak görüyorum' diyen Erdoğan, 'Öyleyse, biz daha öte teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülke gündeminden çıkarmak için samimiysen, gençlerimizin hassasiyetleri olan bu meselenin ahdi temelini güçlendirmenin peşindeysen gelin çözümü yasa düzeyinde değil, anayasa düzeyinde sağlayalım' dedi.

AK Parti kürsüsünden kabine üyelerine seslenen Erdoğan şöyle konuştu:

'Arkadaşlarıma talimatı veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere, Anayasa Komisyonu'ndaki arkadaşlarım çalışmalarını hazırlayacaklar. Gerisi CHP ve başındaki zatın derdidir. Aile kurumumuzu güçlendirecek ilave değişiklikler de yapalım. Bizim hayalimiz olan ülkemizi yeni, sivil, özgürlükçü anayasaya kavuşturma hedefimiz bakidir.'

"Büyüme oranıyla dünyada ilk sıralarda yer aldık"

"Büyüme oranıyla dünyada ilk sıralarda yer aldık"

'Türkiye bir süredir çok ciddi sınamalardan geçmektedir. Bu sınamaların milletimizin hayatına yansıyan olumsuzlukları vardır. Bunların çözümü mümkün müdür? Mümkündür. Türkiye'de bunu çözecek tek parti AK Parti, tek ittifak Cumhur İttifakı mıdır? Evet öyledir.

Milletimize bu gerçeği gösterdiğimizde sandık yolu kendiliğinden açılacaktır.

Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme, gelir kayıplarını telafi etme sözümüzü aşama aşama yerine getiriyoruz. Geçtiğimiz yıl yüzde 11, bu yılın ilk yarısındaki yüzde 7,5 büyüme oranıyla dünyada ilk sıralarda yer aldık. Ülkemize yönelik ekonomik saldırılar için kullanılan araçları birer birer devre dışı bırakıyoruz. 

İstihdamda tarhimizin en yüksek rakamı olan 31 milyona dayandık. Sosyal konut projesi ile ekonomik hareketliliğe ve istihdama önemli katkıları olacaktır.

Bu ay sonunda TOGG'un banttan çıkış törenine katılıyoruz. Hem finans hem sanayi hem de hizmetler sektöründe yatırım yapmak isteyen uluslararası yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız. Dünyanın önde gelen ekonomistleri bizimle faiz konusunda aynı çizgiye gelmeye başladılar. Yılbaşından sonra çalışanların ücretlerine yapacağımız artışlarla güzel hava estireceğiz'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
80
27
22
12
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Enkidu An

Gündemimiz ekonomi, ekonomi, ekonomi, mülteciler, ekonomi, ev kiraları, pazar fiyatları

Malum Şahıs

islami bir simge olan başörtüsünü anayasaya eklemek şeriata zemin hazırlar laikliği çiğner kılıçdaroğlu ya bunu bilmiyor yada gerçekten akp ajanı ben artık i... Devamını Gör

Ayşe Haseki

Cismi Hayalet Partisi yine kendi kalene hem de tam doksandan gol attın. Haydi bırak Atatürk'ü, onun devrimlerini, laiklik düzenini, ya da demokrasiyi, adamla... Devamını Gör