Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Aşılamada 32 Milyonu Yakaladık'

Erdoğan: 'Aşılamada 32 Milyonu Yakaladık'

Batuhan
11.06.2021 - 14:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştireceği görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri ele alacaklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Üsküdar Şehriban Hatun Camii’nin açılışı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile 14 Haziran'da gerçekleştireceği görüşmeyle ilgili olarak 'Bildiğiniz gibi bu bir NATO zirvesi. Öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak, neler yaptık, neler yapıyoruz, neler yapacağız. Bunlar gündeme gelecek. Türkiye tabii NATO'da ilk 5'te yerini alan, güçlü bir ülke' dedi.

Erdoğan, 'Türkiye- ABD arasındaki ilişkileri Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak. İkili görüşmelerimiz var. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la, Almanya Şansölyesi'yle görüşmemiz var. Macron'la Türkiye-Fransa ilişkilerinin olumlu ve olumsuz yanlarını görüşeceğiz' ifadesini kullandı.

Erdoğan, açıklamalarının devamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirleri de değerlendirdi. Salgının turizme etkilerine değinen Erdoğan, 'Aşılamada 32 milyonu yakaladık. Bir taraftan da aşılarımız geliyor' diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti:

'Gerek BioNTech, gerek bunun yanında Çin'le yaptığımız görüşmeler, anlaşmalar var. Turizm noktasında da bakanım olsun, ilgili bakanlarımız olsun, İngiltere ile bağlantılarımızı, Rusya'dan bir heyet biliyorsunuz Antalya'ya gelmek suretiyle burada turizme yönelik görüşmeleri yapacaklar. Öyle zannediyorum ki süratle bir turizm atağı, bir turist atağı inşallah başlayacak.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tengu Sensei

Tek doz aşılamada mı 32 milyonu yakaladınız? İki dozunu da olmuş insan sayısından haber ver bana. İki aşı randevusu arasında 2 ay verirsen ne anlamı kaldı aş... Devamını Gör

Kayıp

nufüs kac milyondu🤔