Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Uzaya Bir Türk Vatandaşı Gönderme Sürecini Başlatıyoruz'

etiket Erdoğan: 'Uzaya Bir Türk Vatandaşı Gönderme Sürecini Başlatıyoruz'

Deniz Gök
23.05.2022 - 19:54 Son Güncelleme: 24.05.2022 - 19:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Yoklama kaçağı gençlere bedelli imkânı sunacaklarını açıklayan Erdoğan, ekonomiye ilişkin olarak ise 'Hayat pahalılığının insanlarımızın üzerindeki yükünü azaltmayı sürdüreceğiz.' dedi. Suriye'ye yönelik yeni bir operasyon sinyali veren Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i de hedef aldı, 'Artık benim için Miçotakis diye birisi yok' dedi. Erdoğan, bir Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesi sürecini de resmen başlattıklarını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 3 saat süren toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Erdoğan şunları söyledi:

  • Sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı, bakaya gençlerimize bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyoruz. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesiyle askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler.

  • 31 Mayısta sona eren açık cezaevlerindeki hükümlülerin Kovid-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıyoruz.

  • Hayat pahalılığı başta olmak üzere, çeşitli sıkıntılara maruz kaldığımız bir gerçektir. Türkiye bugün yaşadığı sıkıntıları elbette hak etmiyor. 

  • Hayat pahalılığının insanlarımızın üzerindeki yükünü azaltmayı sürdüreceğiz. Bundan sonraki önceliğimiz, insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacaktır.

  • İsveç ve Finlandiya’da halen devam eden Türkiye karşıtı yaklaşımları kabul edemeyeceğimizi söyledik. Stokholm sokaklarında PKK, YPG, DHKP-C terör örgütleri yürüyüş yaptı. Sayın Andersonn bana neler söyledin, bak buyur teröristler bağırarak, çağırarak yürüyor. Senin polisin orada koruma altına alıyorlar onları.

Suriye'de operasyon

Suriye'de operasyon
  • Güney sınırlarımız boyunca 30 KM derinlikte güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kısmıyla ilgili adımları atmaya başlıyoruz.

  • TSK, istihbarat, emniyet hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır. Perşembe yapılacak MGK'da bu hususta kararlarımızı alacağız.

"Benim için Miçotakis diye birisi yok"

"Benim için Miçotakis diye birisi yok"
  • Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Bundan sonrasını kendi düşünsün. Kimlerle görüşecek, kimlere üs kurduracaksa kurdursun. ABD de F-16'lar konusunda herhalde Miçotakis'in ağzına bakmayacaktır.

  • Milli Uzay Programımız çerçevesinde bir Türk vatandaşının Uluslararası Uzay istasyonu'na gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz. Başvuru için 'uzaya.gov.tr' adresini oluşturduk. Eğitim şartlarını sağlayan 45 yaşından genç tüm vatandaşlar başvurabilir.

  • Eğitimleri sonunda iki adaydan biri üstlendikleri tarihi görev için 2023'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek.

Erdoğan'ın açıklamalarının tamamı için 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
57
24
9
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
stroke

Şu an konuşuyor. Biz kiralar ne olacak enflasyon ne olacak diye bekliyoruz. Uzaydan bahsediyor. Uzaya gidecekmişiz. Allah sabrımızı sınıyor :)

Mustafa Yurtseven

Sabrini Allah nasıl sinasin ki sabır Allah tan istenir sadece senin Kendi seciminle iyi yada kötü yaptığın işler kendin yaratirsin sabrını

Metin S

Nerden para tırtıklayacağını şaşırdı

Mustafa Yurtseven

gotune tıpa olsun bunların sonra çıkmasın birdeha

cocainum

Baktılar arapları gönderemem, Türkleri bu ülkeden yollıyım.