Görüş Bildir
Haberler
Engin Ardıç Kimdir? Gazeteci Engin Ardıç Neden Öldü, Hastalığı Neydi?

Engin Ardıç Kimdir? Gazeteci Engin Ardıç Neden Öldü, Hastalığı Neydi?

Ünlü gazeteci ve yazar Engin Ardıç, 2008 yılından beri Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Kariyeri boyunca birçok dergide yazarlık yapan ve birçok kitap çıkaran Engin Ardıç hayatını kaybetti. 27 Mayıs 2023 tarihinde sabah saatlerinde yaşamını yitiren gazeteci ve yazar Ardıç'ın ölüm nedeni ise merak edildi. Peki, Gazeteci Engin Ardıç kimdir? Engin Ardıç neden öldü? Engin Ardıç'ın hastalığı neydi?

İşte, Engin Ardıç'ın eğitim hayatı ve gazetecilik kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Engin Ardıç Kimdir?

Engin Ardıç Kimdir?

Engin Ardıç, 1 Şubat 1952 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Ardıç'ın annesi Vesile Hanım ve babası Mustafa Şevki Ardıç'tır. Engin Ardıç, memur bir ailenin çocuğudur. 

Engin Ardıç'ın büyükbabası Saip Efendi ise Kurtuluş Savaşı yıllarında kurulan bir parti olan Türkiye İşçi ve Çiftçi Sosyalist Partisi'nin üyesiydi. Dedesi Cemil Efendi ise yine aynı yıllarda Kasımpaşa'da, Anadolu'ya cephane ve silah kaçırılması işleri ile uğraşmıştır.

Engin Ardıç, 1970 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu.  1976 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü'nü bitirdi. 

Gazeteci ve yazar Engin Ardıç, 1990 yılında Sedef Ardıç ile dünyaevine girdi.

Engin Ardıç'ın Gazetecilik Kariyeri

Engin Ardıç'ın Gazetecilik Kariyeri

Gazeteci ve yazar Engin Ardıç, kariyerine 1970 yılında başlamıştır. Gazeteciliğe 1970 yılında Tiyatro 70 dergisi ile başlayan Engin Ardıç, kariyeri boyunca; reklam yazarlığı, BBC Türkçe Yayınlar servisi spikerliği, tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği, yayın danışmanlığı gibi birçok işle uğraşmıştır. 

Akşam, Sabah, Star ve Dünya gazetelerinde köşe yazarları yayınlayan Engin Ardıç, Inter Star isimli televizyon kanalında da ana haber bülteni sonrası gün yorumları yapmıştır.

Elele, Playmen ve Tempo dergilerinde yazılar yazan Engin Ardıç, 2008'den beri Sabah gazetesinin köşe yazarı.

Engin Ardıç Neden Öldü, Hastalığı Neydi?

Engin Ardıç Neden Öldü, Hastalığı Neydi?

Son bir aydır, 2008 yılından bu yana köşe yazarlığı yaptığı Sabah Gazetesinde yazıları yayınlanmayan Engin Ardıç, hayatını kaybetti.

Ardıç, 6 aydır amansız bir hastalıkla mücadele ediyor, İstanbul'da özel bir hastanede tedavi görüyordu. 71 yaşındaki gazeteci Engin Ardıç, tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde 27 Mayıs 2023 tarihinde sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Engin Ardıç'ın Kitapları

Engin Ardıç'ın Kitapları
  • 1988: Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden... 

  • 1989: Kadın Suretleri

  • 1989: İslam Teksas'ta

  • 1989: Şengül Hamamı

  • 1990: Mustafa Kemal Sizin Gibi Kıro Değildi!

  • 1990: Daktilo Konçertoları

  • 1991: Turkobarok 

  • 1991: Teğel Teğel Hüzün 

  • 1999: Burjuvazi Şeyediyor Haa...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
D Ülker

Lağım medyasının kara günü, yalakalığın önderi bu dünyadan def.... pardon, göçüp gitti. Kendisini kumpas davaları yüzünden haksız yere hüküm giydiği için can... Devamını Gör

Eray Tükenmez

Hemcins ne alaka ? Senin de uslubun farksız

Osman Oralet

Son yazısını s.çtı ...

D Ülker

Ama bu seferki temiz kokuyor, çünkü gebermiş olması gibi mutlu bir sonla bitti :))))))

Hacı

Iyi bilmezdik