Görüş Bildir
Haberler
Enflasyonda TÜİK'i Esas Alan TİSK’e Tepki: 'Geçin Bunları, Doğru Düzgün Teklif Yapın'

Enflasyonda TÜİK'i Esas Alan TİSK’e Tepki: 'Geçin Bunları, Doğru Düzgün Teklif Yapın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) asgari ücret açıklamasına tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asgari ücret görüşmelerinin 3. toplantısında işçi ve işveren tarafları taleplerini iletti. Taraflar baz alınacak enflasyon rakamlarında anlaşamadı. 

TÜİK de 'topa tutuluyoruz' diyerek asgari geçim tutarı açıklamadı. 

Toplantıya TÜRK-İŞ adına katılan Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, 'Geldiğimiz nokta itibarıyla vaad edilen, çalışanların refah seviyesinin artacağı asgari ücreti henüz bulamadık' ifadelerini kullandı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç da dengeli, adil ve doğru asgari ücret tespit etmeyi umduklarını aktardı.

Koç ayrıca, TÜİK’in açıkladığı tüm rakamlar bizim için geçerlidir. Başka enflasyon açıklayan kurumlar da var ama bizim esas aldığımız TÜİK’tir” dedi.

Detaylar için 👇

"Doğru düzgün bir teklifte bulunun işçilere"

"Doğru düzgün bir teklifte bulunun işçilere"

Geçtiğimiz hafta enflasyonu yüzde 21,31 olarak açıklayan TÜİK, kamuoyundan epey bir tepki görmüştü. 

Twitter hesabından bugünkü toplantıya ilişkin bir paylaşım yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu asgari ücret zammı için ‘TÜİK’i esas alırız’ demiş. Evet, sizin neyi esas alacağınızı bildiğim için gittim TÜİK kapısına. Geçin bunları da doğru düzgün bir teklifte bulunun işçilere!“ dedi.

👇

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erhan Armada Ozsoy

heralde kendileride iş adamı falan :)