Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Toplantısı Sona Erdi: İşçi ve İşverenin Talebi Belli Oldu

etiket Asgari Ücret Toplantısı Sona Erdi: İşçi ve İşverenin Talebi Belli Oldu

Batuhan
09.12.2021 - 13:03

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammında üçüncü toplantı sona erdi. TİSK ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, işçi ve işveren tarafı taleplerini paylaştı. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Nazmi Irgat 'İşveren kesimi ile uzlaşmazlıklarımızı gideremedik' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında bugün üçüncü toplantısı sona erdi.

Hangi rakamlar talep edildi?

Hangi rakamlar talep edildi?

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, toplantı sonrası yaptığı açıklamada 'Yaptığımız hesapta Hacettepe tarafından verilen parametrelere rakamları karşılaştırdık. Bu rakamlara göre, 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasında eski formüle göre değişiyor.

TİSK bu rakamı 3 bin 100 lira olarak daha uygun buluyor. 3 bin 567 liraya Türk-İş diyor ki ben daha farklı besin kaynaklarını tercih ederim diyerek bu rakam da 3 bin 900’ün altına düşmez diyor. Bugün için net bir tarih henüz belirleyemedik' dedi.

"Biz TÜİK'i esas alıyoruz"

"Biz TÜİK'i esas alıyoruz"

TİSK'in Genel Sekreteri Akansel Koç ise, 'Enflasyona karşı çalışanlarımızı koruyacağız. TÜİK'in açıkladığı bütün rakamlar bizim için geçerli. Farklı enflasyon rakamları açıklayan kuruluşlar var ama biz TÜİK'i esas alıyoruz' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
286
223
106
35
32
30
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilirkişi Raporu

5 bin lira bile geçen seneki rakamın altında kalıyor bu adamlar halen 3 bin üzerinden pazarlık yapıyor. Yazıklar olsun bu millete, bizi bugünlere düşürenlere.

Melih Korkmaz

Malesef sorun sadece bunlarin ucret belirlemesi ile bitmiyor. Devlet istese 10bin de diyebilir bu para devletin cebinden cikmiyor. Ama bu sefer isverenler bu... Devamını Gör

Sinan

Bu söylenen rakamlar ciddi mi yoksa taşak mı geçiyorsunuz amk

Süleyman Kuran

tüik öyle enflasyon açıklarsa işverenin de o miktarı vermesi gayet doğal. burda suçlu şahsım hükümeti karşısında el pençe divan duran tüiktir

hasret Uncu

Şakamı bu?!!!!

Hasan Ulubaş

Eger şakaysa eşek şakası bu olsa gerek