Görüş Bildir
Haberler
En Zengin 10 Milyarderin Salgın Döneminde Artırdığı Serveti, Tüm Dünyayı Aşılamaya Yetiyor

En Zengin 10 Milyarderin Salgın Döneminde Artırdığı Serveti, Tüm Dünyayı Aşılamaya Yetiyor

Yardım kuruluşu Oxfam’a göre, dünyanın en zengin 10 milyarderinin salgın sırasında artırdıkları serveti dünyadaki herkesi aşılamak ve salgının neden olduğu yoksulluk artışını tersine çevirmek için yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diken'de yer alan habere göre, Britanya merkezli uluslararası yardım kuruluşu, en zenginler için daha yüksek vergi uygulanması çağırsının yanı sıra geçen yıl en çok kazanan 32 küresel şirkete geçici fazla gelir vergisi önerisi getirdi.

Servetleri 540 milyar dolar arttı

Servetleri 540 milyar dolar arttı

Oxfam geçen yıl mart ortasından yıl sonuna kadar en zengin 10 kişinin servetinin toplamda 540 milyar dolar (4 trilyon lira) arttığını hesapladı.

Raporda en yoksullara desteğin azaldığına dikkat çekilerek, bunun yoksullukla mücadelede 10 kayıp yıl tehdidi yarattığı belirtildi.

Yüzyıldır ilk kez yaşanıyor

Yüzyıldır ilk kez yaşanıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

‘The Inequality Virus‘ (eşitsizlik virüsü) raporuna göre, Covid-19 hemen hemen her ülkede aynı anda ekonomik eşitsizliklerin büyümesine yol açabilir. Bu durum kayıtların tutulmaya başladığı yüz yıldan fazla bir süredir ilk kez yaşanıyor.

Artan eşitsizliğin önüne geçilmezse, 2030’da salgının başlangıcına göre yarım milyar daha fazla insanın, günde 4 pound’dan (40 lira) az parayla, yoksulluk içinde yaşayacağı uyarısında bulunulan raporda kadınların erkeklerden daha sert etkilendiği belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
6
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neden-ulan-neden

bunun için o zenginleri suçlayamam. kimse kazandığı parayı başkalarına dağıtmak zorunda değil. biz de buna yardım ediyoruz hepsiburada, trendyol , yemeksepet... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ben olsam vermezdim