Görüş Bildir
Haberler
En İyi Kahvaltı Hangisi? Dünyanın Dört Bir Yanından 17 Ülkenin Favori Kahvaltıları

En İyi Kahvaltı Hangisi? Dünyanın Dört Bir Yanından 17 Ülkenin Favori Kahvaltıları

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Hepimiz bunun farkında olsak da dünyanın dört bir yanındaki insanların favori kahvaltı şekilleri birbirinden epey farklı. Peki, hangi ülkenin kahvaltısı bizim serpme kahvaltımız ile yarışabilir?

Kaynak: https://www.thrillist.com/eat/nation/...

1. Venezuela

1. Venezuela

Venezula'da kahvaltı tamamen tuz, nişasta, et, meyve ve peynirden oluşuyor. Tereyağı ve tuzlu peynirle doldurulmuş arpea ekmeği, et çeşitleri, tavuk ve avokado salatasının yanında mutlaka fasulye ve yumurta tercih ediliyor.

2. İskoçya

2. İskoçya

Kızarmış yumurta, domuz pastırması, sosis, tereyağlı tost, kuru fasulye, çay ve tatlı çörekler İskoçya kahvaltısının olmazsa olmazları arasında.

3. Tayland

3. Tayland

Diğer pek çok ülkenin kahvaltısına nazaran nişastadan uzak bir kahvaltı sunan Tayland mutfağı, kızarmış yumurta, pilav, yulaf lapası ve bol miktarda baharatlı yöresel yiyecekler içeriyor.

4. İrlanda

4. İrlanda

İngiltere ve İskoçya kahvaltısı ile yüksek oranda benzerlik gösteren İrlanda kahvaltısı, domuz pastırması, sosis, sahanda yumurta, tost, kızarmış domates ve İrlanda çayı ile bütünleşiyor.

5. İsrail

5. İsrail

Salatalık, domates, beyaz peynir, shakshuka (domateste haşlanmış yumurta), humus, tahin, pide ve zeytin içeren İsrail mutfağı, serpme kahvaltı anlayışına daha yakın bir mutfağa sahip.

6. Meksika

6. Meksika

Chilaquiles (köstebek içinde pişirilmiş tortilla cipsleri) ve yumurtalı işkembe Meksika kahvaltılarının vazgeçilmezi.

7. İngiltere

7. İngiltere

Tam bir İngiliz kahvaltısı kızarmış yumurta, sosis, kızarmış mantar, kuru fasulye, kızarmış patates, kızarmış ekmek ve ızgara domates içerir. Aslında yenmeyecek gibi değil.

8. İsviçre

8. İsviçre

Bürli, Tilsiter peyniri, söğüş, tereyağı & reçel, haşlanmış yumurta, kahve, çay, taze meyve ve müsli seçenekleri ile İsviçre kahvaltısı bol çeşitlilik ve vitamin sunuyor. Oldukça dengeli.

9. Pakistan

9. Pakistan

Tahinden yapılan tatlı ekmek ve nohut ezmesi tatlı ile tuzluyu bir araya getiren bir kahvaltı çeşidi.

10. Filipinler

10. Filipinler

Eğer Filipinler'de et ve pilav gördüyseniz bilin ki orada kahvaltı ediliyor. Ek olarak kızarmış yumurta sık sık tercih ediliyor.

11. ABD

11. ABD

Yumurta, kızarmış ekmek, domuz pastırması veya sosis, krep, akağaç şurubu, Amerikan filmlerinde ağzımızın suyu aka aka izlediğimiz yegane kahvaltıdır.

12. Malezya

12. Malezya

Hindistan cevizi pirinci, balık, acı sos, yerfıstığı ve haşlanmış yumurta Malezya'da protein açısından zengin bir kahvaltı sunuyor.

13. Fransa

13. Fransa

Eğer tatlıyı her öğün yerim diyorsanız, Fransa tam da size göre! Reçel/bal/tereyağı/Nutellalı baget ekmek ve kruvasan, yanında kahve ile en sevilen Fransız kahvaltısı. Fransızlar ekmek üzeri şeyler seviyor.

14. Myanmar

14. Myanmar

Mohinga ismi verilen ve içeriğinde balık suyu, pirinç eriştesi, limon otu, sarımsak, zencefil, soğan ve bazen kızarmış balık köftesi bulunan bu yemek, Myanmar'ın milli kahvaltısı.

15. Japonya

15. Japonya

Pirinç, haşlanmış balık ve miso çorbası klasik bir Japon kahvaltısı sunuyor.

16. Rusya

16. Rusya

Kasha isimli bir çeşit yulaf lapası, Rusya'da kahvaltıların vazgeçilmezi.

17. Avustralya

17. Avustralya

O acı şeyi nasıl yediklerini hala anlamasak da Avustralya halkı kahvaltıda Vegemitli tost yemeye bayılıyor.

Bonus: Türkiye

Bonus: Türkiye

Balından kaymağına, domatesinden çıtır biberine say say bitmez bir masa düşünün. İşte bizim kahvaltımız tam olarak bu! Pek çok ülke kahvaltısını tek bir tabakta toplarken serpme mantığını kullanan yegane ülkelerden biriyiz.

Sizce en iyi kahvaltı hangisi?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
46
15
11
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Eroğlu

Admin sorduğun soruya bak hele yaw, tabiki Türkiye.

Nesibe Tahir

Çoğu akşam yemeği. 😒

Culog

Bir çoğu güzel yenebilirliği var. O kadar da kötü değiller. Ama tabi ki de bir çeşitlilik örneği olan Kahvaltımızın önüne geçemezler :)