Görüş Bildir
Haberler
En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu? 2022 Emekli Zammı Belli Oldu

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu? 2022 Emekli Zammı Belli Oldu

2022 yılında emekli maaşlarına uygulanacak zam oranı belli oldu. Asgari ücrete yapılan zam sonrası emekli maaşlarına da ek zam yapılması gündemdeydi ancak milyonlarca emeklinin beklediği olmadı. Emekli vatandaşlar, yıllık enflasyon oranı üzerinden zam alacak. Günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan emekli vatandaşlar, yeni yılda uygulanacak zam oranını öğrenmek istiyor. Peki, 2022 emekli zammı ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? İşte açıklanan emekli maaş zammı ile ilgili tüm merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de artan hayat pahalılığı sebebiyle vatandaşların gündeminde maaş zamları var. Özellik milyonlarca emekli, günlük ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlanırken, maaşlarına ek zam beklentisi içindeydi. TUİK’in açıkladığı veriler sonrası emekli maaşına yapılan zam oranı belli oldu.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?

Emekli Zammı Yüzde Kaç Oldu?

Emekli Zammı Yüzde Kaç Oldu?

TUİK’in yaptığı son açıklamaya göre 2021 yılında Türkiye’deki enflasyon oranı yüzde 36.08 olarak belirlendi. Emekliler, açıklanan bu enflasyon oranı sonrasında maaşlarına yüzde 25.46 zam alacak.

Ancak milyonlarca emekli, maaşlarına ek zam da bekliyordu. Kabine toplantısı sonrası açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek zam olmayacağını söyledi.

Erdoğan’ın sözleri şu şekilde;

Emeklilerimizin maaşlarında genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak yeni düzenlemeye göre. Böylece aylık geliri 1500 TL'den başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın