Görüş Bildir
Haberler
En Az 33 İlde Okullara Kar Tatili

En Az 33 İlde Okullara Kar Tatili

Ulaş
30.12.2015 - 20:01 Son Güncelleme: 31.12.2015 - 12:32

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle en az 33 ilde ve ilçelerinde eğitime ara verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul

İstanbul Valiliği akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla 31 Aralık Perşembe günü İstanbul'da eğitim-öğretime ara verildiğini açıkladı.

Karabük

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada, aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.

Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, Ovacık'a bağlı belde ve köylerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eğitim öğretime yarın ara verileceği kaydedildi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin kırsal bölgesindeki taşımalı eğitim verilen 40 okulda eğitime bir gün ara verildi.

Mardin

Mardin’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki okullar bugün tatil edildi. Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Merkez Artuklu İlçesi’nde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar Valilik kararı ile 31.12.2015 günü bir gün tatil edilmiştir” denildi.

Tokat

Tokat'ın Almus, Artova, Başçiftlik, Niksar ve Yeşilyurt ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.

Çorum

Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün ve yarın tatil edildiği belirtildi. 

Kent merkezi ile söz konusu 10 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacakları kaydedildi. 

Sivas

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Suşehri ilçesinde bugün öğleden sonra ve yarın tam gün olmak üzere ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. 

Kastamonu

Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

Düzce

Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi.

Bitlis

Bitlis’te dün geceden itibaren etkisini gösteren kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, Tatvan, Ahlat, Güroymak ve Mutki ilçelerinde eğitime bugün için ara verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari

Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

Bolu

Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Karabük

Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

Karaman

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, don ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı sistem kapsamındaki merkeze bağlı köy ve beldelerde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitimine 1 gün ara verildiği bildirdi.

Samsun

Yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun’da 8 ilçenin tamamında, 2 ilçede ise bazı mahallelerinde okullar 1 gün tatil edildi.

Samsun Valiliği, kar yağışının etkili olduğu ilçelerden Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Vezirköprü ve Yakakent ilçelerinde eğitime 31.12.2015 Perşembe günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Nevşehir

Nevşehir’de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.    Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, Nevşehir’de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.

Trabzon, Rize, Giresun

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat, Dernekpazarı, Köprübaşı ve Of ilçelerinde ve Arsin ilçesinin ilçe merkezi dışındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Valilik açıklamasında, Düzköy ilçesinde ve riskli bölgelerde yer alan taşımalı eğitim verilen okulların da tatil edildiği bildirildi.

Rize’nin de Hemşin, Çamlıhemşin ve Güneysu, Giresun’un da merkezdeki köy okulları ile Çanakçı ve Dereli ilçelerindeki okulların da tatil edildiği açıklandı.

Bursa

Bursa’nın Orhangazi ve İznik ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarınca, yoğun kar yağışının olumsuz etkilerine karşın, ilçede taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 31 Aralık’ta bir gün ara verildi.

Kocaeli, Konya, Zonguldak, Sakarya, Ordu, Kayseri, Niğde, Erzurum, Iğdır, Muş, Diyarbakır, Şırnak ve Yozgat'ta, bazı ilçelerde okullar tatil edildi.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
98
62
41
19
16
0