Görüş Bildir
Haberler
Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır? Ne Kadar Emekli Maaşı Alacağım? e-Devlet Emekli Maaşı Hesaplama Ekranı...

Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır? Ne Kadar Emekli Maaşı Alacağım? e-Devlet Emekli Maaşı Hesaplama Ekranı...

GNS
03.01.2022 - 18:58

TÜİK'in enflasyon verilerini açıklaması ve ardından emekli maaşı zamlarının da belli olmasını sağladı. Bugün açıklanan emekli maaşı zamları sonrası vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Gündeme 'ne kadar emekli maaşı alırım?' sorusu geldi. 4A, 4B ve 4C çalışma sigortalarına göre emekli maaşının hesaplanması da farklı kriterlerde oluyor. Peki emekli zammı nasıl hesaplanır?  E-Devlet 4A, 4B ve 4C SGK emekli maaşı hesaplama ekranı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emekli maaşı zamları 3 Aralık Pazartesi yani bugün açıklandı. Maaşlara gelecek zamların açıklanmasından sonra vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. 'Ne kadar emekli maaşı alacağım?' sorusu gündeme oturdu. Peki emekli maaşı nasıl hesaplanır? Ne kadar emekli maaşı alırım? e-Devlet SGK emekli maaşı hesaplama ekranı...

4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

4A, 4B VE 4C Emekli Maaşı Hesaplaması Nasıl Yapılır?
  • 4A (SGK) emeklisi olacaklar 'uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/' adresine giderek 'TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi' gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor.

  • 4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görebilecekler. Sayfadan hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçenekleri tercih edilmeli.

  • 4C kamu çalışanları ise alacakları emekli aylıklarını yine uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do adresinden istenen bilgileri doldurarak sorgulayabilecek.

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Aralık 2021 dönemi ile yıllık enflasyon rakamlarını açıklandı. Yaklaşık 13 milyon emeklinin sabırsızlıkla beklediği maaş zammı yıllık enflasyon rakamları doğrultusunda belli oldu.

Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin ocak maaşlarında yüzde 5 artış yapılacak. Bu yüzde 5'lik zamma, 6 aylık enflasyon oranının yüzde 3'ü geçen kısmı da eklenecek.

Bu noktada toplamda memur ve emekli memur aylıklarına yüzde 27.47, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 25.47 oranında zam uygulanacak.

Buna göre; 2000'den önce emekli olan SSK emeklisinin taban maaşı 2 bin 624 liradan 3 bin 295 liraya çıkacak. Esnaf Bağkur emeklisinin en düşük maaşı 1.912 liradan 2 bin 399. liraya yükselecek. 65 yaş aylığı ise 827 liradan 1055 liraya yükseltilecek.

Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

SGK üzerinden Emekli maaşı sorgulama için izlenecek adımlar;

  • Açılan sayfada, doldurulması istenilen bilgileri girin.

  • Sorgula' seçeneğine tıklayın.

Sorgulanması istenen bilgiler;

  • TC Kimlik Numarası

  • SGK Sicil Numarası

  • Baba Adı

  • Nüfus İl

  • Doğum Tarihi

Emekli maaşı hesaplamada önemli kriterler:

  • Sigorta prim gün sayısı

  • Sigortalı olarak çalışılan toplam süre

  • Sigorta başlangıç tarihi

  • Emekli olmak için hak kazanılan ilk tarih

e-Devlet Emekli Maaşı Sorgulama Ekranları

e-Devlet Emekli Maaşı Sorgulama Ekranları

Emekli maaşının ne kadar olacağını merak eden vatandaşlar SGK'nın resmi web sitesi üzerinden emekli maaşlarını sorgulayabilirler. Fakat 4A, 4B ve 4C gibi sigorta sistemlerinin her biri için ayrı hesaplama sayfalarına başvurulmalıdır.

4A Emekli Maaşı Hesaplama Sayfası e-Devlet

4B Emekli Maaşı Hesaplama Sayfası e-Devlet

4C Emekli Maaşı Hesaplama Sayfası e-Devlet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Ahmet

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ SRVE0255E: /AylikHesap/'i işleyecek bir WebGrubu/Sanal Ana Bilgisayar tanımlanmadı. SRVE0255E: uyg.sgk.gov.tr:9085'i iş... Devamını Gör

notchosen one

Daha önce çalışıyordu, şimdi kontrol ettim çalışmıyor. Ya sistemde sorun var ya da adresi değiştirdiler. Burayı görüp yeni adresi bilen varsa paylaşırsa çok ... Devamını Gör