Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk Türkiye'yi 'Sevdi': Tesla'dan 3. Havalimanına Enerji Depolama Tesisi Teklifi

etiket Elon Musk Türkiye'yi 'Sevdi': Tesla'dan 3. Havalimanına Enerji Depolama Tesisi Teklifi

Yasin Arslan
14.11.2017 - 11:21 Son Güncelleme: 14.11.2017 - 20:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ve sosyal medya paylaşımları ile Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla, 3. havalimanı için enerji depolama tesisi projesi sundu.  

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni havalimanında Tesla'nın ürettiği Powerwall kullanılacak.

Yeni havalimanında Tesla'nın ürettiği Powerwall kullanılacak.

Dünya gazetesinin haberine göre Tesla'nın İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Diarmuid O'Connel tarafından İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu'ya yeni havalimanının enerji ihtiyaçlarının karşılanması için elektrik depolama ünitesi teklifi yapıldı. Teklife göre 3. havalimanında Tesla'nın ürettiği Powerwall kullanılacak.

Teklif, Tesla'nın genel merkezinde yapıldı.

Teklif, Tesla'nın genel merkezinde yapıldı.

İstanbul Yeni Havalimanı (İYH), iklim değişikliği konusunda dünyanın en önemli etkinlikleri arasında yer alan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’na katıldı. 

Almanya'nın Bonn şehrinde düzenlenen konferansın ardından açıklamalarda bulunan Mehmet Kalyoncu, Hassan Kalyoncu Üniversitesi Kuluçka Merkezi ile Tesla'nın merkezini ziyaret ettiklerini, teklifi ise orada aldıklarını belirtti.

'Yerli batarya teknolojisi gündeme alınmalı.'

'Yerli batarya teknolojisi gündeme alınmalı.'

Her şeyin yerli olduğu havalimanında batarya teknolojisinin de yerli olması gerektiğini belirten Kalyoncu, 'Yerli batarya teknolojisi de gündeme alınmalı. Bu konuda aksiyon alınması faydalı olacaktır. Biz de TESLA’dan gelen bu teklifi değerlendireceğiz' dedi.

İGA, Tesla'nın teklifini değerlendirecek.

İGA, Tesla'nın teklifini değerlendirecek.

Tesla'nın yapmış olduğu teklifi İGA'nın değerlendireceğini söyleyen Kalyoncu, havalimanı hakkında da bilgiler verdi. Havalimanında buggy yerine sürücüsüz araçların kullanacağını söyleyen Kalyoncu havalimanında yer olacak tüm ticari işletmelerin yeşil kuruluş sertifikasına sahip olacağını belirtti.

'Bir gece ansızın inebiliriz.'

'Bir gece ansızın inebiliriz.'

Havalimanının yüzde 70'inin tamamlandığını söyleyen Kalyoncu, açılışın 29 Ekim 2018'de yapılacağını söyledi. Kalyoncu Gayrettepe yeni havalimanı metro hattının açılaşa yetişemeyeceğini ancak D-20 karayolu bağlantısının yıl sonunda tamamlanarak ilk etapta ihtiyacı karşılayacağını belirtti. 

Gazetecilerin açılışın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününe yetişip yetişmeyeceği sorusuna ise 'Bizim pilotlara sordum, inebileceklerini söylediler. Pistlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın tabiriyle bir gece ansızın inebiliriz' yanıtını verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
516
141
56
31
25
23
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ben olsam Elon Musk'a 10 sene için sıfır vergi sözü verirdim işe yarar yaramaz bilmiyorum ama Elon Musk Tesla'nın bir fabrikasını Türkiye'de açması bizim ilk... Devamını Gör

Buchanan

umarım ülkeyi elon’a hediye ederler şöyle toptan bi temizlik yapar

Osman Değirmenci

Bakalım Elon için ne zaman "Kandırıldık", "Fetöcü Tesla" Manşetleri görcez :)