Görüş Bildir
Haberler
Ekonomiyi Bir Çırpıda Anlamanızı Sağlayacak En İyi Ekonomi Kitapları

etiket Ekonomiyi Bir Çırpıda Anlamanızı Sağlayacak En İyi Ekonomi Kitapları

Kübra
22.12.2021 - 01:15

Son günlerde yaşanan ekonomik dalgalanmaların da etkisiyle ekonomi hakkında fikir beyan etmeyen neredeyse kalmadı. Ama ekonomi ile ilgili aklımızdaki esas sorulara hala cevap bulamadık. Faiz artarsa ne olur? Merkez Bankası bastığı parayı kime verir? Doların yükselmesi neye yol açar? Trend analizi her zaman çalışır mı? gibi temel görünen fakat kahvehane ve berberlerde tam olarak anlayamadığımız sorular...

Einstein 'Bir şeyi basit olarak anlatamıyorsanız, konuyu tam olarak anlamamışsınız demektir.' diyor. Biz de bu düşünceyle konuyu tam olarak bilen insanlardan kolayca öğrenelim dedik ve ekonomiyi kolayca anlayabileceğimiz kitapları sizler için derledik. Gelin birlikte bakalım.

Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz!

'Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kolay Ekonomi

1. Kolay Ekonomi

Mahfi Eğilmez'in zor konuları kolay anlatmasıyla ünlenen müthiş kitabı... İster ekonomi haberlerinin sıkı takipçisi, isterseniz hep 50 liralık benzin alan vatandaşlarımızdan olun bu kitap ekonomiyi kolayca anlayıp size bir aydınlatma yaşatacak. Hemen satın almak için tıkla!

Mahfi Eğilmez'in diğer kitaplarına da buradan ulaşabilirsin.

Okuyucu yorumu:

Genel kültür açısından ekonomi bilmek için gayet güzel bir kitap almanızı öneririm en azından okuduktan sonra artık basit bir şekilde ekonomi terimlerine hakim oluyorsunuz yabancı kalmıyorsunuz

2. Herkese Göre Finans

2. Herkese Göre Finans

Ekonomi ile finans arasındaki fark nedir? sorusuyla başlayıp sonunda finans dünyasının her inceliğini kolayca öğrendiğiniz bir yolculuğa hazır mısınız? Finans ile ilgili her şeyi bulabileceğiniz bu başucu kitabını hemen buradan alabilirsiniz. 

Okuyucu yorumu:

Ekonomiyle ilgileniyorsanız kesinlikle kütüphanenizde bulunması gereken bir kitap

3. Babil'in En Zengin Adamı

3. Babil'in En Zengin Adamı

Ekonomi, para ve zenginliği hem aile geçimi düzeyinde hem de toplumsal düzeyde zamanda yolculuk yaparak inceleyen George S. Clason, bizlere bir çırpıda okunacak keyifli bir kitap bırakıyor. Hemen almak için tıkla!

Okuyucu yorumu:

herkes okumalı, bu zamanlarda lazım

4. Zengin Baba Yoksul Baba

4. Zengin Baba Yoksul Baba

Finansal hayatınızın kaderiniz olup olmadığı üzerine düşünenlerdenseniz bu kitapta bambaşka bir bakış açısı bulacaksınız. Temel finans ve ekonomi sorunlarına değişik bir gözle bakan Robert T. Kiyosaki tüm dünyadaki ününü çoktan hak etmişe benziyor. 

Sen de okumak istersen buradan alabilirsin..

Okuyucu Yorumu:

Kitap cok acik ve net bilgiler iceriyor tavsiye ederim

5. İktisattan Çıkış

5. İktisattan Çıkış

İktisat deyince aklınıza uzun problemler, anlaşılmaz grafikler ve sıkıcı teoriler geliyorsa bu kitap ile birlikte fikriniz değişebilir. Ekonomik bilgilerin net örnekler ve akıcı bir dille anlatıldığı bu kitabı almak istersen buraya tıkla!

Okuyucu Yorumu:

İktisat iliminden ve teknik bilgilerden çok iktisadi ortamı yorumlayan, güncel meseleleri çok iyi ele alan akıcı bir kitap. Satış geliri bir özel eğitim kurumuna bağışladığı için de kitabı aldığınızda başkalarına bir umut da oluyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Görünmeyen Ekonomist

6. Görünmeyen Ekonomist

Genel ekonomi bilgilerinden ziyade günlük satın alma davranışlarının etkileri üzerine keyifli bir kitap. Sıkılmadan bir solukta okuyabileceğin bu kitabı almak istersen buraya tıkla!

Okuyucu yorumu:

Açıklayıcı ve örnekleyici anlatımıyla güzel bir kitap

7. Nomisma Bağımsız ve Milli Para Sistemi

7. Nomisma Bağımsız ve Milli Para Sistemi

Ekonominin para kısmı sizi daha çok çekiyorsa bu kitabı mutlaka okumalısınız. Paranın icadından banknot oluşuna, değişim aracından dijitalleşmesine kadar tüm bilgileri şeker gibi yutacağınız bu kitabı satın almak isterseniz linkini buraya bırakıyorum.

Okuyucu yorumu:

Herkesin okuması gereken bir eser.

8. Bir Borsa Spekülatörünün Anıları

8. Bir Borsa Spekülatörünün Anıları

Yatırımcılar veya yatırım yapmayı düşünenler buraya! Bu kitabı okuduktan sonra geçmişte yaptığınız hatalar sizi kendinize uzaklaştıracak. Hisse senedi, kripto para ya da emtia borsalarının temellerini anlatan bu yüzyıllık başyapıtı okumak istersen seni buraya alalım.

Bugüne kadar okuduğum en iyi kitap. Yanımda çalışanlara vermek üzere elimde her zaman birkaç nüsha bulundururum.” - Martin Zweig

9. Trend Takipçisi

9. Trend Takipçisi

Destek, direnç, fibo derken kafanız allak bullak oldu biliyoruz. Ama endişelenmeyin. Bu kitap trend analizi ile ilgili tüm temel bilgileri ve daha fazlasını içeriyor. Sen de analizlerini bir boyut ileriye taşımak istersen bu kitaba buradan ulaşabilirsin.

Bu konuyla ilgili en güzel kitaplardan biri çok faydalı tavsiye ederim.

10. Akıllı Yatırımcı

10. Akıllı Yatırımcı

Bu kitap, yatırımların nasıl yapıldığını, neler yapılması gerektiğini ve nelerden uzak durmanız gerektiğini göstermekle kalmıyor borsaların arka planında dönen oyunlarla ilgili çok değerli ipuçları veriyor. Yatırım dünyasında kendine güvenini artırmak istersen buradan satın alabilirsin.

Okuyucu yorumu:

Muazzam bi kitap

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İktisada Giriş

11. İktisada Giriş

'Benim param mı var ki yatırımla işim olsun, benim derdim iktisat! Ben ekonomi öğrenmek istemiyorum, bizzat ekonominin ta kendisi olmak istiyorum diyenler için kılavuz niteliğinde bir kitap. Tüm iktisadi teorilerin temelleri ve işleyişi ile ilgili akademik düzeyde bilgi veren bir başyapıt.

 Sen de satın almak istersen buraya tıkla!

Okuyucu yorumu:

çok güzel, detaylı bir anlatımı var. bölüm öğrencilerinin işine yarar, mutlaka alın.

12. Makro İktisat

12. Makro İktisat

Listemizin sonunda; adı, iktisat öğrencilerinin hemen hepsinin aklına kazınmış, makro ekonomiyle ilgili bilinmesi gereken tüm teorilerin içinde barındığı müthiş bir eser geliyor. Ekonomiye biraz aşina olan herkesi akademik düzeyde bilgi sahibi yapabilecek bu kitabı sen de satın almak istersen buraya tıkla!

Okuyucu yorumu:

Biraz temelle birlikte anlaşılıcak bir kitap. Kalınlığı biraz göz korkutuyor ama napalım artık 😅

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?