Görüş Bildir
Haberler
Ekonomist Atilla Yeşilada 'Türkiye Ekonomisi Biter' Dedi ve Ekledi: Berat Albayrak Geri Gelsin!

Ekonomist Atilla Yeşilada 'Türkiye Ekonomisi Biter' Dedi ve Ekledi: Berat Albayrak Geri Gelsin!

Ekonomist Atilla Yeşilada son dönemde Türkiye'de gelişen tüm olayları ekonomik bağlamda birbiri ile ilişkilendirerek incelerken, son günlerdeki enerji krizi, enflasyon ve döviz gelişmelerini yorumladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Depolardaki gaz kullanıldı

Depolardaki gaz kullanıldı

Türkiye'nin son günlerde İran'dan gelen gazın kesilmesi ile sanayi bölgelerine verilemeyen elektrik sıkıntısını yorumlayan Atilla Yeşilada, Mesele Ekonomi Youtube yayınında, Türkiye'nin planlama hatasına değindi. Normal şartlarda Albayrak döneminde yatırımları yapılan depolarda yazın bu stokların artması gerektiğine değinen Yeşilada, kışın ucuzlaması ihtimaline karşı yapılamayan depolamanın son günlerde Türkiye'yi zor durumuna soktuğunu belirtti. Ayrıca sanayide yaşanan büyümenin de hesaplanamadığını da ekledi.

Bu konuda detaylı özel haberimizi de okumak isterseniz burada👇

Türkiye ekonomide günü mü kurtarıyor?

Türkiye ekonomide günü mü kurtarıyor?

Hazine Bakanı Nebati'nin hafta sonu yapılan toplantıda Fed, enflasyon ve emtia tarafını önemsemediği hatırlatılan ekonomist Yeşilada, bu konuda hem ülkede görevlendirmelerdeki liyakate dikkat çekti hem de günü kurtarma politikalarına değindi.

Nebati toplantısı ayrıntıları da bu özel haberimizde👇

Benzin bizde daha ucuz mu?

Benzin bizde daha ucuz mu?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 'Benzini en ucuz kullanan ülkelerden biriyiz' dedi ve 'Türkiye'de litresi 14 lira civarında, HollandaNorveç, FinlandiyaAlmanya gibi ülkelerde bu rakamlar TL bazında 26 lira civarında. Neredeyse bizim 2 katımıza yakın fiyatlarla satılıyor. Benzer bir durum elektrik ve doğalgazda da var' diye de ekledi hatırlarsanız. 

Atilla Yeşilada makro iktisat dersinde 1.sınıf öğrencilerinin 'satın alma endekslerini' öğrendiğine değinerek bunu iki ülke kişi başı milli gelirleri ile oranlanması gerektiğine de değindi.

Burada haberi de var👇

Dolarda 25 gündür yüzde 1'lik oynama normal mi?

Dolarda 25 gündür yüzde 1'lik oynama normal mi?

Ünlü ekonomist son olarak son 25 gündür Fed'in faiz artırımına hazırlandığı ve Rusya ile yaşanan gerilimlerin olduğu bir ortamda bir çok ülke para birimindeki oynaklığın TL'de görülmemesinin normal olmadığını, bunun bir müdahale sonucu olduğunu ve bu ortamda 'döviz patlar ve ekonomi biter' dedi. Fed'in kararları sonrasında bankaların kredi sorunları yaşaması olasılığı ile bunun da sanayideki üretimi etkileyeceğini ve ihracattaki karlılığı azaltacağını söylediği konuşmasının sonunda ise şöyle dedi:

Berat Albayrak geri gelsin!

Eğer böyle bir şey varsa Türkiye ekonomisi biter! | Atilla Yeşilada

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

La bir s*ktir git, arada bunu YouTube'dan takip ediyordum. Bu da iyice affalladı.