Görüş Bildir
Haberler
Eğitimde Kalite İçin Birde Bu 16 Madde Denenmeli :)

Eğitimde Kalite İçin Birde Bu 16 Madde Denenmeli :)

başarı biziz
11.10.2014 - 21:07 Son Güncelleme: 18.07.2015 - 19:01

Bunlarda Denenebilir

Türk eğitim sistemi bir türlü düzelmiyor. Nedeni eğitim için doğru sistemler ve politikalar üretilmemesi. İşte bu yazımızda eğitimde kaliteyi artıracak süper fikirleri sizlere sunuyoruzYorumu da size bırakıyoruz. Birde bu yöntemler denenmeli diyoruz. Nasıl olsa eğitim deneme yanılma yoluyla ilerliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

1.

Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarlarının çocuklarını özel okula değilde devlet okuluna yazdırması zorunlu olmalı. Hemde evlerinde yakın yere değil bulundukları ildeki en kötü okul diye tanınan okula yazdırmaları zorunlu olmalı.

2.

2.

Öğretmenlerin çocuklarını kendi çalıştıkları okullara yazdırmaları zorunlu olmalı. Hatta çocukları kendi sınıfında okumalı.

3.

3.

Milli Eğitim Bakanı, Müsteşarlar, İl ve ilçe milli eğitim müdürlerinin, şube müdürlerinin ayda 4 saat bir okulda derse girmeleri zorunlu olmalıdır.

4.

4.

Çocuk okula devamsızlık yaptığında okula ve öğretme değil anne babaya nedeni sorulmalı gerekliyse ceza anne-babaya verilmeli.

5.

5.

Milletvekili, başbakan, bürokrat maaşları ve özlük hakları öğretmen maaşına ve haklarına endexlenmeli. Öğretmenlere ne kadar zam veriliyorsa ve hangi haklara sahipse onlarda o haklara sahip olsunlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

6.

Adrese dayalı eğitim kaldırılmalı zengin mahallelerdeki çocuklar fakir mahalledeki okullarda, fakir mahallelerdeki çocuklar zengin mahallelerde karma olarak okumalı. Servisi belediyeler tarafından yapılmalı.

7.

7.

Milli Eğitim Bakanlığı en üst ve en alt yöneticileri belirlenirken çok istekli olanlar ve araya adam sokanlar değil hiç istekli olmayan hatta bunu ifade edenler zorunlu olarak bu göreve getirilmeli.

8.

8.

Eğitim sendikaları tek çatı altında toplanmalı yada kapatılmalı. Yöneticileri arasında bir veli bir öğretmen eş başkanlık yapmalı.

9.

9.

Öğretmenlerin çalışma saati 08:00 – 17:00 olmalı. Mebbis, E-Okul, yazılı okumak gibi işleri okulda kendilerine tahsis edilen yerde yapmaları sağlanmalı. Böylece çalışmıyorlar imajı ortadan kaldırılır.

10.

10.

Sendikalar toplu sözleşmelerde maaş artışının yanında öğretmenlere gazete, dergi aboneliği, kitap çekleri, bilim seyahatleri, seminer ücretleri gibi hakları da gündeme getirmeli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

11.

Seminer döneminde tüm öğretmenler bulundukları mahallerdeki halka seminerler düzenlemeli ve burada konuşmacı olarak görev almalıdır.

12.

12.

Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarlarının öğretmen kökenli olmaları zorunlu olmalı hatta okullarda mutlaka çalışmışlığı olmalıdır.

13.

13.

Eğitim fakültelerinin kontenjanları azaltılmalı kazananlara iş garantisi verilmeli.

14.

14.

Öğrencilere öğretmen seçme özgürlüğü getirilmeli. Hiçbir öğrenci tarafından talep görmeyen öğretmen seminere alınmalı.

15.

15.

Milli Eğitim Bakanını ve Müsteşarları öğretmenler seçmeli. Bu kişilerin siyasi kimliği olmalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16.

16.

Başarısı düşük olarak görünen okullara onları eleştiren Milli Eğitim Bakanı, Müsteşar, İl Milli Eğitim Müdürü, Şube müdürleri 2 yıl zorunlu olarak idarecilik yapmalı o kurum başarılı olmaz ise iş hayatına son verilmeli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0