Görüş Bildir
Haberler
Ege Üniversitesi'nde Eğitim Önlemlerle Başladı

Ege Üniversitesi'nde Eğitim Önlemlerle Başladı

ATKN
26.02.2015 - 12:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'de Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, iki grup arasında çıkan ve Ülkü Ocakları'nın üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayların ardından üç günlük ara verilen eğitim yeniden başladı.

Kimlik kartı olmayan kişilerin alınmadığı kampus girişinde polis sıkı güvenlik önlemleri aldı, üzerleri ve çantaları tek tek aranan öğrencilerin üzerindeki biber gazları, tırnak makasları bile toplandı. Öğrencilerin ortak düşüncesi ise, bu tedbirlerin abartı olduğu, ancak düzenli bir güvenlik kontrolünün alınmasının yerinde olacağına inandıklarını söyledi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan iki farklı gruptaki öğrenciler arasında bir süredir devam eden sözlü tartışmalar, geçen cuma günü Edebiyat Fakültesi önündeki kafeteryada kavgaya döndü. Kavgada, Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi sorumlusu olan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yanı sıra karşı gruptaki N.S. (Nurullah Semo) ve yine her iki gruptan 6 öğrenci daha yaralandı. Bacağına isabet eden bıçak darbesiyle aort damarı kesildiği için hayatını kaybeden Çakıroğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Bu arada olaylara karıştıkları gerekçesiyle adliyeye gönderilen öğrencilerden N.S. tutuklandı. Diğer 6 öğrenci ise, denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldı.

EĞİTİM ÜÇ GÜNLÜK ARANIN ARDINDAN TEKRAR BAŞLADI

Toplumun hemen her kesiminin tepkisini çeken olayların ardından Ege Üniversitesi Senatosu da, gerilimin büyümemesi için, geçen pazartesi günüden itibaren eğitime üç gün ara verilmişti. Bu aranın bitmesiyle eğitime bugün yeniden başladı. Tarafların sağduyu çağrılarıyla eğitim, sakin başladı. Kavgaya karışan grupların, okula gelmedikleri öğrenildi. Eğitimin başlamasıyla hem polis hem de üniversitenin özel güvenlik görevlileri, kampus girişlerinde sıkı önlemler aldı. Özel güvenlik elemanları, içeriye sadece öğrenci kimliği ve Diş Hekimliği Fakültesi'nde randevu kağıdığını gösterenleri aldı. Örencilerin de, çantaları ve üzerleri didik didik arandı. Tırnak makası ve biber gazı da dahil tehlikeli görülen tüm eşyalara el konuldu. Bu arada, bazı ailelerin de çocuklarını özel araçlarıyla okullarına getirdikleri gözlendi. Ege Üniversitesi tanıtım kartı bulunmayan araçların ise, ruhsatları alındıktan sonra içeriye girmelerine izin verildi. Özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra, okulun belirli bölümlerinde, çevik kuvvet, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı olanların yanı sıra takviye gönderilen polisler de hazır bekletildi. 

ÖĞRENCİLER SÜREKLİLİK İSTEDİ

Bu arada üzerleri arındıktan sonra okullarına gidebilen öğrenciler ise, genel olarak önlemleri abartılı olsa da yerinde bulduklarını söyledi. Öğrencilerden, Burak İpek, 'Bu gerginlikler bir süreden beri devam ediyordu. Önlemler daha önce alınabilirdi. Ama alınmadı. En azından bundan sonra alınsın. Bunlar geçici ama sürekli ve düzenli bir denetim iyi olur' dedi. Halil Engin de, 'Kampusümüzde zaten güvenlik zaafiyeti var gibiydi. Şimdi bu alınanlar da abartılı. Belli bir düzende devam etmesi, bizlerin güvenlikleri için de iyi olur kanaatindeyim' dedi.

Taylan Yıldırım, Mücahit Bektaş - DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0