Görüş Bildir
Haberler
Efsane Grup Guns N' Roses ve Üyeleri ile İlgili Pek Fazla Bilinmeyen 39 Enteresan Şey

etiket Efsane Grup Guns N' Roses ve Üyeleri ile İlgili Pek Fazla Bilinmeyen 39 Enteresan Şey

Guns N' Roses, 1985 yılında Los Angeles, California'da kurulmuş ABD'li bir rock müzik grubudur. Axl Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan, ve Steven Adler'dan oluşan klasik kadrosu ile 1986 yıllında Geffen Records ile kontrat imzalayan grubun klasik kadrosundan Axl Rose dışında hiçbir üye günümüzde grupta yer almamaktadır. Altı stüdyo albümü, bir konser albümü ve bir de derleme albümü bulunan grup tüm dünyada günümüze dek 100 milyon albüm satışı gerçekleştirdi. Şimdi bu grup ve eski-yeni bazı üyeleri ile ilgili belki de çoğunuzun bilmediği bilgilere bakalım.

1. Guns N' Roses’ın Doğuşu

1. Guns N' Roses’ın Doğuşu

1982 yılında Indiana'dan Los Angeles'e göç eden Axl Rose ve Izzy Stradlin beraber kurdukları Rose ve Hollywood Rose isimli gruplardan sonra yanlarına Tracii Guns, Ole Beich ve Rob Gardener'ı da alarak 1985 yılında Guns N' Roses'ı kurdular. Fakat ilerleyen zamanlarda Tracii, Beich ve Gardener ayrıldı. Tracii Guns da daha sonra meşhur L.A Guns'ı kuracaktı. Daha sonra efsane gitarist Slash, bas gitarda Duff Mc Kagan ve de davulda Steven Adler gruba katıldılar. Böylece klasik kadro şekillenmiş oldu.

2. Axl Rose

2. Axl Rose

W. Axl Rose ya da gerçek adıyla William Bruce Bailey. Guns N' Roses grubunun kurucusu ve vokalisti olan müzisyen ve besteci. Sweet Child o Mine, November Rain, Estranged ve Don't Cry gibi klasik olmuş şarkıların bestecisidir. Rock dünyasının aykırı ve sansasyonel ismidir. Asıl adı William Bill Bailey'dır.

3. Slash

3. Slash

Saul Hudson veya daha iyi bilinen adıyla Slash, Guns N' Roses grubu ile ünlenen şu anda Slash ft. Myles Kennedy & the Conspirators grubunun üyesi olan solo gitaristtir.

Çocukluğundan beri ışıltılı müzik dünyasıyla iç içe olan Saul Hudson'ın annesi 70'lerin glam rock yıldızı David Bowie'nin kostümlerini tasarlamaktaydı. Slash okulundaki derslerden çok gitarla ilgileniyordu. Genç yaşta gitara başlayan Slash, lise yıllarının sonlarında günde 12 saat gitar çalışıyordu. Bunu ödevlerden daha mantıklı buluyordu.

4. Izzy Stradlin

4. Izzy Stradlin

Izzy Stradlin ABD'li müzisyendir. Asıl adı Jeffery Dean Isbell'dir. Hard rock grubu olan Guns N Roses grubunda 1985 ile 1991 yılları arasında ritim gitarist olarak görev aldı.

5. Duff McKagan

5. Duff McKagan

Michael Andrew 'Duff' McKagan ABD'li müzisyen ve besteci. Dünya çapında ünü 1980'lerin sonlarında ve 90'ların başlarında yer aldığı Hard Rock grubu Guns N' Roses ile yakalamıştır. 1993'te hala gruptayken kısa ömürlü bir süpergrup olan Neurotic Outsiders ile solo albümü Believe In Me'yi çıkarmıştır.

6. Steven Adler

6. Steven Adler

Steven Adler Amerikalı müzisyendir. ABD'li hard rock grubu Guns N Roses'da 1985 ile 1990 yılları arasında baterist olarak görev aldı.

7. A.X.L

7. A.X.L

Rose, ergenlikte müzikle oldukça ilgiliydi. Kilisede koroda şarkı söyler, aynı zamanda da piyano çalışırdı. O dönemlerde, A.X.L adında bir grup kurdu. Rose, Axl ismini öyle benimsemişti ki, sonunda onu kendi isimi olarak belledi ve adını Axl olarak değiştirdi.

8. Asi Axl

8. Asi Axl

Genç yaşına rağmen Axl Rose, polisle başını birçok kez belaya sokmuş 20'den fazla kez tutuklanmıştı. İlerleyen yıllarda, Lafayette'teki yetkililer, Axl'ı sürekli suç işlediği gerekçesiyle cezaevine koymak istediler. Axl da avukatının tavsiyesine uyarak Indiana'dan ayrıldı ve Los Angeles'a yerleşmeye karar verdi. 1980 yılının başlarında, eski grubundan ve çocukluk yıllarından çok yakın arkadaşı olan Izzy Stradlin ile yeniden birleştiğinde rock müzik kariyerini başlatmış olacaktı Axl.

9. İlk Çalışmalarından 20 Milyon Satış ve Pek Çok Başarı

9. İlk Çalışmalarından 20 Milyon Satış ve Pek Çok Başarı

İlk çalışmaları 'Appetite For Destruction', Mike Clink'in yapımcılığında tüm dünyada 20 milyon sattı ve çıkışından bir sene sonra listelerde birinci olmayı başardı. 

'Welcome to the Jungle' Clint Eastwood'un filmi 'Dead Pool'da kullanıldı, listelere girmeyi başaran bir başka parça oldu.

10. Kötü Çocuklar

10. Kötü Çocuklar

Farm Aid IV yardım konserine katılmalarına rağmen GNR adı hep uyuşturucu, içki ve toplumu rahatsız eden saldırıları konu alan eleştirilerle anıldı. 60'ların bir karikatürü görünümündeydiler; Stradlin uçaktan halkın üzerine işiyordu, AMA ödüllerinde Slash ve McKagan canlı canlı küfür ediyor, Rose ve Everly bir ayrılıp bir barışıyordu.

11. Axl Rose’un Babalar Tarafından Yüzünün Gülmeyişi

11. Axl Rose’un Babalar Tarafından Yüzünün Gülmeyişi

Axl Rose küçük bir çocukken, biyolojik babası William Rose tarafından cinsel tacize uğradı. İki yaşındayken de babası evi terk etti. Annesinin ikinci evliliği Stephen Bailey ile oldu. Axl bu sefer de üvey babasından fiziksel şiddet gördü. Tüm bunlara rağmen Stephen Bailey'i öz babası olarak bildi ve William Bailey ismini kullandı. Babasının evi terk edişinin ardından, on yedi yaşında asıl babasının varlığını öğrendi ve doğum ismi olan William Rose'u geri aldı.

12. "Knockin' On Heaven's Door"un Başarısı/Başarısızlığı

12. "Knockin' On Heaven's Door"un Başarısı/Başarısızlığı

1992 AIDS/Freddie Mercury yardım konserindeki gösterileri 'Knockin' On Heaven's Door'un yeniden yayımı için bir neden oldu. Ardından Bob Dylan'ın 'Knockin' On Heaven's Door' parçası, Fırtınalı Günler filmi için kullanıldı. Şarkının başarısı böyleyken Dylan hayranları ise hayal kırıklığına uğradılar.

13. Tommy "The Nightmare"

13. Tommy "The Nightmare"

Axl, Grand Theft Auto: San Andreas isimli oyunda, Tommy 'The Nightmare' Smith olarak Radio X adlı uydurma bir radyo kanalında bir DJ'i seslendirdi.

14. Mega Man X5

14. Mega Man X5

Guns N' Roses üyeleri, Mavericks'in Mega Man X5'deki karakterlere isimlerini vermişlerdir.

15. Irkçı ve Homofobik Axl İddiaları

15. Irkçı ve Homofobik Axl İddiaları

Kısa sürede Guns N' Roses'ın adı yaramaz çocuklara çıkmıştı. Çünkü grup sürekli uyuşturucu haberleriyle gündemdeydi. Kararsızlık onları birçok konseri iptal etmek zorunda bırakmıştır. Bir yandan da sürekli 'dağılacaklar' iddiaları sürmektedir. 1988 yılında 'GN'R Lies' albümü çıktığında, yine zirveye oturdular. Ancak albümdeki 'One in a Million' adlı şarkı eşcinsellere, zencilere ve göçmenlere karşı sözler içerdiğinden dolayı çok eleştirildi. Axl, bir anda 'ırkçı' ve 'homofobik' olarak anılmaya başlandı. Bu iddiaları yalanlayan Axl, zamanında homoseksüellerle çok kötü anılar yaşadığını ve onların yaşam tarzlarını bir türlü anlayamadığını da sözlerine ekledi.

16. Slash’in Efsane Solosu

17. Axl Rose’un Sibel Can ile Yapılamayan Düeti

17. Axl Rose’un Sibel Can ile Yapılamayan Düeti
17. Axl Rose’un Sibel Can ile Yapılamayan Düeti

Bazı kaynaklara göre Sibel Can’a düet teklif etmiştir fakat Sibel Can onu yeterince kültürlü bulmadığından için kabul etmemiştir. Hikaye ne kadar gerçektir bilinmez ama içimizden “yoh artık” demek gelmiyor değil.

18. Axl Rose'dan Esinlenilen Oyun Karakterleri

18. Axl Rose'dan Esinlenilen Oyun Karakterleri
18. Axl Rose'dan Esinlenilen Oyun Karakterleri

Guilty Gear isimli dövüş oyunundaki 'Axl Low' karakteri ve Fighting Vipers isimli oyundaki 'Raxel' karakteri, Axl Rose'dan yola çıkılarak yaratılmıştır.

19. Otto

19. Otto

The Simpsons çizgi filmindeki Otto karakteri Slash'ten esinlenilerek yaratılmıştır.

20. Sınırda yaşamak

20. Sınırda yaşamak

80'lerin ortalarında ve 90'ların başında, Axl, şarkıcı Don Everly'nin kızı olan Erin Everly ile ciddi bir ilişki içindeydi. 1990 yılında Everly ile Rose evlendiler ancak Axl, bir ay sonra boşanma davası açtı. Kısa sürede çiftin arası düzeldi ancak bu süre içinde, Everly, hamile kalmış ancak maalesef çocuğunu düşürmüştü. Bu durum Axl'da çok büyük yaralar açtı. Çocuğun düşmesinin ertesi gününde, Axl, yüksek sesle müzik dinlediği gerekçesiyle polis çağıracağını söyleyen komşusuna bir şarap şişesiyle saldırdığı için tutuklandı. 1991 Ocak ayında, çift, resmen boşanmışlardı. 1991 yılının ortalarında ise Axl, bu kez gönlünü manken Stephanie Seymour'a kaptırdı. Kaynaklara göre Axl, Stephanie için delirirmiş ve onu çok severmiş. Ayrıca, Stephanie'nin oğlu Dylan'ı hiç sahip olamadığı kendi oğlu gibi benimsemiş ve ona hep iyi bir baba olmaya çalışmış. 1993 yılında, Stephanie ve Axl yollarını ayırdıklarında Axl, çok büyük bir depresyona girdi.

21. Rock and Roll Hall of Fame

21. Rock and Roll Hall of Fame

Dünyanın en tehlikeli grubu unvanına sahip Guns N Roses 2012 yılında Rock and Roll Hall of Fame tarafından onurlandırıldı

22. Axl Rose’dan Eşine Şarkılar

22. Axl Rose’dan Eşine Şarkılar

Genel olarak tüm aşk şarkıları eski eşi Erin Everly hakkındadır. (Sweet Child O'Mine, Estranged, November Rain, This I Love)

23. Kısa Kısa: Slash vol.1

23. Kısa Kısa: Slash vol.1
  • Michael Jackson'a bir çok parçasında, albümünde ve konserinde eşlik etti.

  • Annesi Ola Hudson, 70'lerin glam rock yıldızı David Bowie'nin kostümlerini tasarlamaktaydı.

  • Etkilendiği sanatçılar: Aerosmith, Cheap Trick, Black Sabbath, The Who, Led Zeppelin, UFO, The Rolling Stones, Queen, Cream, The Stooges, Fear, Nazareth, Jeff Beck, Rory Gallagher, Ted Nugent, Jimi Hendrix, B.B. King, Chuck Berry, Alice In Chains, Tool, Rage Against The Machine

24. Kısa Kısa: Axl Rose vol.1

24. Kısa Kısa: Axl Rose vol.1
  • Final Fight isimli meşhur atari oyununda da Axl ve Slash isimli karakterler, Axl Rose ve Guns N' Roses'ın diğer elemanı Slash'ten esinlenerek yaratılmışlardır.

  • Axl, Dead Horse ve Shotgun Blues isimli şarkılarda ve Use Your Illusion I ve Use Your Illusion II turnelerinde akustik gitar çalmıştır.

  • Sol meme ucunda piercing vardır.

  • Axl, Charles Manson isimli ünlü seri katilin çok büyük bir hayranıdır ve Türkiye 'de ki konserinde manson T-Shirtleriyle dolaşmıştır.

25. Axl’ın Klibe Konan Kendi Evi

26. Grubun Aldığı Ödüllerden Bazıları

26. Grubun Aldığı Ödüllerden Bazıları
  • 1988 - Yılın en iyi çıkış yapan grubu (MTV VMA)

  • 1988 - Yılın en iyi heavy metal grubu (Kerrang Magazin)

  • 1989 - En iyi rock single ı Sweet Child O' Mine (Amerikan Müzik Ödülleri)

  • 1989 - En iyi hard rock video Sweet Child O' Mine (MTV VMA)

  • 1989 - En iyi hard rock grubu (RIP Magazin)

  • 1990 - En iyi hard rock grubu (Amerikan Müzik Ödülleri)

  • 1990 - En iyi hard rock albümü Appetite For Destruction (Amerikan Müzik Ödülleri)

  • 1990 - En iyi hard rock şarkısı Paradise City (Amerikan Müzik Ödülleri)

  • 1991 - En iyi hard rock grubu (Kerrang)

  • 1992 - En iyi hard rock grubu (Amerikan Müzik Ödülleri)

  • 1992 - En iyi video klip November Rain (MTV VMA)

  • 1992 - En iyi konser grubu (Hit Parader)

  • 1993 - En fazla satan hard rock grubu (World Music Awards)

  • 2001 - Rock in Rio festivalinin en iyi grubu

  • 2008 - Classıck Rock Magazine yılın en iyi 3. albümü (Chinese Democracy)

27. Otostopçu Axl Rose

27. Otostopçu Axl Rose

Welcome to the Jungle'daki 'Do you know where you are? You're in the jungle baby. You're gonna die!' sözleri, otostop çekerek New York'a gittiği zamanlarda bir zenci tarafından ona söylenmiştir.

28. Son Zamanlardaki Anlaşmazlık

28. Son Zamanlardaki Anlaşmazlık

2006 Mart ayında, Axl Rose'un avukatı, '2005 Ekim tarihinde sabahın 5:30'unda, Slash'in, Axl'ın evine gelerek, 'Duff tam bir korkak','Scott Weiland düzenbazın teki','Matt'ten nefret ediyorum' gibi ifadeler kullanarak, Axl'la arasındaki savaşa bir son vermek istediğini belirtti. Ancak maalesef böyle bir barış gerçekleşmedi. Slash ise, 13 Mayıs 2006'da katıldığı 'Camp Freddy Show' isimli bir radyo programında, Axl'ın evini ziyaret ettiğini iddialarını yalanladı. 2006 Mayıs'ında ise New York, 'Plumm'da, Axl, Tommy Hilfiger'ın karısının üzerine içki döktüğü için kavga etti. Sonradan barışan ikilinin şu an bir birbirleriyle herhangi bir sorunu yok.

29. 6000 Dolarlık Kefalet

29. 6000 Dolarlık Kefalet

27 Haziran 2006'da, Stockholm'de, otelin güvenlik görevlisine saldırdığı (bacağını ısırmış) için tutuklanan Axl, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu : 'Stockholm'de müthiş bir konser vermiştik ve ben bu olayın konsere gölge düşürmesine izin vermeyeceğim. Yardımcım Beta ve ben otel lobisinde konuşurken, bu güvenlik görevlisi geldi ve bize zorluk çıkarmaya başladı.' Axl, $ 6,000 ödeyerek, serbest kaldı ve Avrupa Yaz Turnesine kaldığı yerden devam etti.

30. "Bir daha yaparsanız bitiririz"

30. "Bir daha yaparsanız bitiririz"

19 Temmuz 2006'da, Newcastle, İngiltere'deki bir konserde, 'Nightrain' çalarken, Axl sahneden atlayarak kendisine atılmış olan £1'lık bozuk parayı aldı ve seyirciye klasik 'bir daha yaparsanız bitiririz' konuşması yaptı. Şarkı bittikten sonra ise, grup sahneyi terk etti.

31. 32000 Dolarlık Kefalet

31. 32000 Dolarlık Kefalet

1990 yılında Indianapolis'ten Los Angeles'a uçarken, Izzy uçağın mutfağına işemekten iki gün hapis yattı ve 32 bin dolar kefalet ödedi.

32. Reinventing Axl Rose

32. Reinventing Axl Rose

Floridalı punk grubu Against Me!, 2002 yılında Reinventing Axl Rose isimli bir albüm yayınlamıştır.

33. Kısa Kısa: Axl Rose vol.2

33. Kısa Kısa: Axl Rose vol.2
  • Guns N' Roses 1992'de, Venezuela'daki darbeden bir gün önce, Caracas'ta sahne almışlardır.

  • Axl Rose ve diğer Guns N' Roses üyeleri, Finlandiyalı Hanoi Rocks isimli gruptan etkilenmişlerdir. Ayrıca Axl, 1989'da Michael Monroe'nun Dead, Jail or Rock N' Roll klibinde yer almaktadır.

  • Don Hanley'nin I Will Not Go Quietly isimli şarkısında back vokal yapmıştır.

  • Axl büyük bir Elton John ve Queen hayranıdır.

34. Kısa Kısa: Slash vol.2

34. Kısa Kısa: Slash vol.2
  • 'Guitar Hero III: Legends of Rock' adlı oyunda Slash'e yer verilmiştir.

  • Kendine ait yaklaşık 100 gitarı bulunmakta.

  • Çaldığı ilk şarkı Deep Purple'ın 'Smoke on the Water'ıydı.

35. Bitmeyen Kefaletler

35. Bitmeyen Kefaletler

Louis/Dallas konserinde Axl, seyirciler arasında video kameralı birini görünce kendine hakim olamadı ve hayranının üzerine saldırdı. Olaylarda 20 bin kişi birbirine girdi. Axl bir yıl sonra tutuklandı. Suçu, kalabalık bir kitleyi isyana teşvik etmek! Sonuç, 100 bin dolar kefalet...

36. Sigara Deneyleri

36. Sigara Deneyleri

Grup üyelerinin parasız oldukları zaman para kazanmak için sigara deneylerinde çalışıyorlarmış. Slash bu konu hakkında şunları demiş: “Hayatımdaki en kolay işti biz sadece her zamanki gibi sigara içiyorduk ve onlarda para veriyordu”

37. Yılan Merakı

37. Yılan Merakı

Slash'in yılan merakının bir sonucu olarak evinde yılan pornosu arşivi olduğunu ve evlendiğinde çöpe attığını biliyor muydunuz? Hatta bir röportajında 'Sam adında bir anakondam var' demiştir.

38. Bir Tokat 7000 Dolar

38. Bir Tokat 7000 Dolar

Slash, Ozzy Ozbourne’a İngiltere kraliçesine bir tokat atması için 7000 dolar teklif etmiştir.

39. Utangaç Slash

39. Utangaç Slash
39. Utangaç Slash

Slash küçüklüğünden beri kıvırcık uzun saçlara sahipti bunun sebebi ise onun karizmatik olma çabası değil aşırı utangaç olduğu için yüzünü kapama isteğiydi.

Kaynaklar

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
271
152
16
14
11
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?