Görüş Bildir
Haberler
Edebiyat ve Oyun Dünyasının Buluştuğu, Her Oyuncunun Hoşuna Gidecek Birbirinden Başarılı 13 Kitap

Edebiyat ve Oyun Dünyasının Buluştuğu, Her Oyuncunun Hoşuna Gidecek Birbirinden Başarılı 13 Kitap

Hep oynayacak değiliz ya, şimdi de biraz okuma zamanı! Kimi oyun dünyasının en ünlü serilerinden birine ilham vermiş, kimi oyunlarının başarısının ardından edebiyat dünyasına adım atmış, kimi ise direkt olarak video oyunlarını konu edinen 13 kitaba birlikte bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Metro Serisi

1. Metro Serisi

Rus yazar Dmitry Glukhovsky'nin kaleminden çıkan roman serisi kendine oyun dünyasında da yer buldu ve oldukça da sevildi. Bizleri nükleer savaş sonrasında insanların son sığınağı olan metro tünellerinde klostrofobik bir maceraya çıkartan serinin kitaplarına henüz göz atmadıysanız bir şans vermenin tam sırası.

2. The Witcher Serisi

2. The Witcher Serisi

Ünlü roman serisinin ardından oyun dünyasına adım atmış bir diğer yapım da The Witcher. Bizleri fantastik ve ince ince işlenmiş bir evrene dahil eden seri Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin kaleminden çıkma. Oyunları hatmettiyseniz belki de sıra bu uçsuz bucaksız evreni bir de ilk elden, yani ana kaynağı olan kitaplarından deneyimlemeye gelmiştir?

3. Bioshock: Rapture Şehri

3. Bioshock: Rapture Şehri

Popüler oyun serisinden edebiyat dünyasına adım atan yapımlardan olan Bioshock'un bu romanında ise nefes kesen bir ütopya olarak başladıktan sonra en kötü kabuslarınızda görebileceğiniz bir distopyaya dönüşen Rapture şehrinin kuruluşuna ve işlerin nasıl sarpa sardığına tanıklık ediyoruz.

4. God of War

4. God of War

Oyun dünyasının unutulmaz serilerinden olan God of War'ın 2018 yılında çıkış yapıp ortalığı adeta kasıp kavuran son oyununun resmi roman uyarlaması olan kitapta Kratos ve Atreus'un yolculuklarına eşlik edebilirsiniz.

5. Tomb Raider: Güç Muskası

5. Tomb Raider: Güç Muskası

Lara Croft gibi ikonik bir karakterin kendi romanına sahip olmadığını nasıl düşünürsünüz? Esasen bir serinin parçası olsa da serinin Türkçe'ye çevrilen tek halkası olan bu kitapta Lara'nın antik Mısır'ın gizemli bir eserinin peşine düşme macerasına ortaklık ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Assassin’s Creed Serisi

6. Assassin’s Creed Serisi

Ubisoft'un en popüler oyun serilerinden olan Assassin's Creed'in dünyasına bambaşka bir açıdan bakmak isterseniz hayranlar tarafından da oldukça sevilmiş olan bu kitap serisi size istediğinizi verecektir.

7. Five Night at Freddy's Serisi

7. Five Night at Freddy's Serisi

Popüler korku oyunu serisinin en az bir o kadar popüler romanları sizi Freddy'nin pizza dükkanına davet ediyor. Bu pizza dükkanında güvenlik görevlisi olarak ne kadar dayanabilirsiniz?

8. Kan, Ter ve Pikseller

8. Kan, Ter ve Pikseller

Oynadığımız ve hayranı olduğumuz yapımlar cihazlarımıza gelene kadar nasıl süreçlerden geçiyorlar, bu yapımların arkasında kimler var, geliştirme aşamasında neler yaşanıyor hiç düşünmüş müydünüz? Oyun basınının usta isimlerinden Jason Schreier The Witcher 3'ten Stardew Valley'e kadar pek çok popüler yapımın geliştirme süreçlerinin arkasındaki olaylara ışık tutuyor.

9. Başlat: Ready Player One

9. Başlat: Ready Player One

Ernest Cline tarafından kaleme alınan ve dünya çapında büyük popülerliğe erişen kitap bizleri geleceğin kasvetli dünyasına ve insanların tek çıkış yolu olan sanal dünya Oasis'e götürüyor. Kitap ayrıca Spielberg tarafından yönetilen bir de filme sahip.

10. Armada

10. Armada

Yine bir Ernest Cline romanı olan Armada'da ise küresel çapta bir tehditle çalkalanan dünyamızı kurtarabilecek yegane kişiler yetenekli oyunculardır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sanalağ Serisi

11. Sanalağ Serisi

Labirent serisinin yazarı James Dashner'ın kaleminden çıkmış olan bu seride gerçeklik ve oyun dünyası arasındaki duvarlar gittikçe inceliyor ve ortaya özellikle video oyunlarıyla içli dışlı olan bizleri hayli tatmin edecek bir evren çıkıyor.

12. Warcross

12. Warcross

Okuyucuyu nefes kesen sanal bir dünyada bir kedi fare oyununun tam ortasına bırakan roman sanal gerçeklik ve çok oyunculu yapımların geleceği hakkında düşünmeye de zorlayan cinsten.

13. Erebos

13. Erebos

Oynadığımız oyunun gerçek olmasını istediğimiz çok olmuştur ancak bunun sonuçlarının neler olabileceğini hiç hesaba kattık mı? Erebos'ta oyunun gözleri sizin üzerinizde ve her oyuncu yalnızca birer piyon.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

İlginç kitaplar ilgimi çekti.

Mavi Piyano

güzel hoş ama oyundan sonra çıkan kitaplar nedense bende "ticari amaçla yazılmış" hissi uyandırıyor.