Görüş Bildir
Haberler
DVD Çağına Işınlanıyoruz! İzlemeye Doyamadığımız En İyi 12 Konser Filmi

etiket DVD Çağına Işınlanıyoruz! İzlemeye Doyamadığımız En İyi 12 Konser Filmi

Laurie Strode
18.01.2022 - 16:00

Şimdilerde malum sebeplerle çoğu müzisyen anında milyonlarca kişiye ulaşabildiği canlı yayınlarla konserler düzenliyor, hatta kimisi evinden kayıtlar alıyor. Fakat böyle nimetlere bu kadar kolayca ulaşamadığımız zamanlarda, sevdiğimiz müzisyen ve grupların konser albümlerinin çıkmasını dört gözle bekler; çıktığında da evirip çevirip binlerce kez izlerdik. Hatırladınız mı o günleri? 

O zaman DVD çağına ışınlanıp kimleri dinlerdik, minicik bir göz atalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Depeche Mode - One Night in Paris

1. Depeche Mode - One Night in Paris

Depeche Mode'un 2002 yılında çıkan One Night in Paris adlı konser filmi, grubun 2001 yılında çıktığı The Exciter turnesinin Paris ayağının tüm kaydını içeriyor. AccorArena adıyla da bilinen Palais Omnisports de Paris-Bercy'de gerçekleşen bu konserin kaydını Anton Corbijn yönetti.

2. Pink Floyd - Live at Pompeii

2. Pink Floyd - Live at Pompeii

Tüm konser kayıtlarının içerisinde belki de en meşhur olanı bu olabilir. Pink Floyd'un 1972 yılında antik kent Pompeii'de gerçekleştirdiği bir nevi konser belgeseli tadındaki filmi Live at Pompeii, sadece grubun değil tüm müzik dünyasınında efsaneleri arasında. Adrian Maben'in yönettiği bu filmin 2002 yılında bir de 'Yönetmen kurgusu' versiyonu da yayımlanmıştı.

3. Sting - Live in Berlin

3. Sting - Live in Berlin

Sting'in adından da anlayacağınız üzere 2010 yılında Berlin'de verdiği konserin kaydından oluşan bu konsept albümde sadece Sting'in solo şarkılarını değil aynı zamanda The Police'in şarkılarını da dinliyoruz. Konserin bir diğer güzelliği de Sting'e eşlik eden Royal Philharmonic Orchestra.

4. Şebnem Ferah - 10 Mart 2007 İstanbul Konseri

4. Şebnem Ferah - 10 Mart 2007 İstanbul Konseri

Bu konserin üzerinden bu kadar zaman geçmiş olmasına inanmak mümkün değil! 10 Mart 2007'de Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen ve Orhan Şallıel yönetimindeki İstanbul Symphonic Project'in Şebnem Ferah'a eşlik ettiği bu ünlü konser, uzunca bir süre herkesin dilindeydi. Çok kalabalıktı, çok görkemliydi. Bu konsere gidemeyenlerin de tek tesellisi bu DVD olmuştu...

5. Queen - Live at Wembley Stadium

5. Queen - Live at Wembley Stadium

Bir efsane daha! Queen'in Londra'daki meşhur Wembley Stadyum'unda 1986'da gerçekleştirdiği Magic turnesi kapsamındaki konserinin kaydından oluşan bu DVD, ancak 1992'de çıkmıştır. 2003'te ise yenilenmiş ve harika eklentileriyle yeniden piyasaya sürülmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Michael Jackson - Live in Bucharest

6. Michael Jackson - Live in Bucharest

Michael Jackson'ın 1992'de Dangerous World turnesinin ilk ayağı olan Bükreş'te verdiği konseri içeren bu DVD, 2005'te yayınlandı. Yaklaşık 90 bin kişinin izlediği bu konserin kaydı tüm dünyada üç milyonun üzerinde satışa ulaşmıştı.

7. AC/DC - Live in Donington

7. AC/DC - Live in Donington

Büyük bir ticari başarı yakalayan albümlerden biridir Live in Donington. AC/DC'nin 1991'de İngiltere'deki Donington Park'ta verdiği konserin kaydı olan bu albüm önce 1992'de VHS olarak çıkmış, 2003'te DVD olarak piyasaya yeniden sürülmüştür. 26 kamerayla kayda alınan bu konser filminin yönetmenliğini ise David Mallet üstlenmişti.

8. Foo Fighters - Live at Wembley Stadium

8. Foo Fighters - Live at Wembley Stadium

Bir Wembley Stadyumu konseri daha... Bu kez sahnede Foo Fighters var. Hem de büyük bir başarıyla... Grubun 2008'de iki gün art arda full kapasiteyle doldurduğu Wembley Stadyumunda verdiği konserin görüntüleriyle çıkardığı bu albüm, müzik tarihinin en özel albümlerinden birisi.Ayrıca sürpriz isimleriyle de akıllarda yer ediniyor bu konser. İki geceden de görüntülerin yer alması ve John Paul Jones ve Jimmy Page gibi özel konuklarıyla akılları baştan alıyor kelimenin tam manasıyla!

9. Led Zeppelin - The Song Remains the Same

9. Led Zeppelin - The Song Remains the Same

The Song Remains the Same konseri müzik tarihinin klasiklerinden biridir. Led Zeppelin'in 1973'te New York'taki Madison Square Garden'da üç gece arka arkaya verdiği konserin görüntülerinden oluşan bu albüm 1976'da prömiyerini yaptı. ABD'nin birçok ünlü sinema salonunda gösterilen bu filmin DVD'sinin çıkması ise 1999 yılını buldu. 2007'de de grubun özel ve daha yayımlanmamış görüntülerini de içeren DVD ve Blu-Ray gibi çeşitli formatlarda yeniden piyasaya sürüldü.

10. Madonna - Sticky & Sweet Tour

10. Madonna - Sticky & Sweet Tour

Madonna'nın 2008 ve 2009 yılları arasında çıktığı Sticky & Sweet adlı dünya turnesinin kaydı olan bu albüm aynı zamanda Madonna'nın üçüncü canlı konser albümüdür. Nathan Rissman ve Nick Wickham'ın yönettiği bu albümün görüntüleri ise sanatçının Buenos Aires'teki River Plate Stadyumunda verdiği konserin görüntülerini içermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pentagram - 1987

11. Pentagram - 1987

Pentagram'ın nam-ı diğer Mezarkabul'ün 4 Şubat 2007 tarihinde Bostancı Gösteri Merkezi'nde 20. yıldönümlerine özel olarak verdikleri ve bunun onuruna 2008 yılında piyasaya sürdükleri enfes konser DVD'lerinden birisidir 1987.

12. Orphaned Land - The Road To Or Shalem: Live At The Reading 3, Tel-Aviv

12. Orphaned Land - The Road To Or Shalem: Live At The Reading 3, Tel-Aviv

Özellikle İbrahim Tatlıses, Erkin Koray gibi hayranlıklarıyla da Türkiyeli dinleyicileri tarafından yakından tanınan İsrailli progressive metal grubu Orphaned Land'in bu ilk konser DVD'si 2011 yılında dinleyicisiyle buluştu. Tel-Aviv'de verdikleri bu konserde bir önceki yıl çıkardıkları albümden de şarkılar yer almaktaydı...

Peki sizin en çok sevdiğiniz konser DVD'si hangisiydi? 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
riverk

Şebnem Ferah... O kadar seviyorum ki. Bir de DVD olmasa da Beyonce'nin netflix'teki konseri de muhteşem ötesi.

Gizem Yenikler

4. Şebnem Ferah - 10 Mart 2007 İstanbul Konseri