Görüş Bildir
Haberler
Düzce Üniversitesi'nde Öğrenci Olmak

Düzce Üniversitesi'nde Öğrenci Olmak

1. Üniversite Tarihi

1. Üniversite Tarihi

Düzce Üniversitesi, 1 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı yasayla, Düzce'de kurulmuş devlet üniversitesidir. Üniversite, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin Düzce çevresindeki kampüsünden ayrılarak, yeni bir üniversite kurulmasıyla meydana gelmiştir.

Akademik birimler; fakülteleri, yüksekokulları, meslek yüksekokulları, enstitüleri ile her gün gelişmekte olan ve büyüyen bir üniversite.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Düzce Üniversitesi Misyon ve Vizyonu

2. Düzce Üniversitesi Misyon ve Vizyonu

Düzce ili ve çevresi sürdürülebilir kalkınmasına öncülük eden; yenilikçi, girişimci, evrensel bilgi ve değer üreten bir üniversite olarak misyonunu belirlemiştir.

Vizyon olarak ise; ürettiği evrensel değerlerle, çevre ve sağlık teknolojileri alanında öncü, proje işbirlikleri ile de bölgesel bir lider olmak.

3. Girişimci ve Yenilikçi

3. Girişimci ve Yenilikçi

Bilim sanayi ve teknoloji bakanı TÜBİTAK düzenlenen basın toplantısında üniversitemiz yaptığı girişimcilik faaliyetleri doğrultusunda her yıl yükseliş gösterir. Bu doğrultuda üniversite bünyesinde öğrencileri teşvik edici birçok faaliyet gerçekleştirilmektedir.

4. Başarıları

4. Başarıları
  • URAP sıralamasına göre dünyanın en iyi 2000 üniversitesi arasında,

  • Bilimsel yayın ortalaması en yüksek 7. Üniversitesi ve en genç üniversitesi,

  • Ulusal Kalite Hareketine katılan 3. Üniversite ve 4 Yıldız yetkinlik belgesi,

  • Tıpta uzmanlık başarısı ile dikkat çekmektedir.

5. Sosyal Faaliyetler

5. Sosyal Faaliyetler

Öğrencilerin gerek sağlık gerek sosyal durumlarının iyileşmesine, yeteneklerin ve kişiliklerin sağlıklı bir şekilde gelişmesine imkan veren birçok hizmet sunmaktadır. Çalışma, dinlenme, eğlenme alışkanlıkları kazandırmak için birçok faaliyet ve sosyal tesis imkanları barındırmaktadır.

6. Yurt Dışı Eğitim İmkanları

6. Yurt Dışı Eğitim İmkanları

Erasmus ve Mevlana gibi değişim programlarıyla eğitim ve staj imkanlarını her dönem kullanmaktadır. Ayrıca çift diploma programlarının sayısını arttırmak için çalışmalar sürdürülmektedir. Erasmus kapsamı içinde birçok Avrupa ülkesi Üniversiteleri yer almaktadır. Kafkasya Üniversite Birliği üyesidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Araştırma Hastanesi Ayrıcalığı

7. Araştırma Hastanesi Ayrıcalığı

Düzce Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi öğrencilere kolay ulaşılabilir sağlık hizmeti sunarken aynı zamanda zorunlu uygulamalar ve stajlar için özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile iş birliği yapılmaktadır.

8. Barınma İmkanları

8. Barınma İmkanları

Düzce Üniversitesi kampüsün yakınında iki devlet yurdu hizmet verirken birçok özel yurt, apart imkanları sunuyor, merkezinde iki devlet yurdu ve yine özel yurtları ile kolaylık sağlanmaktadır. Ayrıca kampüs çevresinde ev imkanları vardır.

9. Ulaşım

9. Ulaşım

Düzce şehir merkezinden düzenli olarak tek vasıta ile ulaşabileceğimiz otobüs ve dolmuş seferleri mevcuttur.

10. Konum Avantajı

10. Konum Avantajı

Düzcenin başta İstanbul, Ankara gibi birçok şehre yakın olması öğrencilerin tercih etmesinde önemli etkendir. Bu nedenle konum olarak öğrencileri birçok kolaylık sağlanmaktadır. Ayrıca sosyal ve kültürel olarak bu konumun avantajları öğrencilere sunmaktadır.

11. Doğal Güzellikleri

11. Doğal Güzellikleri

Sayısız gölleri ve yaylaları, kaplıcaları tarihi zenginlikleri saklayan;  diğer taraftan büyük milletimizin çok anlamlı geleneklerini sürdüren bir ildir. Denize en yakın mesafesi olan mavi ve yeşilin kucaklaştığı Akçakoca'dır. Ayrıca sosyal aktivite olarak rafting heyecanı, mesire alanları, orman kamp alanları ile Karadeniz'in eşsiz güzelliklerini sunmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Öğrenci Gözünden Düzce Üniversitesi

12. Öğrenci Gözünden Düzce Üniversitesi

Düzce Üniversitesi öğrencileri ile birlikte büyüyen bir üniversitedir. Üniversitenin gelişmekte olduğu bir dönemde okuyor olmak tabiki birçok zorluğu beraberinde getirse de bardağın dolu tarafından bakmaktayım. Hem teorik hemde pratik olarak geliştirmeye yönelik imkan sağlamaktadır. Köklü üniversitelere göre daha genç ve güncel akademik kadroya sahip olması avantajdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
32
25
24
13
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın