Görüş Bildir
Haberler
Duyduğunuzda Hemen Gitmek İsteyeceğiniz Yaşam Standardı Yüksek Ülkeler

Duyduğunuzda Hemen Gitmek İsteyeceğiniz Yaşam Standardı Yüksek Ülkeler

Hepimiz yaşadığımız yeri değiştirmek, yeni yerler keşfetmek ve farklı deneyimler kazanmak isteriz. Çok paranız olmasa da iş bulabileceğiniz veya eğitim alabileceğiniz, sosyal hakların en üst düzeyde olduğu ülkeleri sizler için derledik. Buyurun...👇

Kaynak: https://www.quora.com/What-is-the-bes...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Norveç

1. Norveç

Norveç'in çok geniş sosyal programları olduğunu duymuşsunuzdur. Norveç, kişinin doğum öncesi masraflarından, öldükten sonraki defin masraflarına kadar karşılıyor. Ülkede, covid öncesi işsizlik oranı %4'ün altındaydı. Evsiz kişi sayısı 10 binde yaklaş 7 civarında. Bazı şeyler pahalı olsa da yaşamak için çok para kazanmanız gerekmiyor. Örneğin, Norveçli olmasanız bile ücretsiz üniversite eğitimi alabilirsiniz.

2. Danimarka

2. Danimarka

Danimarka dünyadaki en iyi sosyal haklara ve gelir eşitliği oranına sahip ülkelerden biri. İnsanların sağlık gibi temel ihtiyaçlara ulaşımı konusunda listenin en başında yer alan ülkelerden. Çalışma saati haftada en fazla 33 saat ve saat başına en düşük ücret 20 dolar civarında. Ülkede, eğitim, sağlık ve çocuk bakımı ücretsiz.

3. Kanada

3. Kanada

Kanada, Montreal ve Quebec gibi Avrupa'yı andıran şehirleri olan dost canlısı bir ülke. Göçmenlere karşı hoşgörülü. Yüksek yaşam standartlarına ve iş imkanlarına sahip. Çalışanlara yüksek ödeme yapılıyor.

4. Avustralya

4. Avustralya

Avustralya'nın Sidney, Melbourne, Brisbane, Adelaide, Perth gibi pek çok şehrinde yaşam kalitesi yüksek. Dünyanın en kolay gidilebilen ülkelerinden biri. Doğası ve plajları muhteşem olan Avustralya'da birçok iş ve eğitim fırsatı yakalayabilirsiniz.

5. Yeni Zelanda

5. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda kesinlikle dünyanın en güzel ülkelerinden biri. Suç oranı çok düşük. Düşük nüfus yoğunluğu sebebiyle, iş fırsatları da oldukça fazla. Güçlü bir emeklilik sistemine sahip. Yeni Zelanda'da ücretsiz sağlık hizmeti, iyi hava kalitesi, muhteşem bir doğal ortam ve rahat bir yaşam tarzı var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İzlanda

6. İzlanda

İzlanda kısa süre önce dünyanın en çevre dostu ülkelerinden biri seçildi. İzlanda'daki elektriğin neredeyse tamamı yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak üretiliyor. İşsizlik oranı en düşük ve dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri. İzlanda'da üst, orta ve alt sınıf arasında neredeyse hiçbir fark yok.

7. Almanya

7. Almanya

Genel olarak Alman şehirleri yaşam kalitesi açısından üst sıralarda yer alıyor. Örneğin Frankfurt, Avrupa'nın finans merkezi olarak adlandırılıyor. Doğası ise çarpıcı bir güzellikte. Almanya'da çok çeşitli ekonomi ve eğitim fırsatları var. Üniversitelerin eğitim ücreti oldukça düşük.

8. İngiltere

8. İngiltere

İngiltere’nin Solihull, Oxford, Bournemouth, Bristol, Norwich, Cambridge gibi şehirleri çalışmak ve yaşamak için ideal bölgelerden. Ülke geniş bir altyapıya sahip. İster araba ile ister trenle olsun, bir yerden başka bir yere gitmek oldukça kolay. Ayrıca finans ve bilgi teknolojileri alanında İngiltere'de birçok iş imkanı bulabilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Soylu

ev iş aile herşey burda, nası kalkıp ha diye gidelim. gözünü karartan cesurlara saygım sonsuz ama biz sıkışmışız bi kere buraya.

Guns And Roses

Buralarda gözümüz yok sokakta afganlar gaspetmese pakistanlilar taciz etmese ya da yürürken açık bırakılan rögara düşmesek, hafamiza çatıdan mermer düşmese b... Devamını Gör