Görüş Bildir
Haberler
Eğer Bir Gün Kraliçe Elizabeth'le Tanışırsanız Sakın Bunları Yapmayın!

Eğer Bir Gün Kraliçe Elizabeth'le Tanışırsanız Sakın Bunları Yapmayın!

95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, kraliyet tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı oldu. 1952'de babasının ölümünden sonra Buckingham sarayının başına geçti. O zamandan beri kraliyetlere öncülük ediyor. Kraliçe, yetmiş yıllık saltanatı boyunca dünya liderleri, diplomatlar, sporcular ve ünlüler gibi birçok insanla tanıştı, ancak kraliçeyle tanışmak o kadar kolay olmadı. Kraliçenin huzurundayken uyulması gereken kurallar vardır. Bu kurallar bazılarınıza garip ya da korkutucu gelebilir. Biz de kraliçenin huzurunda uyulması gereken kuralları listeledik. Gelin beraber bakalım!

Kaynak: https://medium.com/the-collector/8-st...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kraliçeden önce konuşma!

1. Kraliçeden önce konuşma!

Kraliçenin önünde pek çok şey yapamazsınız ve bunlardan biri ondan önce konuşmaktır. Kraliçenin her zaman toplantıda ilk önce söz söyleyip sohbeti yönetmesi bir kraliyet geleneğidir. Bununla birlikte, kraliçeyle sohbet edecek kadar şanslıysanız, kraliçenin taraf tutması veya onun görüşüyle çelişen herhangi bir konuyu gündeme getirmediğinizden emin olun. Siyasetten ve uhrevi sorunlardan uzak durmak daha iyidir. Hava durumu ve seyahat gibi konuları konuşmayı deneyin. En azından bunlar tehlikeli konular değil.

2. Kraliçeye sırtını dönme!

2. Kraliçeye sırtını dönme!

Sizin yanınızdayken Majestelerine sırtınızı çevirmek çok kaba bir davranış olarak kabul edilir ve bu büyük bir suçtur. Kural şu ki, hiç kimse Majestelere uzun süre bakmamalı ve ne sebeple olursa olsun asla ona sırtını dönmemelidir.

3. Sırtını yaslama!

3. Sırtını yaslama!

Kraliçenin huzurunda otururken, kişi sırtını sandalyeye yaslayamaz. Kişi, sandalye ile sırtı arasında yumurta büyüklüğünde bir boşluk bırakarak oturmalıdır. Konukların bacak bacak üstüne atmaları da yasaktır. Ek olarak, kişinin çenesi yere paralel tutulmalıdır. Bunları cidden kontrol eden var mı ya? Şaka gibi!

4. Kraliçeye dokunma!

4. Kraliçeye dokunma!

Kraliçeyle veya başka bir kraliyetle tanışırken dokunmak yasaktır. Size bir el sıkışma teklif edilirse, kabul edebilirsiniz, ancak bunun ötesinde herhangi bir şey kraliyet protokolünün ihlali olarak kabul edilir. Kraliyet veya kraliçeye dokunulmaz diye bir kural yoktur, ancak sıradan insanlar bir kraliyete yüzlerce yıldır dokunulamayacağını veya kucaklanamadığını anlamıştır. Sarılmalara veya başka herhangi bir nişana yalnızca vezir ilk hareketi yaparsa izin verilir, ki bu gerçekleşmeyecektir, bu nedenle sarılmak yok!

5. Kraliçeyi nasıl selamlayacağını unutma!

5. Kraliçeyi nasıl selamlayacağını unutma!

Birinin kraliçeyle tanıştığında isteyeceği son şey, onu karşıladığında panik halinde olmaktır. Birleşik Krallık ve diğer ülkeler için farklı kurallar vardır: Birleşik Krallık'ta ikamet edenler için protokol, erkekler için hafif bir selam vermek ve kadınlar için küçük bir reverans yapmaktır. Bu bir yasa değil sadece eski bir gelenek. Dünyanın diğer bölgelerinden insanların bunları yapmaları beklenmiyor, ancak kraliçeye saygılarını göstermek istiyorlarsa yapabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kraliçe hediyelere bayılır, hediye almayı sakın unutma!

6. Kraliçe hediyelere bayılır, hediye almayı sakın unutma!

Bir kraliçe olarak, parasının yetmediği hiçbir şey yoktur, ancak bir hediye getirmek zorunludur. Neyin getirilip neyin getirilmeyeceği konusunda herhangi bir kriter yoktur, ancak kraliçeye hediyeyi veren kişi, hediyenin duruma uygun olmasını sağlamalıdır. Bu nedenle, kraliçe ülkenizi veya memleketinizi ziyaret ediyorsa, ona yerel kültürünüzü ve geleneklerinizi yansıtan bir şey vermek daha mantıklıdır.

7. Kraliyet ailesinden sonra gelme!

7. Kraliyet ailesinden sonra gelme!

Kraliyet tarafından bir kraliyet etkinliğine veya resmi bir akşam yemeğine davet edildiğinde, kraliyet ailesinden önce gelindiğinden emin olunmalıdır. Ayrıca, hiçbir konuk Kraliyet ailesi veya kraliçeden önce etkinlikten ayrılmamalıdır. Sadece belirli durumlarda, kraliçenin özel izniyle kişi oradan ayrılabilir. Bu kural, kraliçeyi karşılamanın çok önemli olduğu düşünüldüğü için vardır ve kraliçe odaya girdiğinde her zaman ayakta durulmalıdır, kraliçe güzel ve rahat bir şekilde oturana kadar oturulmamalıdır.

8. Askerlik arkadaşın değil, ona ismiyle hitap etme!

8. Askerlik arkadaşın değil, ona ismiyle hitap etme!

Kraliçeyle tanıştığında, kraliçeye adıyla ya da tatlı bir takma adla hitap etme içgüdüsünü durdurmanız gerekiyor. Bu yüzden kraliçeyle tanıştığında, kraliçeye “Hanımefendi” diye hitap etmeden önce “Majesteleri” diye hitap etmelidirler. Ancak kraliçe ayrıldığında kendisine tekrar “Majesteleri” diye hitap edilmelidir. Kraliyet ailesine oldukça aşina olsak ve onlar için takma adlarımız olsa da, biz sıradan insanlar Kraliyet ailesine isimleriyle hitap edecek seviyede değiliz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir diye düşündüm:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
16
7
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Osman Elmallı

Çok umrumuzda elin masonik siyonist koca karısı tanışmayı düşünmüyoruz ben türküm bu kuralları takmam siz saygı gösterin

DoctorWhat

dayı ne diyorsun ya. düşünmüyorum diyor bi de kraliçe de seni bekliyordu sanki. umrunda değilmiş. senin aksine her kültürün çeşitli yönlerine ilgi duyan aklı... Devamını Gör

Koyundedilerkoyduk

Yaşasın demokrasi! Yaşasın cumhuriyet!