Görüş Bildir
Haberler
Duştan Çıktıktan Sonra Prensesler Gibi Hissetmek İçin Yapabileceğiniz 13 Bakım Önerisi

Duştan Çıktıktan Sonra Prensesler Gibi Hissetmek İçin Yapabileceğiniz 13 Bakım Önerisi

Gossip Dio
01.11.2022 - 12:39 Son Güncelleme: 30.11.2022 - 16:05

Duştan sonra insanın üstünden sanki bir yük kalkıyor ve kuş gibi hafif oluyoruz. Bunun üstüne bir de bakım yapıldıysa o gün bizden mutlusu olmuyor! İşte duştan sonra mutluluk saçıp, prenses gibi hissetmek isteyenlere bakım önerileri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cildi yatıştırma

Sıcak veya soğuk duş almanız fark etmiyor. Duştan sonra cilt hassaslaştığı için öncelikle onu vücut tipinize uygun ürünlerle yatıştırmanız gerekmektedir. Duştan sonra yumuşayan cilde her sürdüğünüz krem ilaç gibi gelecektir.

2. Peeling

Pürüzsüz bir cildin ana kaynaklarından biri bize göre peelingtir. Ilık suyun etkisiyle yumuşayan cildinizi zarar vermeyecek yumuşak yapılı bir peeling ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Bir de kokusu güzel olduğunda tadından yenmeyecek bir bakım oluyor.

3. Vücut nemlendirmesi

Saatlerce durulan duştan sonra cildin hava ile teması sonucu vücudumuz nem kaybedebiliyor. Bundan dolayı nem kaybeden vücudunuza cilt tipine uygun bir nemlendirici ile yeniden nefes aldırabilirsiniz.

4. Cildi pamuk gibi yapacak yağ bakımları

Kendinizi masaj salonunda hissedeceğiniz bir bakım daha! Duştan sonra vücudun nem kaybettiğinden bahsetmiştik. Bazen sadece nemlendirici krem yetmeyebiliyor, vücudunuzun uzun süre nemli kalmasını ve yumuşaklık hissini korumasını istiyorsanız vücut yağlarından vazgeçmemelisiniz!

5. Kuru Fırçalama

Bu yöntem, son zamanların en çok tercih edilen bakım rutinlerinden biri olabilir. At kılı fırçası olarak da bilinen fırça ile yapılan duş sonrası kuru fırçalama, cildinizdeki ölü derileri atmakla kalmayıp selülit oluşumunun da önünde geçiyor. Kim hem pürüzsüz hem de selülitsiz bir vücut istemez ki? Sizi baştan uyarmakta fayda var, ciddi bağımlılık yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. El Bakımı

Özellikle yoğun bir iş temposuna sahipseniz, manikür için vakit kalmayabiliyor. Bundan dolayı da duş sonrası yumuşayan ellere bakım yapmak sizler için manikürün en basit hali olabilir. Yapacağınız bakım ile ellerinizin güzelliği sizi el mankeni olmaya bile teşvik edebilir.

7. Ayak bakımı

Koşan, yürüyen, saatlerce ayakta duran, ne kadar ortopedik olsa bile ayakkabıdan nefes alamayan ayaklarınıza nefes aldırma vakti! Ayak maskesi ya da güzel bir ayak peeling ile vücut bakımınıza son dokunuşu yapabilirsiniz. Yumuşacık ayaklar, tıpkı sizi yerden kesmiş gibi hissetirecektir.

8. 9- Yüz maskesi ile yenilenmek

Vücudunuz tıpkı yeni doğmuş gibi sıra, yüz bakımında. Belki de en önemli bakımlardan biri yüz bakımıdır. Sıcak su sonrası açılan gözeneklerinizi, cildinize uygun bir maske ile yenileyebilirsiniz. Siyah noktalara ve tıkanık gözeneklere bir sonraki duş seansınıza kadar elveda deme vakti.

9. Yüz tonikleme

Yüzünüz derinlemesine temizlendi, gözenekler açıldı. Bir sonraki adıma geçmeniz için hiçbir engel yok! Açılan ve temizlenen gözenekleri cilt yapınıza uygun bir tonik ile sıkılaştırabilirsiniz. Aynı zamanda kullandığınız tonik sürdüğünüz kremlerin etkisini de arttıracaktır.

10. Işıl ışıl saçlar için bakım

Vücut ve yüz bakımından sonra kendinizi çoktan prenses gibi hissettiğiniz düşünüyoruz ama daha bitmedi... Sıra Rapunzel gibi hissetmekte! Yumuşak ve ışıl ışıl saçlar için ilk olarak saçınızı ısı yoluyla kurutmak yerine havlu ile kurulama işlemi yapmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Saç kremi ile bakım

Temiz saçlarınız hava ile buluştuğu anda kabaracak ve elektriklenecektir. Bunun önüne geçmek için kurtarıcınız saç kremleridir. Kuru saçlarınıza uygulanan kremler ile hem parlak hem de iyi bir oranda nemli saçlara sahip olabilirsiniz.

12. Saç masajı

Bitirici hamle... Saçlarınıza masaj yaparak bakım rutininizi sonlandırmanızı öneriyoruz. Hafif dokunuşlar ve yumuşacık saçlarınız ile tüm zihinsel yorgunluğunuz gidecektir.

Tüm bu bakımlar sonunda artık siz de bir prensessiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın