Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın ilk bitcoin bankası Avusturya’da kapılarını açtı

Dünyanın ilk bitcoin bankası Avusturya’da kapılarını açtı

Aaaaa
13.02.2017 - 12:59

Dünyanın İlk Bitcoin Bankası Avusturya'da Kapılarını Açtı

Avusturya’da açılan Bitcoin-Bank, yatırımcıların kolayca bitcoin alış-satış işlemlerini gerçekleştirmelerini ve bitcoinle ilgili tüm soruları cevaplandırmayı amaçlıyor.

Özellikle geçtiğimiz yıl yükselişe geçerek değerini %100'den fazla arttıran bitcoin , başta Çin olmak üzere pek çok ülkede yeni yatırımcıların ilgisini çekmeyi başarmıştı. Her ne kadar bitcoin olan ilgi yüksek olsa da pek çok ülke de halen yasal olarak kullanılamayan bu yüzden pek çok kişinin kendisine ulaşamadan farklı yatırım araçlarına yöneldiği bitcoin, artık bütün işlemlerin kolayca yapılabileceği bir banka şubesine sahip.

Avusturyalı Blockhain girişimcisi Bit Trust tarafından başkent Viyana’da açılan Bitcoin-Bank isimli banka, bitcoin alış-satış işlemlerinin kolayca yapılmasına olanak sağlıyor. Müşteriler, bankada harf ve sayılardan oluşan 27-34 haneli dijital hesaplarına bitcoin alışı yapabiliyor ve bankadaki ATM’ler üzerinden bitcoinlerini euroya çevirebiliyor. Banka ayrıca bitcoinle ilgili bilgi almak isteyen herkes için de kapılarını sonuna kadar açmış durumda.

Bitcoin Avusturya’dan Andreas Petersson da dijital hesapların belirli bir yere kayıtlı olmadığı için işlemlerin anonim bir şekilde, daha güvenli olduğunu ve kullanıcılar bitcoin hesaplarıyla bir alışveriş yapıldığında satıcıların, kredi kartı bilgileri gibi herhangi bir veriye ulaşamayacaklarının altını çiziyor.

Pek çok ülkenin aksine bitcoin Avusturya’da yaygınlık kazanmaya başlamış durumda. Ülkede bitcoinle işlem yapılabilen ilk ATM 3 yıl önce kuruldu ve Viyana’da şu an 20’den fazla restoran, bistro ve bar bitcoinle ödeme kabul ediyor.

Bitcoin Nedir Diye Merak Ediyorsanız: turkeymmm.net/tr/faq/how_to_work_with_bitcoin/?i=divxlobisi

Kaynak: https://www.donanimhaber.com/diger-bi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın