Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Pahalı Yiyecekleri! Tadlarına Bakmak İçin Servet Ödemek Gerekiyor

Dünyanın En Pahalı Yiyecekleri! Tadlarına Bakmak İçin Servet Ödemek Gerekiyor

R.G.
28.01.2021 - 13:07

Öyle yiyecekler var ki bunları yiyebilmek için küçük çaplı bir serveti gözden çıkarmanız gerekiyor. “Alt tarafı bir yemek, ne kadar olabilir?” diye düşünüyorsanız birazdan göreceğiniz fiyatlar sizi şaşırtabilir. İşte dünyanın en pahalı yiyecekleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beluga havyarı

Beluga havyarı

Beluga balığının yumurtasından elde edilen Beluga havyarının kilosu ortalama 22 bin TL değerinde. Yıllar içerisinde belli bir statü simgesi haline gelen havyarın pahalı olmasının asıl nedeni Beluga balığının yumurtalarını 12 yıl gibi bir sürede üretmesi ve çok nadir bulunması.

Safran

Safran

Ülkemizde de var olan, Hint baharatı olarak bilinen safranın farklı çeşitleri var. Özellikle Yunan, Asya, İran ve Fas mutfaklarında kendine yer bulan kaliteli safranın kilosu ortalama 22 bin TL değerinde. Safran baharatının bu kadar pahalı olmasının nedeni tamamen el emeği ile işlenmesi ve yarım kilo safran baharatı için neredeyse 80 bin safran çiçeğinin kullanılması.

Kobe sığır eti

Kobe sığır eti

Etin lezzetli olmasını sağlayan şey yağı olarak görülür ve bu etin özelliği dünyanın en yağlı eti olması. Japonya’da Wagyu sığırlarından elde edilen bu et için hayvanlar devamlı hareketsiz tutuluyor ve özel yapım bira ile besleniyorlar. Bunun yanında yağın eşit bir şekilde yayılması için hayvanlara özel olarak masajlar yapılıyor. Kobe sığır etinin kilosu 1500 dolar değerinde.

Beyaz trüf mantarı

Beyaz trüf mantarı

İtalya ve Fransa’da çok tercih edilen ve genellikle Michelin yıldızlı şeflerin kullandığı beyaz trüf mantarının kilosu 30-35 bin TL arasında değişiyor. Bu kadar pahalı olmasının nedeni ise yetiştirilmesinin zor olması ve nadir bulunması.

Yubari kavunu

Yubari kavunu

Japonya’da volkanik tüf oranının fazla olduğu topraklarda yetişen yubari kavununun dünyanın en lezzetli ve sulu kavunu olduğu söyleniyor. Öyle ki 26 bin dolara onu almak isteyenler var. Kusursuz bir küre şeklinde olması da onu diğer kavunlardan ayırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Densuke karpuzu

Densuke karpuzu

Japonya’nın Hokkaido adasında yetiştirilen bu siyah renkli karpuzlar, yılda sadece 10 bin adet üretiliyor. Çok sulu ve lezzetli olduğu söylenen bu karpuzun değeri 6 bin dolar civarlarında.

Matsutake mantarı

Matsutake mantarı

Bu mantarların bir tanesi 100 dolar ile 1000 dolar arasında değişiyor. Mantarların kralı olarak anılan bu mantarın bizim mantarlarımızdan farkı, çok zor şartlar altında yetiştirilmesiymiş. Ayrıca toplandığı yerden tekrar mantar çıkma ihtimali yokmuş

Altın fiyatına kahve

Altın fiyatına kahve

Dünyanın en pahalı kahvesi Güney Asya’da yaşayan “kopi luwak” kedisinin dışkısından elde ediliyor. Bu hayvan en kaliteli kahve çekirdeklerini seçmesi ile biliniyormuş. Misk kedisinin midesinden gelen çekirdekler, enzimler sayesinde fermantasyona uğruyorlar. 1 fincan içebilmek için 325 poundu gözden çıkarmanız gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
20
11
9
8
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dnz dnz

Beluga havyarı diye , beluga mercimeğinin resmini koymuşsunuz. Sıfır araştırma, sıfır içerik üretimi, sıfır kalite. Okuyucuya da saygınız kalmadı artık. Eski... Devamını Gör

zekim

Bir detay fark ettim 8 tane üründen 3 tanesi japonyada yetişiyormuş