Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Güçlü 10 Mafyası

Dünyanın En Güçlü 10 Mafyası

theolonius
13.05.2015 - 11:20 Son Güncelleme: 16.05.2015 - 22:46

10. İsrail Mafyası

10. İsrail Mafyası

Listenin 10 numarasında İsrail Mafyası var. Dünyanın birçok bölgesine yayılmış bir mafyadır. Diğer mafyalardan farkları ülkelerin yönetimleriyle de bağlantılar içerisinde olmalarıdır. Özellikle Rus Yahudilerin organizasyonları gayet tehlikeli ve güçlüdür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Çeçen Mafyası

9. Çeçen Mafyası

9 numaradaki Çeçen Mafyaları acımasızlıkları ile ünlüdürler. İlk başlarda emekli özel kuvvetler, polis ve ordu subayları ile çalışıyorlardı. Sonrasında ise Çeçen Mafyasına, Rus-Slav mafya çeteleri, Polis ve KGB tarafından büyük darbeler vurulmuştur. Birçok çete üyesi Çeçenya'ya gitmiştir. Çeçen mafyasının El Kaide ve Taliban ile bağlantılı olduğu  iddiaları son zamanlarda ortaya çıkmış ve tanınmış Çeçen liderler, radikal dini örgütler ve mafya babalarının bağlantıları ortaya çıkmıştır.

8. Sırp Mafyası

8. Sırp Mafyası

Acımasız iri iri adamlar ve listemizin 8.sırasında Sırp Mafyası. AlmanyaİngiltereFransa ve Amerika'da faaliyet gösteriyorlar. Uyuşturucunun yanında kaçakçılık, adam kaçırma ve kumar konularına da el atmışlardır. Vozdovac, Surcin ve Zemun adlı üç adet büyük aileden oluşmaktadırlar. Avrupa’da Arnavut Mafyası’yla rekabet içindedirler.

7. Meksika Kartel Mafyası

7. Meksika Kartel Mafyası

ABD’deki en büyük hapishane çetesi olan Meksikalılar listemizde 7.sırada . Uyuşturucu ve kadın ticareti başlıca iş alanlarındandır. Yaklaşık 30.000 üyeleri vardır. Her mafyanın farklı dövme çeşitleri vardır. Acımasız ve bol kanlı eylemleriyle bilinirler. Kolombiya Kartelleri ile düşmanlıkları filmlere konu olacak kadar fazladır.

6. Kolombiya Kartelleri

6. Kolombiya Kartelleri

Listenin 6.sırasında yer bulan Kolombiya Kartelleri Güney Amerika ve ABD'de

faaliyet gösterirler. Altın çağlarını Escobar döneminde yaşamışlardır. Meksikalılarla amansız bir rekabetleri vardır. Başlıca uğraş alanları uyuşturucu, kahve ve zümrüt kaçakçılığıdır. Futbol mafyaları da ilerlemiş durumdadır. 94 Dünya Kupası'nda kendi kalesine gol atan Escobar'ı Kolombiya'da öldürmüşlerdir.

5. Arnavut Mafyası

5. Arnavut Mafyası

Şu anda Avrupa'da onların borusu ötüyor. Savaş psikolojisinin

etkisiyle acımasızdırlar. Faaliyet alanları suikast, uyuşturucu, kara

para aklama, insan kaçakçılığı, adam kaçırma, sahtecilik, şantaj gibi illegal

konulardır. Bünyesinde eski UÇK militanlarını bulundururlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Japon Yakuzaları

4. Japon Yakuzaları

Listenin 4.sırasında dünyanın en gururlu mafyası var. Yakuzalar bir hata yaptıklarında serçe parmaklarını keserler. Bu sadakati ve affedilmeyi simgeler. Dövmeler de Yakuzalar için çok önemlidir. Yasa dışı göç, silah ve uyuşturucu ticareti, kadın tacirliği başlıca işlerindendir. Yakuzalar,

genellikle şehirlerin başkanlarının arkasındaki gizli kişilerdir ve gerçek

yönetim onlardadır.

3. Çin Mafyası

3. Çin Mafyası

3.sıradaki Çin Mafyası çalışma alanı en geniş mafyadır. Çinli Triadlar, Amsterdam, Londra, Manchester, New York ve San Francisco şehirlerinde ve Çinli toplulukların bulunduğu her yerde örgütlenmişlerdir. Hırsızlık, adam öldürme, adam kaçırmauyuşturucu, kadın ticareti alanlarında iş yaparlar. Üye sayıları oldukça fazladır.

2. Rus Mafyası

2. Rus Mafyası

Berlin duvarının yıkılmasından sonra iş hacmini yüzlere, binlere katlayan

Rus mafyası “Organiztsya” listemizin 2.sırasında. Tüm Avrupa, hatta Afrika ve denizaşırı ülkelerde bile yasa dışı egemenlğini kanıtlanmıştır. Yıllık 200 milyar dolarlık cirosu ile organize edilmiş örgütler arasında birinci sıradadır. 114 bin aktif elemana ve sayıları 3 milyona ulaşan yandaşlara sahip olan Rus örgütlü suç gruplarının en önemli faaliyet alanlarını; antik eşyaların çalınması ve bunların batıya kaçakçılığı, fuhuş, oto kaçakçılığı, silah ticareti ve uyuşturucu kaçakçılığı oluşturur.

1. İtalyan Mafyası

1. İtalyan Mafyası

Listenin bir numarası tabiî ki İtalyan Mafyası. Bir zamanlar krallardı. Herkes onları yok oldu sanıyor. Oysa onlar basit işlerden sıyrılıp legalize olurlarken hiç hissettirmeden finans sektörüne girdiler. Bugün New York'taki finans, hükümet ve danışmanlık sektörlerinin arka kapı ilişkilerinde bu 'Kravatlı Mafya' var. Filmlere sıkça konu olan Sicilya'dan çıkma mafyadır. Amerika ve Avrupa'da etkileri büyüktür. Kendilerini çete değil aile olarak tanımlarlar. Örgütün 180’den fazla mafya ailesi bünyesinde, yaklaşık 5.000 örgüt üyesi vardır. Faaliyetleri Napoli şehrinde yürütülmektedir. En çok rastlanılan faaliyetleri; perakendecilerden, rakiplerden, müteşebbislerden ve iş adamlarından para toplamaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
303
119
90
76
73
42
42