Görüş Bildir
Haberler
Dünyadan Suruç'taki Terör Saldırısına Tepki

Dünyadan Suruç'taki Terör Saldırısına Tepki

Onedio Medya
20.07.2015 - 21:09 Son Güncelleme: 20.07.2015 - 21:27

Şanlıurfa Suruç'ta 30 vatandaşın hayatını kaybettiği 100'den fazla yaralının olduğu saldırı sonrası dünyadan taziye mesajları geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Hiçbir gerekçe sivilleri hedef almayı meşru gösteremez"

"Hiçbir gerekçe sivilleri hedef almayı meşru gösteremez"

BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, Suruç'daki terör saldırısına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile Türk halkı ve hükümetine taziyelerini sunan Genel Sekreter Ban, saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını umduğunu belirtti.

Ban, saldırıyı kınayarak 'Hiçbir gerekçe ve sorun, sivilleri hedef almayı haklı gösteremez' ifadesini kullandı.

Putin'den Erdoğan'a başsağlığı mesajı

Putin'den Erdoğan'a başsağlığı mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suruç'ta yaşanan saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Erdoğan'a başsağlığını mesajını telgrafla ileten Rusya lideri, barbarca saldırıyı kınarken, terörle mücadelede uluslararası toplumun aktif şekilde koordine olması gerektiğini vurguladı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin, ölenlerin ailelerine taziye dileklerini ve desteğini iletti. Rus lider, yaralıların en kısa sürede iyileşmesini umduğunu ifade etti.

Barzani: "Vahşice ve insanlık dışı"

Barzani: "Vahşice ve insanlık dışı"

Kuzey Irak Kürt Yönetimi lideri Barzani de bombalı saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Barzani;” Persus’ta (Suruç) meydana gelen bombalı saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybettiği haberini aldık. Bu saldırıyı çok sert bir şekilde kınıyoruz. Allah’tan şehit ailelerine sabır ve yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sivil vatandaşları hedef alan terör eylemlerinin ‘vahşice ve insanlık dışı’ olduğunu söyleyen Barzani, bu eylemlerin yenilginin göstergesi olduğunu ve herkesin teröre karşı iradesini daha da sağlamlaştıracağını ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Steinmeier, Hammond ve Fabius'dan kınama mesajları

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier,ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da Suruç'taki saldırıyı kınadı.

Almanya

Steinmeier, yaptığı yazılı açıklamada, Suruç'taki saldırı haberini aldığında dehşete düştüğünü belirterek 'Failin özellikle gençleri hedef almasından ayrıca dehşete düştüm. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyorum' ifadesini kullandı.

Fransa

Fabius, yaptığı yazılı açıklamada, 'Suruç’ta meydana gelen, çok sayıda insanın ölüme ve yaralanmasına yol açan intihar saldırısını şiddetle kınıyorum' ifadesini kullandı.

Saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Fabius, 'Fransa, terörle mücadele işbirliğimizin bir kez daha önemini gösteren bu saldırı karşısında Türkiye’nin yanındadır' mesajını iletti.

Pakistan

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada da Suruç'ta düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtildi.

Uluslararası Af Örgütü

Uluslararası Af Örgütü'nden yapılan açıklamada da Suruç ilçesindeki terör saldırısı kınandı ve 'bu saldırıların, yaşam hakkını ve uluslararası hukukun en temel ilkelerini yok saydığı' belirtildi.

AA ve Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0