Görüş Bildir
Haberler
Nu Varyantı Korkusu: Nu Varyantı Hangi Ülkelerde Tespit Edildi? Türkiye'de Nu Varyantı Var mı?

Nu Varyantı Korkusu: Nu Varyantı Hangi Ülkelerde Tespit Edildi? Türkiye'de Nu Varyantı Var mı?

Koronavirüs pandemisi ile ilgili endişe verici bir gelişme yaşandı. Aşılar sonrası toplumda bağışıklığın arttı ancak yeni ortaya çıkan varyant endişeleri yükseltti. Bu zamana kadar en fazla mutasyona uğramış varyant olarak dikkat çeken Nu Varyantı sebebiyle borsada işlem gören hava yolları, turizm şirketlerinin değeri hızla azalırken, birçok devlette sınırlarını kapatmak zorunda kaldı. Peki, Nu Varyantı nedir? Nu Varyantı aşıları etkiler mi? Nu Varyantı Türkiye’de tespit edildi mi? İşte tüm merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk kez Güney Afrika’da tespit edilen Nu Varyantı’nın hızla dünyaya yayıldığı tahmin ediliyor. Bu zamana kadar ortaya çıkan varyantlar arasında en hızlı yayıldığı tespit edilen Nu Varyantı, en fazla mutasyona uğrayan varyant olarak da dikkat çekiyor.

Nu Varyantı Nedir?

Nu Varyantı Nedir?

İngiliz The Times gazetesine konuşan Imperial College’dan bazı bilim insanları bu varyantın en tehlikeli yönünü açıkladı. Yetkili, “Virüsün vücuda girerek hücrelere bulaşmasını sağlayan başak proteinine (spike protein) karşı aşılar koruma sağlıyor. Fakat bu varyantın başak proteininde 32 mutasyon bulunuyor. Bu da bağışıklık sistemimize farklı geliyor ve vücuda saldırırken daha farklı davranmaya sebebiyet veriyor” yorumunu yaptı.

Nu Varyantı Nerelerde Tespit Edildi?

Nu Varyantı Nerelerde Tespit Edildi?

Nu Varyantı, ilk olarak Güney Afrika ve Botsvana'da tespit edildi. Sonrasında İsrail, Belçika ve Hong Kong, Nu Varyantı’nın tespit edildiğini açıkladı.

Uzmanlar, Nu Varyantı’nın PCR testlerinde de tespit edilemediğini söylüyor.

Nu Varyantı Türkiye’de Var mı?

Nu Varyantı Türkiye’de Var mı?

Türkiye, Nu Varyantı’nın tespit edildiğine dair henüz bir açıklama yapmadı. Ancak Belçika basınında çıkan iddialara göre, Belçika’da tespit edilen hasta yakın zamanda Türkiye’de de bulunmuş.

Başta Almanya, İngiltere ve birçok ülke, sınırlarını Güney Afrika ve Botsvana'dan gelen yolculara kapatmış durumda.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın