Görüş Bildir
Haberler
Dünya Tarihine Kara Birer Leke Olarak Geçen İnsanlar Üzerinde Uygulanmış Birbirinden Acımasız Deneyler

Dünya Tarihine Kara Birer Leke Olarak Geçen İnsanlar Üzerinde Uygulanmış Birbirinden Acımasız Deneyler

Sueda İlkyaz
18.12.2022 - 13:07

Bilim dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan deneyler maalesef her zaman normal ve insani şartlarda yapılmıyor. Hatta dünya tarihinde öyle deneyler var ki öğrendiğinizde ağzınızı açık bırakacak ve yapanların insanlığını sorgulatacak türden. İşte bu deneyleri sizin için içeriğimizde anlattık! Buyrun okumaya...👇

Uyarı: İçerik rahatsız edici detaylar ve görüntüler içermektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Amerikalıların Filipinler'deki mahkumlara kolera bulaştırması

1. Amerikalıların Filipinler'deki mahkumlara kolera bulaştırması

Profesör Richard, kolera gibi bulaşıcı hastalıklara ne kadar süre tepki vereceklerini görmek için Filipinler'deki mahkumlar üzerinde acımasız tıbbi deneyler yapıyordu. Mahkumlara kasıtlı olarak hıyarcıklı veba ile karıştırılmış kolera bulaştırılıyordu. Bazıları olay yerinde olmak üzere on üç mahkumun tamamı öldü ve birkaçı çok fazla acıya katlanmak zorunda kaldı. Bu deneyin en kötü yanı, mahkûmlara önceden haber verilmemesi ve rızalarına önem verilmemesiydi.

2. Japonlara ait 731. Birim tarafından Çinliler üzerinde yapılan deneyler

2. Japonlara ait 731. Birim tarafından Çinliler üzerinde yapılan deneyler

İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon doktorlar, Çinliler üzerinde, yaşayan bir insanın tıbbi uygulama için kesilerek açılması anlamına gelen dirikesim de dahil olmak üzere korkunç deneyler yaptılar. Bu deneyler ise genellikle anestezi veya ağrı kesici olmadan gerçekleştirildi. Bununla da kalmıyordu acımasız deneyler. Kan kaybını incelemek için uzuvları kesme, mideyi çıkarıp yemek borusunu bağırsaklara yeniden bağlama, beynin bölümleri, akciğerler ve karaciğerin çıkarılması, genellikle doktorlar tarafından hamile bırakılan hamile kadınlar üzerinde gerçekleştirilen dirikesimler ve birini baş aşağı asarak boğularak ölmesinin ne kadar süreceğini ölçmek gibi deneyler, bu insanlık dışı deneylerin yalnızca bazıları.

3. Tutuklular ve akıl hastaları üzerinde yapılan Guatemala deneyleri

3. Tutuklular ve akıl hastaları üzerinde yapılan Guatemala deneyleri

1940'larda ABD hükümeti, frengi gibi bazı cinsel yolla bulaşan hastalıkların farklı biçimlerini Guatemalalı mahkumlar, askerler ve ruh sağlığı problemleri olan insanlar da dahil olmak üzere yaklaşık bin beş yüz kişi üzerinde test eden bir deneye sponsor oldu. Enfekte olduktan sonra bir gruba minimum miktarda antibiyotik penisilin verildi. Diğer grup ise hastalığa maruz kalıp kalmadıklarını bilmedikleri halde herhangi bir tedavi görmedi.

4. Artichoke Projesi

4. Artichoke Projesi

CIA, insan zihnini kontrol etmeyi amaçlayan pek çok deney yaptı ve Artichoke Projesi de bunlardan biriydi. Proje ise bir kişinin istemeden bir suikast girişiminde bulunup bulunamayacağını öğrenmek içindi. Denekler üzerinde hipnoz, zorla morfin bağımlılığı, uyuşturucu yoksunluğu ve denek olduğunu bilmeyen kişilerde amneziyi tetikleyen kimyasallar kullanıldı. Aynı zamanda çeşitli deneylerin bir parçası olarak halüsinojenler ve izolasyon verildi.

5. Proje 112

5. Proje 112

Bu deney, John F. Kennedy yönetiminde, asker veya sivil insanlara karşı kullanılabilecek kimyasal savaş yöntemlerinin ve kalıcı etkilerinin olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılmıştı. Kişilerde geçici iş görmezlik, yani bir çalışanı fiziksel veya zihinsel olarak verilen görevleri yerine getiremez hale getiren maddeler kullanılıyordu. Bazı testler deneklerde kalıcı hasara ve ölüme neden olduğu için durdurulmak zorunda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zihinsel engelli çocuklarda Hepatit deneyi

6. Zihinsel engelli çocuklarda Hepatit deneyi

Zihinsel engelli çocuklar için New York eyaleti tarafından yönetilen bir kurum olan Willowbrook Devlet Okulu'nda, hepatit vakaları görülmeye başlanmıştı. Hijyen eksikliği nedeniyle çocukların hepatite yakalanması ne yazık ki kaçınılmazdı. Salgını araştırmak için gönderilen Dr. Saul Krugman, bir aşının geliştirilmesine yardımcı olacak bir deney önerdi ancak deneyde çocuklara hastalığın kasıtlı olarak bulaşması gerekmekteydi. Çocukların kendi beyanı zaten alınamıyordu ve insanlar tepki gösterse de ebeveynlerden izin alınarak susturuldular. Kısa süre içinde okuldaki tüm çocuklara Hepatit bulaştırıldı ve hastalığın seyri gözlemlendi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
8
4
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

Japonlarla Çinlileri karıştırmış olabilir misiniz.? Şaşırdım doğrusu bu psikopatlığı Çinden beklerdim Japondan değil.

darria

Japonların Korelilere yaptığı işkenceler de meşhurdur, onlara da bakmanı öneririm.

Metehan Korkmaz

işte bu devletler bu şekilde gelistiler. özellikle Almanlar 2 dünya savaşında Yahudiler üzerinde tıbbi alanda öyle acımasız deneyler yaptilarki elde ettikler... Devamını Gör

Serdar Sezer

Bu Japonlar ve çinliler kadar hem sakin hem işkenceye yatkın başka bir millet daha olduğunu sanmıyorum