Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupasını Kazanan Efsane 2002 Brezilya Kadrosu Oyuncuları Şimdi Ne Yapıyor?

Dünya Kupasını Kazanan Efsane 2002 Brezilya Kadrosu Oyuncuları Şimdi Ne Yapıyor?

Ali Aydemir
07.04.2022 - 12:00

Dünya Kupası'nı kazanan 2002 Brezilya kadrosunu hatırlamayanınız yoktur. Bizler de o efsanelerin şimdi neler yaptıklarına odaklanmak istedik, kimisi evli mutlu çocuklu kimisi işinde gücünde işte o isimler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dida

1. Dida

Biz onu Dida olarak tanıyoruz ama asıl adı Nelson de Jesus Silva. 1973 doğumlu efsane kaleci şimdilerde 48 yaşında. 2016 yılında emekliliğe ayrıldığı Milan'da kaleci antrenörlüğü görevine ise devam etmekte.

2. Ceni

2. Ceni

Şuanda 49 yaşındaki 'en golcü kaleci' olarak anılan Rogerio Mücke Ceni, 2015'te emekli oldu. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında başlayan, Serie A'da Sao Paulo kulübü teknik direktörlük görevine devam ediyor.

3. Lucio

3. Lucio

Lucio olarak bildiğimiz Lucimar Ferreira da Silva, şimdilerde 43 yaşında. 2011-2012 sezonunda İtalya Serie A'da Juventus-Palermo maçında geçirdiği sakatlık nedeniyle futbolu bırakıp teknik direktörün ısrarıyla 4 ay sonra sahalara geri dönen Lucio, beklenen performansı gösteremeyince sözleşmesi karşılıklı feshedilip takımdan ayrıldı. Futbolu bırakacağı sanılan 2012 yılından, futbolu tam olarak bıraktığı 2020 yılına kadar birçok kulüpte forma giyen Lucio, şimdilerde emekliliğinin tadını çıkarıyor.

4. Roque Junior

4. Roque Junior

Tam adıyla Jose Vítor Roque Junior, Brezilya'nın efsane 2002 kadrosunda savunma hattında görev almıştı. Şimdilerde 45 yaşındaki stoper, Ituano Futbol kulübünden 2010 yılında emekli oldu. 2015'te XV de Piracicaba, 2017'de Ituano ve 2018'de Associaçao Ferroviaria de Esportes futbol kulüplerinde teknik direktörlük yaptı.

Şampiyonlar Ligi finalinden attığı son fotoğraf...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Roberto Carlos

5. Roberto Carlos

Roberto Carlos da Silva Rocha, şimdilerde 48 yaşında. 2007-2010 yılları arasında ülkemizde Fenerbahçe'de forma giyen tecrübeli sol bek, 2015-2016 sezonunda Delhi Dynamos kulübüyle imzaladığı sözleşme gereği son sezonunu burada oynayıp kariyerini noktayarak sezon sonu aynı kulübün oyuncu antrenörlüğü görevini tamamlamış. Son yıllarda Real Madrid'in uluslararası futbol elçisi olarak görev alıyor.

Sevilen Youtuber Khaby Lame ile yakın zamanda yayınladığı bir videodan...

6. Belletti

6. Belletti

Juliano Haus Belletti, dönemin önemli sağ beklerinden. Şimdilerde 45 yaşında olan futbolcu, Barcelona ve Chelsea gibi dev kulüplerde görev aldıktan sonra 35 yaşındayken 2011 yılında aşil tendonu sorunları sebebiyle birçok sözleşmeyi feshetmek zorunda kalıp emekli oldu. 2 ay öncesine kadar Brezilya'da Cruzeiro kulübünde yardımcı antrenörlük yapan eski futbolcu hala aktif bir sporsever.

Bakınız;

7. Kleberson

7. Kleberson

Şimdilerde 42 yaşında olan merkez orta saha oyuncusu Jose Kleberson, Dünya Kupası sonrası 2003 yılında Manchester United'a transfer oldu. 2005-2007 yılları arasında kısa süren fakat çok konuşulan bir Beşiktaş macerası oldu. 2017 yılında Fort Lauderdale Strikers kulübünden emekliliğine ayrıldıktan sonra aynı yıl Philedelphia Gençlik Akademisi'nde antrenörlüğe başladı. Bu yıl Philadelphia Union II'nin MLS Next Pro Ligi'nde yardımcı antrenörlük görevine devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mutlu bir aile tablosu 😍

8. Ronaldo

8. Ronaldo

'El Fenomeno' lakabıyla da bilinen ünlü santrafor Ronaldo Luis Nazario de Lima, şimdilerde 45 yaşında. 2011'de Brezilya'nın ünlü kulüplerinden Corinthians'ta futbol kariyerini 35 yaşında noktaladı. Kariyerine birçok ödül sığdıran Ronaldo, hisselerinin büyük bir çoğunluğuna sahip olduğu Real Valladolid'de kulüp başkanlığı görevine devam etmekte.

Yengeyle pek bir mutlu 😍

9. Ronaldinho

9. Ronaldinho

Ronaldo de Assis Moreira, forması gibi 10 numara işler başardı. Şimdilerde 42 yaşında olan tecrübeli futbolcu 2009 yılında Barcelona'dan Milan'a geçme serüveniyle taraftarları bir hayli heyecanlandırsa da eski ritmini yakalayamadı. Kariyerine Şampiyonlar Ligi Kupası, Dünya Kupası, Altın Ayak ve Yılın Futbolcusu gibi ödüller sığdırarak 2018 yılında 38 yaşında emekli oldu. Şimdilerde UNICEF'in İyi Niyet Elçileri'nden biri olarak hayatına devam ediyor.

Ama halen ödüllere doymuyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Cafu

10. Cafu

Marcos Evangelista de Moraes bizim bildiğimiz şekliyle Cafu, Brezilya milli takımının en fazla forma giyen oyuncusu. Milan ve Roma gibi dünya devlerinde de forma giymiş futbolcu 2002 yılında yılın futbolcusu ödülü almıştı. 51 yaşındaki Cafu, takım arkadaşı Serginho ile birlikte 2008 yılında profesyonel futbol kariyerini 39 yaşında noktalamıştır.

"Futboldan sonraki en büyük ikinci tutkum" dediği motosikletlerle bir hayli haşır neşir...

11. Rivaldo

11. Rivaldo

Rivaldo Vitor Borba Ferreira, 1993-2003 yılları arasında tamı tamına 72 kez Brezilya millî futbol takımı forması giydi. Tecrübeli orta saha Barcelona, Milan gibi dev kulüplerde başarılara doymadı. Şimdilerde 49 yaşındaki isim, formunu korumaya devam ediyor! Frikik golleriyle hafızalarımıza kazınan Rivaldo 2015'te futbol defterini kapatmıştı.

Kim der ki 49 yaşında...

12. Kaka

12. Kaka

Ricardo Izecson dos Santos Leite, bizim bildiğimiz şekliyle Kaka, Dünya Kupası'na damga vurduktan sonraki yıllarda Real Madrid ve Milan gibi dev kulüplerle kariyerinde zirveye çıktı. Kariyerinin zirvesinde birçok ödül aldı. Sao Paulo ve Orlando City'de forma giydikten sonra 2017 yılında gelen tüm teklifleri reddederek Porto Riko maçı sonunda yeşil sahalara veda etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdilerde muhteşem ailesiyle mutlu bir hayat sürüyor...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
22
5
5
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kerem Senol

Efsane kadro