Görüş Bildir
Haberler
Dünya Ekonomi Devi Çin’in Son Yıllarda Kurtarma Kredisi Verdiği 10 Ülke

etiket Dünya Ekonomi Devi Çin’in Son Yıllarda Kurtarma Kredisi Verdiği 10 Ülke

Radlands
14.07.2023 - 14:02

Her ülke ekonomik gelişme konusunda Çin kadar şanslı olamıyor ve doğal olarak desteğe ihtiyaç duyuyor. Özellikle de orta gelirli ülkeler için kurtarıcı olan Çin, son yıllarda onlarca ülkeye kredi verdi... 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pakistan

1. Pakistan

Pakistan'a kapsamlı bir ekonomik yardım paketi sunan Çin, böylece altyapı geliştirme çalışmaları için destek sağlamış oldu.

2. Venezuela

2. Venezuela

Çin'in kredi yardımının içeriğinde petrol anlaşmaları ve finansal destekler bulunuyordu. Bu krediler sayesinde Venezuela içinde bulunduğu ekonomik krizi yönetmek için adımlar atabildi.

3. Yunanistan

3. Yunanistan

Çin, Avrupa ile ticaret ve ulaşım bağlantılarını güçlendirmek için Yunanistan'a liman yatırımları ve diğer altyapı projeleri için kredi sağlamıştı.

4. Belarus

4. Belarus

Belarus'a destek verilmesinin sebebi, teknoloji projeleri ve altyapı çalışmaları konusunda gelişmelerin sağlanabilmesiydi.

5. Moğolistan

5. Moğolistan

Moğolistan'a ise ülkedeki doğal kaynakların değerlendirilmesi amacıyla madencilik ve altyapı projeleri için kredi verildi. Böylece ekonomik büyüme sağlanması planlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kenya

6. Kenya

Kenya'nın ekonomik desteği ise özellikle de SGR isimli demiryolu altyapısını geliştirme projesi için verildi.

7. Etiyopya

7. Etiyopya
cdnuploads.aa.com.tr

Tıpkı Kenya gibi Etiyopya'ya da özellikle demiryolu projeleri için kurtarma kredisi verildi. Afrika'nın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip olan Etiyopya, bu kredi ile baraj, ulaşım ve enerji altyapısı projeleri gerçekleştirdi.

8. Kamboçya

8. Kamboçya

Çin'in Kamboçya'ya kurtarma kredisi vermesinin başlıca sebeplerinden biri de turizmdi. Böylece ülkenin ekonomik kalkınması sağlanacaktı. Kurtarma kredisi ile aynı zamanda enerji ve altyapı projeleri de gerçekleştirildi.

9. Angola

9. Angola

Angola'nın ekonomik büyümesini sağlamak için özellikle madencilik ve enerji projelerine destek verildi. Ayrıca bu kurtarma kredisi ile altyapı çalışmaları da güçlendirildi.

10. Sri Lanka

10. Sri Lanka

Sri Lanka'ya verilen kurtarma kredisi ile Hambantota Liman Geliştirme Projesi geliştirildi. Bu proje için verilen kredi desteğini geri ödemekte zorlanan Sri Lanka, bu sebeple bazı limanlarını Çin'e devretmek zorunda kaldı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kojiro

Adamlar ipek yolu projesini hayata gecirmek istiyor yine.

Teoman Karabudak

Çin, 2000'li yılların en büyük emperyalist ülkesi. Adamlar zor durumdaki ülkelere kredi veriyor, yatırım yapıyor. Ama o ülkenin halkı bundan neredeyse hiç ya... Devamını Gör

Teoman Karabudak

Milletin aklına da sokmuşlar yol yapın kalkınma ardından gelir diye. Pakiler, tacikler Çinlilerden aldıkları kredi ile Çinlilere pamirleri deldirip yol yaptı... Devamını Gör